3 Kasım 2011 Perşembe

Krem Karamel


Bu tarifi Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Türk Mutfağı'nda öğrendim. İlk kez orda yaptım. Hocamız dahil herkes çok beğendi :) Şimdiye kadar yediğim krem karameller hep bi ağır gelmişti bana. Bu tarif hem çok hafif hem de kolay. Denemenizi öneririm.

MALZEMELER:
1 litre süt
2 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (akı ile beraber)
1 paket vanilya

Karameli İçin:
1 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:
Sütü, nişastayı, toz şekeri ve yumurtaları tencerede iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Kremanın daha parlak olmasını isterseniz piştikten sonra mikserle çırpabilirsiniz. Daha sonra kremayı kaselere bölüştürün.

Karameli hazırlamak için bir tencereye 1 su bardağı toz şekeri koyup kısık ateşte eritin. Yalnız çok dikkat edin şeker siz farketmeden yanabilir. Eriyip pekmez kıvamına gelince ve rengi altın sarısı olunca hiç bekletmeden kaselere koyduğunuz kremanın üzerine dökün. Buzdolabında soğutup ters çevirerek servis yapın.

NOT: Kaselerin altına karamelden koymanıza gerek yok. Kremanın üstündeki karamel soğurken sıvılaşıp kasenin altına da geçiyor ve kaseden kolayca çıkıyor.

Afiyet şeker olsun..

12 yorum:

  1. nefis olmuş canım.olsa hepsini yiyebilirim şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık harika görünüyor üstelik de çok kolaymış sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çook severim. fotoğraf harika, pek iştah açıcı :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok severim hemde çok..
    Çok da güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, bayramınız mübarek olsun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bayramın kutlu olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, sizinki oldukça değişik bir tarifmiş. Ben nişasta koymam, hemen deneyeyim.

    YanıtlaSil
  8. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 14 KASIM-28 KASIM tarihleri arasında http://yasamladans.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Çaçaron blog a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yasamladans.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor. Bilindik tariflerinden daha değişik geldi bana, çok severim hemen deneyeceğim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Geçen gün aklıma düştü de yapmadıydım, yapmalı üşenmeden.

    YanıtlaSil
  11. Ziyaretiniz için teşekkür ederim hemşehrim :) Krem karamel çok hoş görünüyor, elinize sağlık ben de pratiğini denemiştim :)

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor bayılırım hep hazır paket alır yaparım böylede deneyeyim daha sağlıklı olur
    ellerine sağlık
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...