26 Kasım 2015 Perşembe

İlham Perim Cafenohut ve Bir Hayalin Gerçekleşmesi


Eğer blog yazıyorsanız, mutlaka ilham aldığınız bloglar vardır. Ben her ne kadar yemek bloğu yazıyor olsam da yıllardan beri hayranlıkla takip ettiğim ve kendisinden ilham aldığım bir blog var. 

Sevgili Cafenohut..

Yeteneğine, bakış açısına, tarzına, anlatımına ve fotoğraflarına hayran olduğum bir blogdur kendileri..

Her paylaşımını hem blogdan hem de instagramdan düzenli olarak takip eden ama sık sık yorum yazamayan birisiyim. Ve her paylaşımından sonra aynı şeyi içimden geçiririm. Keşke Ayda ile aynı şehirde yaşasak, arkadaş olsak ve ben de bir gün Ayda kadar yetenekli olsam.. Biraz da onun bana verdiği ilhamlardan bahsetmek istiyorum. 

Mesela Ayda sayesinde kurabiye hamurundan başka hamur yoğurmamış biri olarak Das seramik hamuru alıp seramikten süsler yaptım. Kendimce boyadım. Kızımın 1. yaş gününde misafirlerimize sabun yapıp, paketlerin üzerini bu seramik süslerle bağladım. 


Bir diğeri, Ayda'nın bloğunda Amy'nin Sevimli Dikiş Projeleri'ni görünce aramadığım kitapçı kalmamıştı. D&R'dan sipariş verdim de geldi. O sevimli projeler henüz kitaplıkta beklese de bir terzi kızı olarak bir gün bir şeyler dikeceğime inanıyorum.



Sonra bir keresinde dünya atlasından kelebekler yapmıştı. Ben de benzerlerini yapıp işyerime astım. Uç uç kelebek, annen sana terlik pabuç alacak..


Ondaki desenli bantları görüp aramadığım kırtasiye kalmamıştı. En sonunda Tchibo'dan koca bir set aldım ve kavuştum renkli bantlarıma. O bantlarla neler neler kaplamadım ki..



Onun sayesinde tanıdım peçete tutkalını, motifli makasları ve daha nicelerini..

Demem o ki, Ayda benim ilham perim. Bazen canım sıkılınca giriyorum bloğuna, eski paylaşımlarına bakıyorum, huzur veren evinde misafir oluyorum, hiç bir şey yapmasam bile iki içimi açıp çıkıyorum. 

Cafenohut bir blog değil aslında. Bir yetenek timsali. Bilenler bilir. Bilmeyenler de bir an önce bilsin lütfen. 

Ve ben onun bloğunda yıllardan beri ağzımın sularını akıta akıta gezinirken, bir gün yaptığı çekilişe "e hadi ben de katılayım" diyerekten katıldım. Ne yalan söyleyeyim çocukluğumdan beri bu tarz çekilişlerde şans hep benden yanadır. Ve bunun kendimce bir tek sebebi vardır. İnanarak katılıyor olmam. "Amaaaan bana mı çıkacak boşver" derseniz size çıkmaz. Çünkü yukarıya gönderdiğiniz mesaj "bu arkadaş vazgeçti, listeden sil gitsin" olur. Hayatta ne isterseniz isteyin eğer gerçekten inanıyorsanız ve sabırla bekliyorsanız mutlaka gerçekleşir. 

Çekiliş sonucundan beni haberdar ettiğinde öyle mutlu oldum ki.. Kazanmış olmaktan çok, Cafenohut'tan kazanmış olmak daha da gururlandırdı beni. 

Çekilişten kazandığım Modern Nakışlar kitabı beni öyle heveslendirdi ki, eline düğme dikmekten başka iğne iplik ve kumaş almamış olan ben, kasnakla işlediğim motifleri astığım duvarı şimdiden hayal etmeye başladım.

Heyecanımı ve umudumu yenilememe sebep olan Ayda'ya sonsuz teşekkür ediyorum. Tuva Yayıncılığa da gönderiminden dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Ufkunuzu ve içinizi açan bloglar olsun hayatınızda, tıpkı ufkunuzu ve içinizi açan arkadaşlarınız, dostlarınız gibi..

(Fotoğrafların tamamı Cafenohut'a aittir.)

18 yorum:

  1. Tebrik ederim. Ben de tam tersi çekilişlerde kazanamam :) Sevindim senin adına, sevdiğin bir blogcudan olması ayrı güzel.
    Benim de çok severek takip ettiğim bloglardan biridir Cafenohut. Aydınlık, renkli, ferahlatan fotoğraflarını çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten de çok ferah fotoğraflar çekiyor.

