Eti Puf'u sevmeyen var mıdır? Ya da üzerindeki renkli şekerlemeleri tek tek yedikten sonra kalanını ağzına atmadan bir çocukluk yaşamış olan? Eğer varsa ve paketli gıdalara kötü gözle bakıyorsa bu tarifle yarım kalmış çocukluğunu tamamlayabilir. Veyahut çocukluğuna geri dönüp geçmişin o masum tadına tekrar varabilir.
Ben kızımın doğum günü için hazırlamıştım bu eti pufları. Hem yapması keyifli, hem görüntüsü harika, hem de çocuklar başta olmak üzere herkes tadına hayran.
MALZEMELER:
1 paket yulaflı bisküvi (yuvarlak olanlardan)
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Renkli şeker süslemeleri
YAPILIŞI:
- Geniş bir kapta 2 paket krem şanti ile sütü çırpın.
- Koyu bir kıvam alınca içine pudra şekeri ile hindistan cevizini koyup tahta kaşık ile karıştırın.
- Üzerine streç film kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Sonrasında hazırladığınız malzemeden mandalina büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayarak bisküvilerin üzerine sabitleyin.
- Renkli şekerli süslemelere bulayıp servis tabağına dizin.
Afiyet şeker olsun..
Çocukluğumu hatırlattı bu Eti Puflar :) Ne kadar güzel gözüküyorlar :)
YanıtlaSilYa zaten Eti Pufu görüp de çocukluğunu hatırlamayan yok gibidir sanki :)
Silçocuklar için harika bir tarif gerçekten:))
YanıtlaSilBüyümeyen çocuklar için de geçerli :)
Sil