27 Aralık 2017 Çarşamba

Yılbaşı Ağacını Kendin Yapabilirsin

Ortaokula gidiyordum. Yine bu vakitlerdi.. Yılbaşı zamanı.. Ablamla birlikte yolda bir akrabamızla karşılaşmıştık. Ayaküstü sohbet ettik. Akrabamızın yanında akranım olan kızları vardı. Ve yanlarında uzunca bir paketleri. Yılbaşı ağacı almışlar. Onu süsleyeceklermiş. Üçü de o kadar mutluydu ki imrenmiştim onlara. 13-14 yaşlarındaydım. Şimdiki çocuklar gibi gördüğümüz her şeyi gidip ailemizden istemezdik o zamanlar. Çünkü benim çocuk aklımda çam ağacı sadece çok zenginlerde olurdu. 

Hep içimde kalmıştı ışıl ışıl bir çam ağacı. 


Yıllar geçti.. Evlendiğim sene eşimle kocaman plastik bir çam ağacı aldık. Her sene Kasım ayında ağacımızı çıkarıp türlü türlü süslerle özene bezene süsledik. Ama bu sene nedense o ağacı çıkarmak istemedim. Kızımla ve eşimle birlikte yılbaşı ağacımızı kendimiz yapalım istedim. İşyerimdeki ustaya kestirdiğim çıtaları sicimle bağladık. Boyadığımız kozalaklarla, evde ne varsa onlarla yılbaşı ağacımızı süsleyip evimizin duvarına astık. 

Ve duvara asıp ışıklarını yaktığımızda kendimi dünyanın en zengini hissettim.. 

Işıl ışıl bir yıl olması dileğiyle..

8 yorum:

  1. Mutlu mutlu yılların olsun Neslihancığım:) Ne kadar yaratıcı bir çam ağacı olmuş yaptığın.Vallahi tebrik ettim.Eskiden gerçekten zenginler alırdı çam ağacı.Benim de içimde kalan kalan şey,bana bisiklet alınamamasıydı.6 çocuğunu zor geçindiren bir baba için son çocuğa bisiklet almak gerçekten bir lükstü.Şimdi daha iyi anlıyorum ailemi.Zaman,insanı olgunlaştırıyor sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yurdagülcüm. Sana da mutlu, sağlıklı, isteklerinin gerçekleştiği bir yıl diliyorum. Eskiden zordu be güzelim. Şimdilerde gene ucuza da olsa bir çok şey bulunabiliyor. Ama bizim çocukluğumuzda her şey pahalı ve lükstü sanki. Aklıma ne geldi. Belki o hayalini süsleyen bisikleti ihtiyaç sahibi bir çocuğa alarak onun gözlerindeki mutlulukta kendi çocukluğunu görebilirsin. Ya da almışsındır zaten bilmiyorum. Bir an aklıma geldi :)

      Sil
    2. Gerçekten çok güzel bir düşünce.Uygulamak gerek fikri.Yıllar sonra bisikletli bir tablo yaparak o eksiği bir nevi gidermiş oldum :)

      Sil
    3. Bisikletli tablo mu yaptın? O da pek süpermiş.

      Sil
  2. Ne olmuş emeğinize sağlık ...seninde ışıl ışıl olsun inşallah herşey güzel gönlünce olsun sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Dileklerin için de ayrıca teşekkürler. Sana da gönlünce bir yıl diliyorum :)

      Sil
  3. Güzel gerçekten de. Mutlu yıllar

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...