22 Kasım 2011 Salı

Bir Dilim Kek ile Nasıl Marka Olunur?


Günlerdir marka mevzuatından başka bişey düşünemez olan ben, bu sabah erkenden kalkıp hem kafam dağılır hem de ders çalışırken atıştırmalık olur diye pek bi hevesle Öznur'un krem karamelli kekinden yaptım. Tarifi birebir uygulamama rağmen maalesef benimkinin kreması Öznur'unki gibi olmadı. Üstü omlet gibi bişey oldu. Bi taraftan ders çalışıp diğer taraftan da kekimi tırtıklarken aklıma yıllar önce bu marka zamazingosuyla nasıl tanıştığım geldi.

Çalıştığım yerde web sitesine sınai mülkiyet haklarıyla ilgili bilgi sitesi hazırlayacaktım. O zamanki müdürüm Zehra Hanım "şunları bi araştır bakalım, markadan başla" demişti.

O zamanlar sınai mülkiyet hakları nedir çok iyi bilmiyorum. Marka, patent, tasarım duymuşum ama bunlarla ilgili ne hazırlamalıyım bilemedim.

Google'a "nasıl marka olunur?" diye yazıp çıkan linkleri tıkladığımda beni gülmekten koparan bi yazı bulmuştum. Burda yayınlayacaktım ama yemek bloğuna ters düşer diye çekindim. Merak edenler buraya tıklayıp okuyabilirler :)

Çok zaman sonra Zehra Hanıma da göndermiştim o yazıyı. Hatta "Web'e bunu da koymadın di mi?" diyip gülüşmüştük :)) 

Çok özlüyorum Zehra Hanımı. Ne öğrendiysem ondan öğrendim. Kendime ne kattıysam onun sayesinde oldu. Hele bana annelik ettiği günleri hayatım boyunca unutamam. Öyle zor günler yaşadımki, en sevdiğim, en güvendiğim bile beni tek başıma bırakırken, O hep yanımda oldu. Korudu, kolladı. "Korkaklar kaçar" diyip kalmamı sağladı.

Artık benim müdürüm değildi ama koridorun diğer tarafındaki odada varolduğunu bilmek bana yetiyordu. İşten ayrılacağını öğrendiğimde odasına girip zırıl zırıl ağlamıştım. Ben ağlarken, o sepsert görüntüsünün altındaki yumuşacık kalbiyle ve dolu gözleriyle "saçların ne kadar güzel olmuş" demişti. "Marka vekillik sınavına giricem de onun için vesikalık çektiricem" demiştim ağlayarak. "Başaracağını biliyorum, inanıyorum sana, iyi hazırlan" demişti. Odasından çıkarken de bana "bu yaşadıkların sayesinde, bu yaşında sen benden daha güçlüsün ve hep benim kızımsın" demişti.

Giderken sakın bana veda etmeyin dedim. Etmeden gitti.

Onu hep güçlü, akıllı, iyi kalpli ve en önemlisi asil bir kadın olarak hatırlıycam.

Beni "marka" ile tanıştırdığında, önce gülmekten koparan kadın, bu akşam bi dilim keke bakarken hüzünlenmemi sağladı.

Umarım hüzünle baktığım bu omlete benzeyen kekimi, sınavı kazandığımda gülümseyerek anarım..

Zehra KAYA'ya sevgilerimle...

13 yorum:

  1. Merhaba canım bu keki ben de yaptım ama üstü hiç hoşuma gitmedi dediğin gibi omlet gibi oldu bir daha riske girmek istemem sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın duygularını, çok hoşuma gitti yazın. Yüreğine sağlık. Bu arada yazı gerçekten güzelmiş. Çok güzel anlatmış marka olmayı :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar :) Çok hoş ve renkli bir blog. Selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Canım bu kekinin üzerindeki karışıma benzer bir tatlı yapmıştım ama aynen seninki gibi oldu..
    Var bir nedeni ama bende bulamadım.
    Ellerine sağlık canım..
    Ayrıca hayatında böyle güzel insanlar olduğu için çok şanslısın..
    Her geçen gün insanları sevmek zorlaşıyorken,dimi ama..:))

    YanıtlaSil
  5. Özgen; üstü omlet gibi oldu ama tadı güzel.

    Beyaz Hanımeli; duygularıma ortak olduğunuz için sizin de yüreğinize sağlık.

    Ahu; bloğumu beğenmenize sevindim. Her zaman beklerim.

    Hayat Cafe; karamelden midir nedendir ben de anlamadım. Hayatımda değerli insanlar olduğu için gerçekten çok şanslıyım. Haklısın bu devirde sevmek de zor, güvenmek de....

    YanıtlaSil
  6. Hoş bir anıkekin kadar hoş hem de, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Narince; anım kadar hoş olmasa da kekim de idare eder işte :) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. hımmm bence kek güzel ellerine sağlık:) gülerek okudum sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yemekbiraşk teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Neslihan,
    Canın sağolsun. Ben de denemiştim ama nerde yanlış yaptıysam benimki de olmamıştı. Krem kısmı tamamen karamel rengi olmuştu. tadı güzeldi, yiyenler çok beğenmişlerdi ama bana göre olmamıştı. Yapamadığımız bu olsun napalım.
    Ama nasıl marka olunacağını öğrendim. Çok hoş bir yazıydı.
    Sayfan da çok hoş.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Işılcım bi kez daha deniycem. Bu sefer de aynısı olursa krem karamelli kek sevdasından vazgeçicem. Beğenilerin için teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  12. Neslihan, kızım, beni çok duygulandırdın. Seninle gurur duyuyorum. Yaratıcılığının, çalışma azminin, yaşama sevincinin hep sürmesini diliyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Zehra Hanım, yorumunuzu okuyunca ben de duygulandım. Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için.. Her zaman hayatımda olun..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...