12 Şubat 2011 Cumartesi

Tavuklu Adıyaman Patlıcan Kebabı

Öncelikle hepinize iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar..
Tariflerim birikmesine rağmen "Sevgiliye Özel Tarifler" etkinliği bitene kadar kayıt eklemeyi düşünmüyordum ama sağolsun bazı arkadaşlarım yeni paylaşımlarımı merakla beklediklerini söylediklerinden onları daha fazla merakta bırakmak istemedim :)

Sevgili Balpare'nin etkinliği, benim blog dünyasında katıldığım ilk etkinlikti. Elimden geldiği kadar etkinliğe uygun birşey yapmaya çalıştım, hazırlarken her zamankinden daha çok özenip bözendim. Beğenilmesi ve ustalarımın takdir etmesi beni çok mutlu etti. Güzel yorumlarından dolayı arkadaşlarıma ve sevdiklerime çok çok teşekkür ederim. Balparecim sana da ev sahipliğinden dolayı çok teşekkürler..

Gelelim bugüne... Hafta sonu olmasına rağmen, bu sabah erkenden uyandım. Napsam napsam diye düşünürken aklıma geçen gün Öznur'un yaptığı ve benim çok beğendiğim portakal reçeli geldi. Üşenmedim ve kalkıp yaptım. Hayatımda ilk defa reçel yapacak olmam beni birazcık endişelendirse de ve tarife pek sadık kalmasam da korktuğum hiçbirşey başıma gelmedi çok şükür :)) Portakal reçelimin tarifini yakında vericem. Bugünün tarifi "Tavuklu Adıyaman Patlıcan Kebabı" ;)


Bu tarifi Mintinin Mutfağı'nda görmüştüm meğer o da Cafe Pepela'dan almış. Görürgörmez mutlaka yapmalıyım dediğim bir yemek olmuştu. Daha önce hiç yapmadığım ve yemediğim bir yemek olmasına rağmen yaparken hiç zorlanmadım. Bizimkiler yerken bayıldılar. Sadece bi dahaki sefere tarifi biraz çeşitlendirmeye karar verdik. Gelelim hazırlanışına...

MALZEMELER:
6 adet büyük boy patlıcan (her iki tarifte de küçük boy deniyor ama ben özellikle büyük boy diyorum çünkü küçükle hem lezzetine doyum olmuyor hem de patlıcan közlendikten sonra inceldiğinden büyük boy daha bereketli oluyor)
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

YAPILIŞI:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.

Tavuk göğsünü robotta iyice çekin. Haşlanmış patatesi çatalla ezip içine ekleyin. Üzerine yumurtayı kırıp yoğurun. Galeta ununu, tuzu, baharatları ve kaşar peynirini de ekleyip köfte kıvamına gelene kadar yoğurun.

Patlıcanları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerini hazırladığınız harçla kaplayın. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine tereyağı ya da margarin sürerseniz daha yumuşak ve lezzetli oluyor.



Harç baya bereketli olduğundan artanla tavuk köfteler yaptım. Harika oldular. Bi dahaki sefere harcına sarmısak, maydanoz ve çok azcık da zeytinyağı koymaya karar verdim. Lezzetine lezzet katar diye düşündük :))

Afiyet şeker olsun..

11 yorum:

  1. halilibrahimuzun bu muhteşem yemeği çok beğendi ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli bir yemek.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Farklı bir patlıcan yemeği..Patlıcanın kızartılmaması çok güzel..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.Patlıcan yemekleri her zaman favorimdir.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. neslimmm,eline koluna emeğine sağlık balım.
    beğenmene çok sevindim canım.afiyet şifa olsun.zenginleştirme konusunda öyle haklısın ki;birdahakine ben de senin söylediklerini eklemek istiyorum.sana da biraz yağsız gelmiş sanırım.aslında bu konuya ben de değinecektim ama orjinalliğini bozmak istemediğimden eklememiş ve bloğumda da yazmamıştım.hemfikir olduğumuza göre bi dahaki sefere bu lezzete azıcık yağ da koyuyoruz o zaman.sarımsak da güzel fikir dediğin gibi.çok güzel yapmış,hoş bir sunumla ortaya koymuşsun.emeklerine sağlık.
    reçel tarifini bekliyorum.sevgiler balım.

    YanıtlaSil
  6. Nesli kardeşim,ellerine,emeğine sağlık:)
    Beğenmenize sevindim.
    Tarife;damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsin elbette.Önemli olan şekli ve metodudur.
    Kalbi sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
    Mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  7. Değişik ve çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. Neslican:)
    hem Pepelam' da hmde Alevciğimde görmüştüm bu kebebı pek güzel oluyor:)
    ellerinden de keza öyle olmuş:)
    kandilini kutlarım canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili hllbrhmzn; canımsınn..

    Sevdacım; beğenmene çok sevindim.

    Elifcim; patlıcanı kızartarak da yapılabiliyormuş ama közlenerek daha hafif bence de.

    Yeşimcim; patlıcan benim de favorimdir ;)

    Minticim; iyiki yapmışsın da ben de senden öğrenmişim bu yemeği. Reçel yakında gelecek.

    Pepelam; tarifin asıl sahibi.. Ben de sana sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

    Handancım; hem değişik hem de lezzettli. Tavsiye ediyorum.

    Denizimmmm; canım arkadaşım. O ne güzel beğeni öyle.. Senin de kandilin mübarek olsun canım. Tüm dualarının gerçekleşmesini kalpten diliyorum arkadaşım..

    Hepinizin kandili kutlu, sevgililer günü mutlu olsun arkadaşlarım..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım harika görünüyor reçel tarifini de sabırsızlıkla bikliyorum ;) Kandilin mübarek olsun canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Öznurcum çok teşekkür ederim. Reçeli senden esinlenerek yaptım :) Senin de kandilin mübarek olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...