      Sil
  2. atlastan kelebekleri çok sevdimmmm bende kendisini takp etmeye başlamalıyım :) :)
    senin içindeki cevheri birinin görmesi alıp meydana çıkarması lazımdı. inşallah bundan sonra nefis şeyler yapacaksın bakmaya doyamayacağızz :)
    etamin işine bende çok hevesliyim ama şuan iğne oyası ile aşk yaşıyoruz :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden benim için böyle şeyler duymak beni öyle mutlu ettiki Denizcan. Nasıl gururlandım bilemezsin. İnşallah becerebilirim de güzel şeylere ortak oluruz. Senin iğne oyaların da aşk yaşanacak türden zaten :) Cafenohutu takip ettiğinde daha ne aşklar yaşayacaksın gör bak..

      Sil
  3. Ne yazsam bilemedim.... Nasıl duygulandım, nasıl mutlu oldum sana anlatamam. Bu hafta iş yerinde çok yoğun ve stresliydim, sayende stres falan kalmadı:)

    Çook ama çook teşekkür ederim bu güzel post için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam öyle bir zamanda "sen kazandın" mailini almıştım. O yüzden ne hissettiğini tahmin edebiliyorum. Az bile senin için yazdıklarım. Bir kaç cümleye sığmayacak birisin. Ben teşekkür ederim varlığınla huzur verdiğin için..

      Sil
  4. Bu muhteşem blogu sevmemek imkansız. El becerilerini değerlendiren ve başkalarına da ilham olanlara selam olsun. Bir çok güzel projeleri bu bloglar sayesinde yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
    Yaşam felsefene aynen katılıyorum, olumlu düşünce olumluyu çeker, iyi bakalım iyi gelsin başımıza. Hediyeni en güzel gönlerde keyifle kullanman nasip olsun. İş yerine yaptıklarına bayıldımmm, ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyanları, bilenleri gördükçe öyle mutlu oluyorumki.. Dediğin gibi bu bloğu sevmemek etkilenmemek imkansız Birgül Ablacım. Kesinlikle olumlu olumluyu çekiyor. Teşekkür ediyorum..

      Sil
  5. Tebrikler :)
    Çekiliş kazanmak gerçekten çok tatlı bir duygu. Hele ki severek takip ettiğiniz bir blogun çekilişiyse bu.
    Cafenohut benim de çok sevdiğim bloglardan biridir. Ve seramik hediye paketi süslerini çok sevmiştim geçen sene. Ne iyi oldu hatırlattığın. Tekrar yapayım bu sene. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) gerçekten de sevdiğiniz bir yerden gelen armağan çok mutlu ediyor insanı. O süsler bile başlı başına bir hediye sayılır. Yapın yeni yıl yaklaşırken..

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor herşey. Ellerine sağlık. Blogcanlari seviyorum. Yeni şeyler öğreniyoruz birbirimizden. Takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflardaki herşey Cafenohut'a ait. Onun emekleri. Ondan öğreneceğim daha çok şey var. Tabiki başkalarından da..

      Sil
  7. fotolar çok tatlı. senin notların da. evde böyle şeyler yapman da ne hoş ama. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotolar harika dimi? Cafenohut farkı işte. Elimden geldiği kadar yapıyorum bişeyler :)

      Sil
  8. Bir blogun güzel işlere vesile olması ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel gerçekten de. Hem yeni şeyler öğrenmek hem de heyecanlanmak bambaşka bir duygu..

      Sil
  9. Merhabalar.

    Efendim, azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Sabır ve kararlılıkla üzerine gidilen her şeye ulaşılabiliyor. Hepimiz bir şeylerden ve bir yerlerden ilham alırız. İlham aldığımız şeyler bizi bir anda tetikleyebilir. İlham, içimizdeki canlılığı ve hevesi uyandırır ve bizleri yola çıkarır.

    Bir hayli emek sarfederek ortaya koyduğunuz çalışmalarınız da çok güzel olmuşlar. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Çalışmalarınızın devamı ile birlikte başarılar dilerim. Bunlar çok güzel ve hoş uğraşlardır. Ne mutlu size!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey,
      Kesinlikle azmin elinden kurtulanı görmedim. Hırsı sevmem ama azim iyidir. İlham, bizleri canlı tutan bir şey.
      Umarım bir karışıklı olmamıştır. Bu posttaki çalışmaların fotoğrafları tamamen Cafenohut'a ait. Ben sadece ondan ilham alıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
      Çok teşekkür ediyorum takdirinize..

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...