Merhaba Arkadaşlarım,
Ne zamandır hem kendi bloğumu hem de sizleri takip edemiyordum. İşlerin yoğunluğundan ve biraz da keyifsizliğimden pek mutfağa da girmiyordum. Ama gördüğüm kadarıyla ben mutfakta tembellik yaparken sizler harikalar yaratmaya devam etmişsiniz.
Bugüne kadar hiç limonlu kek yapmamıştım. Geçenlerde ilk defa denedim ve çok lezzetli oldu. Sonra da işyerindeki arkadaşlarıma yapıp götürdüm. Onlar da çok beğendi. Aslında hepimizin bildiği kek tarifi ama lezzetinin sırrı üzerine dökülen sosta.
Geçen hafta bi seminer için gittiğimiz Antalya'da, kaldığımız otelin bahçesinde limon ağacı keşfettik. Hiç bu kadar kocaman ve kalın kabuklu limon görmemiştim. Kokusu da mis gibi. Bolcana topladık. Bu minik keklerimi o limonlarla yaptım. (Artık sahibi kimse helal etsin)
Üç farklı kalıpta yaptım minik keklerimi. Hani herkesin bir tane de olsa kendine özgü bir tarifi vardır ya, artık benim de var. Herşeyi ile bana ait olan ve gururla sunduğum bir tarif :)
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon (kabukları rendelenmiş ve sıkılmış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Üzerinin sosu için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limonun suyu
Süslemek için:
Hindistan cevizi
1 paket sütlü çikolata (benmari usulü eritilmiş ya da rendelenmiş)
Çilek
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra sütü ve unu koyup iyice karıştırın. Kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı da ekleyip üzerlerine 1 limonun suyunu dökün. Birkaç dakika daha çırpıp limon kabuklarını da ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına ya da küçük kalıplara döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana ve çöp şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Kek fırında pişerken üzerinin sosunu hazırlayın. 3 yemek kaşığı pudra şekerini ve 1 limonun suyunu karıştırıp iyice eritin. Daha koyu bir kıvam isterseniz pudra şekerini arttıtabilirsiniz. Ya da daha ekşi olsun derseniz limonu arttırabilirsiniz. Kıvamı dondurmak için 1 çay kaşığı margarini benmari usulü eritip karışıma ekleyebilirsiniz. (Ben ilk yaptıklarımda margarini ekledim, güzel de oldu ama bu sefer koymadım)
Kek piştikten ve 5 dakika kadar soğuduktan sonra sosunu döküp hindistan cevizini serpin. Üzerlerini çikolatayla (benmari usulü eriterek ya da rendeleyerek) ve çilekle süsleyip servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
Offff olsada yesem valla.Tatlılara hiç dayanamam.
YanıtlaSilharika kekler olmuş arkadaşım.limon aromasını çok severim zaten.tam benlik.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgörüntüsü lezzetini anlatıyor:)ellerine sağlık..
YanıtlaSilbayilirim limonlu kek, enfess ic acici :)
YanıtlaSilellerine saglik canim gercketen cok lezziz görünüyor..sunumunda cok güzel olmus..
sicacik sevgiler.. mutlu bir haftasonu diliyorum..
Neslican çok güzel olmuşlar balım ya ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilöperim kocamann:)
Elinize sağlık çok lezzetli ve şık görünüyorlar sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık canım bu arada etkinliğim devam ediyor katılımlarınızı bekliyorum sevgiler..
YanıtlaSilMis gibi taze limonlarla aroması harika olmuştur, tahmin edebiliyorum. Bodrum'da bir arkadaşımın bahçesinde var öyle kalın kabuklu iri limonlar. Görüntüsü, tadı ve kokusu muhteşemdir.
YanıtlaSilSunumu, görüntüsü çok güzel olmuş, ellerine sağlık olsun.
Sevgiler:)
mükemmel görünüyorlar :))) olsa da yesek!!!! figen-gülşen
YanıtlaSilbunu en kısa zamanda deniycem nefis tarifler alıyorum blog daki arkadaşlardan bu da harika görünüyor blogunu yeni keşfettim çok güzel tariflerin var cnm ellerine sağlık
YanıtlaSilhttp://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
SAYFANI YENİ KEŞFETTİM HARİKA SUNUMLARIN VAR TAKİPÇİNİM BUNDAN SONRA
YanıtlaSil