Ve bahar geldi.
Baharla birlikte tohumlar filizlenmeye, çiçekler tomurcuklarını açmaya, yeşeren
çimenler göz kırpmaya başladı. Her kışın sonunun bahar olduğunu bir kez daha
gösterdi hayat.
Tam da bahara
yakışır bir tarif bu. Geçenlerde ilk defa yediğim bu tatlıyı, ertesi gün evde
denedim. Millet yıllardır muzlusunu, şeftalilisini, kivilisini yapıyormuş meğer. Sütlü
tatlı olduğundan çok hafif ve bir o kadar da şık. Ben bu güzellikleri aynı hafta içerisinde hem
ilk defa yedim hem de ilk defa pişirdim. Evdekilerin bayıla bayıla yediğine
bakılırsa, bundan sonra da sık sık yaparım.
Bu tatlının adı Magnolia ama bana göre baharı bekleyen kumrular..
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz
şeker
2 adet yumurta
sarısı
2 tepeleme yemek
kaşığı un
Yarım çay bardağı
nişasta
1 kutu krema
(200ml.)
1 paket vanilya
1 paket Eti cici
bebe bisküvisi (Eti burçak da olabilir)
Yarım kilo çilek
(25-30 adet)
YAPILIŞI:
- Öncelikle çilekleri soğuk suda bekleterek temizleyin.
- Temizlenen çileklerin her birini bıçakla üçe bölün. (Kavanoz sayınız kadar yeşil yapraklı çilek ayırın.)
- Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, unu ve nişastayı bir tencerede tel çırpıcı ile iyice çırpın.
- Sonrasında orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İçine vanilyayı ekleyin.
- Pıtlayan muhallebinin altını kapatın, soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebinin içine bir paket kremayı ekleyip blendırla birkaç dakika bızlatın.
- Bebe bisküvisini rondodan geçirip toz haline getirin.
- Küçük kavanozların ya da kupların dibine bir yemek kaşığı kadar bisküvi kırıntılarından koyun.
- Sonra iki yemek kaşığı muhallebiden koyun.
- Kavanozun kenarlarına dilimlenmiş çileklerden dizin.
- Tekrar bisküvi kırıntısı koyun. Üzerine muhallebiden ekleyin.
- En üst kata bisküvi kırıntılarını koyup çileklerle süsleyin.
- Kavanozların kapağını kapatıp buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet şeker olsun.
Ellerinize sağlık... Çok güzel görünüyorlar.:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Yorumunuz da çok güzel görünüyor :)
SilOğlum bir arkadaşımda severek yemişti ama hiç yapmadım. Bir ara deneyeyim. Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilÇocukların seveceği bir tatlı. Hem hafif hem de çok sevimli. Rica ederim ne demek :)
SilKeşke ben de mutfakta bu kadar becerikli olsaydım.İmreniyorum sana.Eşin ve sevimli kızın İdil Meriç pek şanslı :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yurdagülcüm. Hayranlığımız karşılıklı :)
Sil