3 Kasım 2016 Perşembe

Arkadaşlar Bana Cepli Poğaça Derler Ama Siz Bana Kangru Poğaça Diyebilirsiniz


Bak yine aylar geçmiş.. Halbuki senenin başında, ajandamın ilk sayfasındaki bu yıl yapılacaklar listesine "bloğumu daha sık güncelleyeceğim" yazmıştım. Sene başından beri blogdaki toplam 5 paylaşımı görünce, "Hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir." sözünün doğruluğunu bir kez daha anlamış oldum.


Dün, "Belki de evden, dolaptan, çantadan evvel kafayı toplamak lazımdır. Yanlış yerden başlıyor olabilirim." cümlesi beni kendime getiren ayar cümlesi oldu. Ve devamında 4 sene önce yaptığım Nutellalı Tırtıl Çöreklerimin bir anda karşıma çıkması beni silkeleyen ikinci ayar oldu. 

Fotoğrafı görünce öyle hayranlıkla seyrettim ki.. Ulan dedim ne özenirdim eskiden yemek fotoğrafları çekerken. Işığı ayarlamaya çalışırdım, konsepte uygun dekor ve içerik bulurdum. Paylaşımım yemek tarifi vermekle kalmasın okuyanın içini açsın, gönlünü okşasın, hüzünse hüzün mutluluksa mutluluk hissettirsin derdim. Öyle de olurdu. Nerden mi biliyorum? Yorumlardaki içtenlikten. Uzun yıllardır blog yazanlar iyi bilir, blog bambaşka bir aşk. En azından benim için. 

Aslında, telefonumda sabırsızlıkla paylaşılmayı bekleyen tarifler/fotoğraflar var. Ve benim anlatmak istediğim dolu şey.. Ama sonbaharın rehavetinden olsa gerek bir üşengeçlik mevcut. Kasım'da aşk başkadır derler ya, bari bu ayın hakkını vereyim de telefonda bekleyen tarifleri bir gün yüzüne çıkartayım istedim. 

Bu poğaçaların görüntüsüne bayılmıştım. Yapılışı biraz zahmetli ama inanın değiyor. Özellikle sabah kahvaltısında poğaça, sandviç tarzı şeyler yemeyi sevenler için ideal. 

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Üzeri İçin:
2 yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI:
  • Un hariç bütün malzemeleri geniş bir yoğurma kabında karıştırın. 
  • Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Mayalanması için 1 saat bekletin. 
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. (Hamur ele yapışan bir hamur olacak. Hamura un ilave edip sertleştirmeyin. Onun yerine hamuru açacağınız mutfak tezgahının üzerini unlayın.) 
  • Bezeyi merdane ile pasta tabağından biraz küçük açarak üzerini sıvı yağ ile yağlayıp ikiye katlayın. (D şeklinde olacak.)
  • İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın. 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin. 
  • Poğaçalar soğuyunca aralarına peynir, domates, salatalık ve biber koyup sıcak sıcak servis yapın.
Not: Poğaçalar soğuyunca aralarını açmak zorlaşabilir. Tavada hafif ısıtıp katmanların açılmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet şeker olsun.. 

12 yorum:

  1. Merhaba. Blogunuzu yeniden takibe aldığımda bu kez okuma listemde görünmeye başladı. Blogunuzu yeniden takip etme denemesi etkendir bence. Artı; en son yazdığınız bu post ''1 saat önce'' listeye girmiş. Orada gördüğüm çifte paranteze göre Feedburner'da düzenlemeler yapmışsınız. Listeye o yüzden resimsiz geliyor postlarınız. Şu en alt sağdaki blog listenize kendi blogunuza dahil edin. Orada bu yayının ''3 saat önce'' diye listelendiğini göreceksiniz. Ama oraya da 1 saat önce geldi aslında. aradaki 2 saat sizin yayın saati gecikmeniz. Bu sorunlar halen bende de var. Ve son dönem pek çok kişi yaşıyor aynı sorunları. Yayın yaptığınız saate göre değişebiliyor durum. Örneğin benim bugünkü yayınım tam zamanında listeye girdi. Gündüz/gece saatine göre de değişebiliyor.
    Yayınlarınızı 'otomatik' olarak değil de 'tarih ve saati ayarlayın' opsiyonuna göre yayınlamayı deneyin. 15 dk sonrasına ayar yaparak yayınlayın bakalım. Bazı arkadaşlar bu şekilde çözüm bulmuşlardı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sizin blogda okuduklarımdan sonra Feedburner'da düzenleme yapmıştım evet. Yazı kısıtlama ayarını düzelttikten sonra fotoğraf görünmemeye başladı. Başka bir forumda kumanda panelinde fotoğrafların gözükebilmesi için Feedburner hesabında summary burner kısmının inactive olması gerektiği yazıyordu. Öyle yaptıktan sonra kumanda panelimde fotoğraflı gözükmeye başladı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu sayede de tanışmış olduk :)

      Sil
  2. baksana, sölediğin blogspot sorununu senden duydum ilk ama şu arkadaşımıza bi sorsana o hepimize yardım ediyo bu konularda. "blog yazarki". deep dedi de diyebilirsiin :)

    http://www.yazarki.com/

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sabah itibari ile sorun çözülmüş gibi. Feedburner'da bir kaç düzenleme yapmıştım, ordaki ayarlarla oynadım gene, düzeldi. Ama arkadaşın adını yazdım bi kenara. Çok sağol yardım için.

      Sil
    2. tamam yorum yazarken üstteki yorumlaşmanı da okumuştum iyi bari çözülmüş ama evet o arkadaşa sorabiliyin her şeyii :)

      Sil
    3. Kartın arkasına "yakinimdir" yazdın unutma ;)

      Sil
  3. Bu nedir ne şık ne güzel bir poğoça olmuş. Bayıldım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık sevgili Neslice çok güzel görünüyorlar :). Nutellalı tırtıl çöreğinize de bayıldım :) gerçekten çok doğru söylüyorsunuz hayat, biz planlar yaparken bize başka şeyler yaşatıyor :). Yukarıda ki yorumda Zeugmayla ilgili yaptığınız yorumu okudum acaba benim yaşadığım sorun da böyle bir şey olabilirmi. Teknik olarak bu bahsettiğiniz konuların hiçbirini anlamıyorum. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Benim sorunum kumanda panelinde fotoğraf gözükmüyordu, sizinkinde anasayfada görünmüyor. Blogspotta ara sıra böyle sorunlar yaşanıyormuş. Gene de forumlardan bi araştırın derim.

      Sil
  5. ellerinize sağlık denicem inşallah blog keşif etkinliğinde buldum sizi iyiki bulmuşum sizide bloguma beklerim sevgiler
    http://herteldehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Denerseniz de beğenirsiniz umarım. Öyle bir etkinlikten haberim yoktu. Vesile olmuş :)

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...