20 Mart 2010 Cumartesi

Vişne Soslu Tiramisu


MALZEMELER:
1 adet kakaolu yuvarlak kek
1 büyük kupa sıcak su + 1 tatlı kaşığı neskafe + 5 tatlı kaşığı şekeri karıştır
Yarım çay bardağı konyak
Vişne veya frambuaz sosu (isteğe bağlı)

KREMASI İÇİN:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 kaşık un
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

YAPILIŞI:
Bir büyük kupa dolusu sıcak suya 5 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı neskafeyi koyup karıştırın. Karışımın yarısı ile kekin iç kısmını kenarlardan başlayarak kaşık yardımıyla ıslatın. Karışımın kalan yarısıyla da kekin diğer parçasını ıslatın. Daha sonra kekin her iki kısmına konyak serpin.
Keki ıslattıktan sonra bir kapta 2 yumurtanın sarısını 1 çay bardağı toz şeker ile çırpın. Unu, sütü ve vanilyayı ekleyip katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Krema kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp labne peyniri ekleyin ve iyice karıştırın. Kremanın yarısını kekin ortasına sürün. Üzerine kekin diğer yarısını yerleştirip kremanın kalan yarısını sürün. Üzerine süzgeçle bol miktarda kakao serpin. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
İstenirse servis yapılırken vişne sosu veya frambuaz sosu da dökülebilir.

Vişne sosu yapmak için; vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirin. Üzerine bir yemek kaşığı kadar toz şeker ilave edin.

Afiyet şeker olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...