Bu aralar Workin’ Moms diye bir diziye sardım. Çalışan
annelerin hayatlarından kesitler anlatan komedi/dram tarzında bir dizi. Hem
keyifle hem de bir şeyler öğrenerek izliyorum. Dizide ilgimi çeken bir sürü
şey var. Ama en çok dikkatimi çeken, dünyanın her yerinde anneler ve
babalar aynı hassasiyetle çocuklarını büyütüyor. Beslenme de onlardan biri. Sanıldığının aksine sürekli fast food, pizza, abur cubur yemiyorlar. Pizza, kültürlerinin bir parçası ama beslenmelerinin odağında değil.
Benim de en sevdiğim yiyeceklerden biridir pizza. Öyle her
dakka pizza siparişi veren ya da pizza yapan biri değilim ama olduğu zaman da
hakkını veririm. Tavada yaptığım pizzam hala favorilerimdendir. Pastanelerde satılan minik pizzaları da ayrı severim. Bi
lokmada yutulmasından mıdır yoksa ufak tefek olmasından mıdır bilmem minik
pizzalar pek sevimli gelir bana.
Kızımın doğum gününde dışardan sipariş verdiğimiz minik
pizzaları özellikle çocuklar çok sevince, evde kendim neden yapmayayım dedim.
Evet biraz uğraştırıyor. Zor değil ama el oyalıyor. Pişince de yumuşacık ve bi
lokma olmasından kısa sürede bitiyor. Tadı da pastanedeki pizzaları aratmayacak
kadar lezzetli. Bu kadar minik ve bu kadar renkli bir şeyin görüntüsünü anlatmaya gerek yok sanırım.
Bir önceki yazımda Ortanca Evleri’nden bahsetmiştim.
Yola çıkmadan önce, hem yolda hem de orda yeriz diye dört tepsi bu pizzalardan
yaptım. Ne yalan söyleyeyim beşinci tepsi de olsa yerdik. Yumuşacık ve bir o kadar da lezzetli oldu.
Bu minik pizzalar; özellikle doğum günü partilerinde, pikniklerde, uzun seyahatlerde çok işe yarayan bir atıştırmalık. Yaz tatiline giren minnaklara şimdiden afiyet
olsun..
MALZEMELER:
1
çay bardağı ılık süt
1
çay bardağı ılık su
1
çay bardağı sıvı yağ
1
yemek kaşığı toz şeker
1
yumurta akı
1
paket instant maya
1
tatlı kaşığı tuz
5
su bardağı un
Sosu
İçin:
2
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı ılık su
1
yemek kaşığı zeytinyağı
1
tatlı kaşığı kekik
Üzeri
İçin:
Bir
kase siyah/yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
Bir
kase eski kaşar (küp küp doğranmış)
4
adet domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
4
adet köy biberi (küp küp doğranmış)
Kenarları İçin:
Yumurta
sarısı
YAPILIŞI:
- Ilık sütü, ılık suyu, toz şekeri, sıvıyağı ve mayayı bir kapta karıştırın.
- İçine yumurta akını, tuzu ve unu ekleyin. (Unu kontrollü olarak ekleyin.)
- Biraz yoğurduktan sonra hamurun üzerini streç film ile kapatıp bir saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp merdane ile açın.
- Çay bardağı ile yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yuvarlakların üzerine çatalla delikler açın. (Çok kabarmaması için.)
- Sosu hazırlayıp fırça yardımı ile yuvarlakların üzerine sürün.
- Sonrasında malzemeleri dizin.
- Pizzaların kenarlarına yumurta akı sürüp, tepsiyi soğuk fırına verin.
- 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İsterseniz fırına vermeden önce pizzaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz.
(Bu
malzemelerle 2 tepsi çıkıyor. Ben malzemeleri iki katına çıkarıp dört tepsi
yaptım. Her defasında uğraşmayayım derseniz, malzemeleri arttırıp, piştikten
sonra pizzaları derin dondurucuya atabilirsiniz. Ayrıca üzerindeki malzemeleri
damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.)
Afiyet şeker olsun..
bir kaç kere denemiştim olmamıştı 😊birde sizin bu güzel görünen minik pizzaları deneyeyim 😊 umarım bu yaparım 😊 ellerinize sağlık çok güzel görünüyor gerçekten sevgiler 😊🌸
YanıtlaSilTarife sadık kalırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Umarım yapınca da beğenirsiniz :)
SilÇok güzel görünüyor tam yemelik. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil