14 Ocak 2011 Cuma

Ananaslı Pelte

31 Aralık günü "Yemekteyiz" programında Muammer Ketenci'nin yaptığı çok hafif ve kolay bir tatlı. Özellikle ağır yemeklerin üzerine iyi gider.

MALZEMELER:
1 adet konserve ananas ve konservedeki ananasın suyu
2 adet kivi
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı tozşeker

YAPILIŞI:
Ananasları borcama dizin. Üzerlerine kivileri halka halka kesip dizin. Bir tencereye konservenin içindeki ananas suyunu, portakal suyunu (ben o an portakal suyu olmadığı için ananas-portakal meyve suyu koydum), nişastayı ve tozşekeri koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra karışımı, hazırladığınız ananas ve kivilerin üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.














Afiyet şeker olsun..

5 yorum:

  1. çok kolay ve çok güzel bir tatlı.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık annem izlemişti o anlatmıştı bana da:)

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş görünüyor canım ellerine sağlık altına bir de muhallebi konabilir diye düşündüm ben.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık.güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. selamlar neslicim,
    pelteye bayıldım.
    seni izlemeye aldım.lezzetlerini çok beğendim.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...