20 Kasım 2012 Salı

Çikolatalı Krokanlar


Yazın gittiğim el yapımı çikolata kursunda öğrendiğim belki de en faydalı şey krokan yapmak oldu. 

Yapımı kolay olan ancak birazcık dikkat isteyen krokanlar, bir oturuşta miğdeye inecek kadar lezzetli oluyor. Evde toz şeker, badem ve fındık varsa üşenmeyin hemen yapın derim. 

MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker
1 kase badem ve fındık
1 paket bitter ya da sütlü çikolata (çikolata kursunda kuvartür çikolata kullandık ama şart değil)

YAPILIŞI:

  • Toz şekeri tabanı kalın çelik bir tavada, altın sarısı rengi olana kadar eritin. (Kısık ateşte ve yavaş yavaş karıştırarak)
  • Karamel olan şekerin içine bütün halinde badem ve fındık ekleyin.
  • İyice karıştırıp, karamelin her yerini kaplamasını sağlayın. 
  • Varsa silikon bir kesme tahtasına, yoksa üç kat yağlı kağıdın üzerine döküp elinizle düzeltin. 
  • Sonra merdaneyle ezmeden aynı kalınlığa getirin. 
  • Soğumadan, bıçakla küçük kareler şeklinde kesin. 
  • Çikolatayı benmari usulü eritip krokan parçalarına batırıp yağlı kağıt ya da kesme tahtası üzerinde soğumaya bırakın.

Hazırladığınız krokanları çikolataya batırmadan daha küçük parçalara ayırarak ya da rondodan birkaç saniye geçirerek kavanozda saklayıp pastalarınızda da kullanabilirsiniz. 

Bir sonraki tarifim "Krokanlı Pasta" olacak :)

Afiyet şeker olsun..

49 yorum:

  1. nefissss.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. çikolatalı da ayrı bir güzellik. Eller,ne sağlık Neslim..

    YanıtlaSil
  3. Görünümü çok güzel ellerine sağlık..Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nasılda tatlı krizimi depreştiriyorlarr..ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Mutfağa buyrun; teşekkür ederim tatlım.

    YanıtlaSil
  6. Ferayım; çikolatanın olduğu her yer güzel. Sağol canım benim.

    YanıtlaSil
  7. Hikayelerdir geriye kalan; umarım size yazdığım cevabı okursunuz. Çünkü bloğunuzdaki paylaşımları okuyorum ama yorum yazamıyorum. Yorum yaz butonunu kaldırmışsınız sanırım. Bu arada beğeniniz için teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Gülhan Miray; tatlı krizinize yol açtığım için üzgünüm ama dediğim gibi malzemeler mevcutsa hemen yapabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  9. Nesli şefim, ellerine sağlık :) Tabi ki bu hemen yapılır :) Hele ki zaten bugünlerde iyice iştahım açılmışken :))

    YanıtlaSil
  10. Ahum; şefim diyen dillerini yerim ben. Yap yap valla. Benim de bu aralar iştahım pek kabarık. Olsun boşver :))

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Gözümü ekrandan alamadım. Beni ye diyorlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Bana şurdan en çikolatalısından uzatıversen birkaç tane..:))
    Nefiss görünüyorlar canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. merhaba ne güzel bir blog öyle zevkle takip edeceğim sizi ellerinize sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. cok lezzetlii....enfes .....olsa da yesek.... ya da yapsak da yesek=)))
    ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  16. Nesliiiiii harika olmuşlar :) Bunları aynı boyda yapıp pastanın etrafına dizeceksin ne hoş olur ;)

    YanıtlaSil
  17. Okudum:)paylaşımlarımı takip ettiğin için çok teşekkür ediyorum "yorum yaz" butonunu bir süre daha kapalı kalacak sanırım..Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Aman aman, hemencecik mideye indirilmez mi bu kıtırlar. Ellerine sağlık Nesli'm, harika olmuşlar. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Neslicim selam....evet biraz sitemkar bir post yazdım aslında 30 dan sonra bunuda bıraktım ama yine dayanamadım yazdım.senide çok merak etmiştim uzun ara vermiştin yorumdada belirtmiştim....krokana bayılırım geçen kış bende yaptım hala kavanozda dururlar hiç bir şey olmuyor...Ama pastaya gelince geçen yıl özsütün yarışmasına katılmak için pasta yapmıştım içinde krokan vardı ama tatdı hiçde tahmin ettiğim gibi olmadı sende bi dene bakalım....

    YanıtlaSil
  20. Bülbülün yeri; çok teşekkürler. İsterseniz daha güzellerini yaparsınız siz (:

    YanıtlaSil
  21. Hayat Cafe Tarifleri; en çikolatalısı senin olsun canım benim. Özledim bu arada..

    YanıtlaSil
  22. Olsa da yesek suzan; çok teşekkür ederim. Takip ederseniz mutlu edersiniz..

    YanıtlaSil
  23. Bal anne; dediğim gibi yapımı kolay. Yapıp yersiniz bence.

    YanıtlaSil
  24. Leylacım; beğenmene çok ama çok sevindim. Ben birazını rondodan geçirip kavanoza kaldırmıştım. Krokanlı pasta yaptığımda kullandım. Dediğin gibi aynı boy kesip pastanın etrafı da süslenebilir.

    YanıtlaSil
  25. Hikayelerdir geriye kalan; okumuş olmanıza sevindim. Beğeni ile takip ediyorum paylaşımlarınızı. Keşke yorum da yazabilsek ama siz nasıl isterseniz öyle olsun.

    YanıtlaSil
  26. Öykü; hoşgeldin bloğuma. Senin yorumunu görmek ayrı bir mutluluk..

    YanıtlaSil
  27. Beyaz Hanımeli; valla aynen öyle oldu. Eğitime giderken arkadaşlarıma yapıp götürmüştüm bunları. Anında miğdelere indi (: çok sağol canımsın..

    YanıtlaSil
  28. Pozitif pembe; selam canım. Sitem sevgiden doğarmış. Haklısın sitem etmekte. Ben de bazen istediğim sıklıkta paylaşım yapamıyorum. Merakta bırakıyorum arkadaşlarımı ama artık kış geldi. Daha çok birlikte oluruz. Krokanların bir kısmını çok az rondodan geçirip kavanozda sakladım ben de. Pastamda kullandım. Krokanı çok sevdiğimden belki de, bayıla bayıla yedim(k)

    YanıtlaSil
  29. Nesli ben buna bayilirim gecenlerde kabuklu fistigin yenilmemesi sonucu ziyan olmasin diye ayikladim, ve erittigim sekerde krakon haline getirdim ve dedigin gibi de afiyetlen 1 oturusta yedik:))) Krokanli pasta tarifini bekliyorum..onu mutlaka denemek isterim..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  30. Dost bahçesinden lezzetler; iyi yapmışsın canım afiyet şeker olsun (: krokanlı pastamı da umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil
  31. Neslim çok yedim ama hiç denemedim, senin bu tarifinden sonra neden bende yapmayayım ki dedim :) denicem belki becerebilirim.

    Çok beğendim çok güzel görünüyor canım benim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  32. Aslım; sen yaparsan daha da güzel olur eminim. Yaptıklarının yanında bu hiçbirşey kalır inan bana. Beğenmene çok sevindim canım, çok sağol..

    YanıtlaSil
  33. ellerine sağlık canım kurslarda değişik bi şeyler öğreniyoruz
    bende pastacılık kursuna gittim şimdi aşçılığa gidiyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  34. Sofra keyfim müjgan; teşekkür ederim. Ben de farklı mutfakların kursuna gidicem. Bakalım onlarda işler nasılmış? (:

    YanıtlaSil
  35. allam ya ben sürekli krokan yerim pek severim. eh çikolata ve muz da en sevdiğim iki şetydir. onlarla beslenirim. bunu denerim, sanırım hepsini yer bitiririm tek başıma.
    :)

    YanıtlaSil
  36. Deeptone; sürekli krokan mı yenir yahu?? Çikolatayı ve muzu sevdiğini biliyorum da başka besinler de alsan diyorum (:

    YanıtlaSil
  37. tatlım müthiş görünüyorlar ellerine sağlık :) muhteşem bir lezzet :)

    YanıtlaSil
  38. Pasta Köşesi; çok teşekkürler canım benim. Beğenmiş olman ne güzel (:

    YanıtlaSil
  39. Hepsi muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık! :) ben de sizi beklerim bloğuma, sevgiler.. :)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  40. Neslicim,bunlar beni de ye diye beni çağırıyorlar:)Ellerine sağlık:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Deniz Çağlar; teşekkür ederim, sağolun.

    YanıtlaSil
  42. Seval Hanım; çok lezzetliler inanın. Denemelisiniz. Çok sağolun.

    YanıtlaSil
  43. sayfanız gerçekten dopdolu muhteşem her telden bir şeyler var tebrik ederim severek takip edeceğim...
    sizde beni takibe alırsanız çoooook sevinirim:))

    YanıtlaSil
  44. Merinin mutfağından; çok sevindim güzel ve değerli düşünceleriniz için. Seve seve..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...