14 Mart 2010 Pazar

Çerkez Tavuğu



MALZEMELER:
4 büyük parça tavuk göğsü
1 paket etimek
1 su bardağı ceviz içi
4 diş sarmısak

4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı ılık tavuk suyu
Pulbiber, tuz



YAPILIŞI:
Tavukları tencereye alın, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edip, tuz da ekleyerek haşlayın. Haşlandıktan sonra ılıkken tavuğu didin.
Etimekleri rondodan geçirin. Ufalanmış etimekleri ıslatacak kadar tavuk suyu ilave edin.
Zeytinyağı ve pul biber hariç tüm malzemeleri karıştırın ve servis tabağına alın.
Kızdırdığınız yağa pul biber ekleyerek servis tabağındaki çerkez tavuğunun üzerine gezdirin ve harmanlayın. (Sarmısağı yoğurtla karıştırmadan ekleyin)
Soğuk olarak servis yapın.


Afiyet şeker olsun..

2 yorum:

  1. cok guzel bır tarıf en kısa zamanda denıycem tesekkurler emegıne saglık:)

    YanıtlaSil
  2. diğer tariflerimi de denemeni öneririm. Afiyet şeker olsun :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...