24 Temmuz 2018 Salı

Ben Artık Şarkı Dinlemek Değil, Şarkı Söylemek İstiyorum


Bundan 5 sene önce, yok yok 3 sene önce “böyle bir evde yaşar mısın?” diye sorsalar önce bir düşünür, sonra da muhtemelen hayır derdim. Ama son bir kaç yıldır, yaz tatili yaklaştığında ve ben tatil için yer baktığımda “neden böyle yerlerde yaşamıyoruz ki?” diyorum. Neden büyük şehirlerin beton binaları ve beton insanları arasına kendimizi sıkıştırıyoruz?

40 yaşın verdiği bıkkınlık mıdır yoksa yolun yarısını geçmiş olmanın yarattığı sona yaklaşma korkusu mudur bilmem, son yıllarda beni denizi olan köyler/kasabalar/ilçeler daha bir çekiyor. Ve ben her yaz, bi yere yerleşiyorum. Mesela bu aralar daha hiç görmeden Urla’ya yerleştim. Belki de Sığacık bilemiyorum. Seferihisar da olabilir. Şirince’nin şarapları güzelmiş, orası mı olsa? Karadenizin yaylalarını hiç görmedim. Ya gördüğümde dönmek istemezsem?



Uzunca bir süre kafaca Bodrum’da yaşamıştım. Ordan Datça’ya taşındım. Bozcaada çok pahalı olmasa belki orada kalırdım. Gölyazı hayalimdeki gibi olsaydı orada da yaşayabilirdim. Ama Trilye hayal ettiğimden de güzel çıktı. Keşke gitmişken oraya yerleşseydik. Geçen yaz Selimiye’yi gördükten sonra kalbimin bir kısmını da orada bıraktım. Ve ben oralara geri dönebilmek için Hansel ve Gretel misali; kalbimi minik kırıntılar halinde denizi, yeşili, küçük bir bahçesi, sadece insanların ve hayvanların geçebildiği sokakları olan evlerin olduğu yerlere bırakıyorum.

İstiyorum ki evlerin duvarlarından halılar değil, begonviller sarksın. İstiyorum ki sabahları otobüse değil, dolmasını yapmak için kabak çiçeği açmışken onları toplamaya yetişeyim.

Her sene ajandamın ilk sayfasına “görmek istediğim yerleri” yazıyorum. Çok şükür geçen sene çoğu nasip oldu. Bu seneki rotamızı da ajandama yazdığım yeni yerlere doğru çevirdik. Görmek nasip olur inşallah. Ama işte yıllar geçiyor ve ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum..



6 yorum:

  1. Saydıklarınızın hepsi de harika yerler. Tek sorun hangisine yerleşseniz hepsi ayrı güzellik sunacak.

    Artık o şarkıyı söyleyeceksiniz sanırım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlüm Ege'de ama dediğiniz gibi hepsi ayrı güzellikler taşıyor. Son cümleniz bana umut verdi. Çok teşekkür ederim :) hayırlısıyla inşallah diyeyim :)

      Sil
  2. Az kalmış desenize şarkı söylemeye. Herşey gönlünüzce olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım az kalmıştır :) size de gönlünüzce bir yaşam diliyorum.

      Sil
  3. Ben de bu ara Karadeniz bölgesine takmış durumdayım :) Daha bakir yerler arıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben Egeciyim be güzelim. Karadenizi gezmeyi, görmeyi çok istiyorum ama oraya yerleşir miyim bilemedim. Umarım sen de gönlüne göre bir yer bulursun.

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...