Bülbülü altın kafese koymuşlar "ah vatanım" demiş. Kaşar peynirini kafes ekmeğe koymuşlar "yanında çay da olaydı iyiydi" demiş :)
İlkini atalarımız söylemiş, ikincisini ben uydurdum. İşin içine kafes girince durum değişiyor. Kafes esareti çağrıştırıyor ya, ortamı yumuşatmak lazım.
Yabancı bir blogda görmüştüm bu ekmeğin yapılışını. Görür görmez de yapılacaklar listesine almıştım. Yapayım da, şöyle zeytinyağı ve sarmısak kokusunu inceden inceye duyup, kaşar peynirini sündüre sündüre bi yiyelim demiştim. Öyle de oldu valla.. Fazlası var eksiği yok.. Hazırlaması çok kolay, pişmesi bir o kadar kısa. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında şiddetle tavsiye ederim. Çünkü olur da tadına doyamazsanız akşama tekrar yapmak için bahaneniz olur.
MALZEMELER:
1 adet yuvarlak tam buğday ekmeği
250 gr. Yörsan kaşar peyniri
4 diş sarmısak (ezilmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
- Yuvarlak ekmeği birbirinden ayırmadan iki parmak kalınlığında kareler olacak şekilde bıçakla kesin.
- Dövülmüş sarmısağı, zeytinyağını, kekiği, pul biberi ve kırmızı toz biberi karıştırın.
- Ekmeğin aralarına ve üzerine fırça yardımı ile sürün.
- Kaşar peynirini karelerin içine sığacak şekilde keserek ekmeğin aralarına yerleştirin.
- 200 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin.
- Pişmeye yakın aralarına maydanozları serpiştirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet şeker olsun..
Bu ekmeği denemeyi ne zamandır istiyordum ama bir türlü fırsatım olmadı.
YanıtlaSilBir hafta sonunda şöyle afilli bir tane de ben yapayım :) Kahvaltı misafirlerine nefis olur. Ellerine sağlık, gerçekten çok iştah kabartıcı duruyor.
yanına da aç bir yörsan ayran görenler olsun hayran
YanıtlaSilDeniz; yap en afillisinden misafirlerine de hafta sonları şenlensin. Sağol canım :)
YanıtlaSilAdı bende saklı olan Adsız; bakıyorum da yiyip içtiklerinin hakkını veriyorsun :)
YanıtlaSilAy valla çok gğzel olmuş. Bu pazar Allah nasip ederse yapacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık Sevgiler
Ben denedim ama resimlememe bile izin vermediler. Yazlıktayım ve bu hafta misafirlrim gelecek, onlara yapayım da resmini çekeyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık muhteşem bir görüntü.
Nilay Durukan; teşekkür ederim. Pazartesi günü sonucu merakla bekliyorum.
YanıtlaSilFeraycım; ben de iki arada bi derede çektim zaten. Sıcak sıcak yiyelim istedim. Senden de bol fotolu yenisini bekliyoruz.
YanıtlaSilBu ekmek ötesi bir şey. Görüntü muhteşem. Hafta sonu kahvaltıda düşünemiyorum. Ben acıkmaya başladım galiba :) Eline sağlık süper.
YanıtlaSilEllerine sağlık Nesli'm. Her zamanki gibi harika görünüyor.
YanıtlaSilBen iyiyim . Bu aralar yoğunluktan dolayı blogumu ihmal ediyor olsam da ; dünyalar tatlısı kızınla hep gönlümdesiniz canım.
Çok öpüyorum .
İlhan Uçer; gerçekten de ekmek ötesi :) Acıkmaya başladıysanız alasını yaparsınız İlhan Bey..
YanıtlaSilZeynep; arada sırada da olsa ses ver Zeynebim. İyi olduğunu bileyim yeter. Çok öpüyorum seni.
YanıtlaSilBayıldım bu ekmeğin görüntüsüne Neslim bayıldım. Ellerine sağlık canım benim. öpüyorum seni ve miniğini çok.
YanıtlaSilAslım; ben de seni beklemekten bayıldım canımıniçi nerelerdesin? Öperim öperim de arada ses ver.
YanıtlaSilMuhteşem bir lezzet.Harika görünüyor.Hep denemek istediğim bir tarif bir sıra gelmedi. Ellerine sağlıkSevgiler. izlemeye aldım..Bende beklarım.
YanıtlaSilmerhabalar. gerçekten harika olmuş.Ekmeği bu şekilde sunmak iyi fikir.Pazar kahvaltısı için yapmalı..sevgiler..
YanıtlaSilGüloanne Mutfakta Gülten; umarım sırası bir an önce gelir teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilDaima mutfak; teşekkür ederim beğenmenize ve pazar kahvaltısına düşünmenize sevindim.
YanıtlaSil