16 Ocak 2017 Pazartesi

Hayaller Dedim de Aklıma Geldi

 

İlkokul kaçıncı sınıftayım hatırlamıyorum, bir öğretmenler gününde sınıftaki arkadaşlarla aramızda para toplayıp öğretmenimize üzeri tüylü şıkıdım bir terlik, bir demet de çiçek almıştık. 


Ailelerimiz bizi öğretmenimizin evinin önüne bırakıp yine aynı yerden alacaktı. Öğretmenimizin evini biliyordum, bizim eve çok yakın bir apartman dairesiydi. Öğretmenimizin kapısını çalıp bir sınıf dolusu arkadaşımla evlerinin içine girdiğimde dilimi yutacak kadar şaşırmıştım. 


Çünkü o güne kadar ilkokul öğretmenimin şato gibi bir yerde yaşadığını sanıyordum. Apartman katı ama içi şato olan bir evde.. Çünkü benim çocuk aklımda ilkokul öğretmenim, ulaşılması zor ve çizgi filmlerdeki gibi bir yerde yaşaması gereken biriydi.. Ne yalan söyleyeyim öğretmenimin bizim gibi bir evde yaşıyor olmasına üzülmüştüm.. 


                                           ♥

Yıllar geçti.. Üniversitedeyken Merkez Bankası'nda staj yapıyorum. O zamana kadar da Merkez Bankası'nı Varyemez Amca'daki gibi kapıları açınca üzerime para dökülecek, ağzına kadar para dolu bir yer sanıyordum. Büyük aklımla onun da öyle olmadığını gördüm.. 


                                           ♥


Instagram'da hayranlıkla takip ettiğim Rengigül Art & Kitchen diye bir yer var. Daha gitmeden beni kendisine hayran bırakan, keşke benim de böyle bir yerim olsa dediğim bir mekan.. Geçtiğimiz yaz Bozcaada'nın daracık sokaklarında gezerken çıktı karşıma. Dükkanın karşısındaki kedili resimden ve salıncağından tanıdım. Ben orayı kocaman verandalı bir yer sanırken, meğer küçücük ama bir o kadar sevimli bir yermiş.. Hoş, adanın kendi ne kadar ki mekanları kocaman olsun.. 



Salıncakta oturup birkaç dakikalığına da olsa sallanırken anladım ki, hayatta hiçbir şey gönlümüzde büyüttüğümüz kadar değilmiş. En bitmez sandığımız mutluluklar, en dinmez dediğimiz acılar, en ulaşılmaz gördüğümüz hayaller biz onları büyüttüğümüz kadar büyükmüş.. 


Gerçekler daha normal boyuttaymış..


23 yorum:

  1. Hayallerimiz, onlara yer verdiğimiz sürece varlıklarını sürdürüyorlar. O büyüklük belki de gönül zenginliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
    İyi ki varlar. Dünyayı daha yaşanabilir ve daha güzel kılıyorlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorum da ya hayallerim olmasaydı? Napardım? Hayallerimde her şeye sahibim. Olur ya da olmaz ama düşünmesi bile mutlu ediyor beni. Bir de gerçek hayatta bir çok şeye sahip olup da hayalleri olmayan fakirler var. Fakirler diyorum izninizle, çünkü dediğiniz gibi gönlü zengin olanlar zengindir benim gözümde. Ve kesinlikle Dünya'yı onlar yaşanabilir kılıyor.
      Benden de sevgiler..

      Sil
  2. Hepimizin kafamızda farklı yorumladığımız büyük hayallerimiz oluyor.Ben de küçükken sadece Türklerin kanının kırmızı olduğunu her milletin kanının farklı olduğunu düşünürdüm :) Senin yazıların çok hoşuma gidiyor yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güldüm kırmızı kana :))) Demek ki çocukken hayal dünyamız bir başka işliyor. Çok teşekkür ediyorum. Sizden böyle şeyler duymak mutluluk verici.

      Sil
  3. çok güzel bir yazı olmuş, kesinlikle çok doğru...

    YanıtlaSil
  4. Küçükken Ayşegül serisi hastasıydım. Özellikle çizimler çok hoşuma giderdi. Karakterler gerçekmiş kadar sahici ve harika görünürdü gözüme. Adeta ben de onlarla beraber maceradan maceraya koşardım. Yıllar sonra rastladığım bir Ayşegül kitabında aynı çizimler beni öyle şaşırttı ki. Soluk, tuhaf ve ruhsuz göründü. Yoksa artık başka birisi mi çiziyor bile dedim...
    Çocuk gözlerim ve yarattığım o masalsı dünya yok olmuştu oysa.

    Yetişkinken de olabiliyor, evet. Görmeden sevilen pek çok şeyde benzer etki gerçekleşiyor. Yaptığımız şey ''gözümüzde büyütmek'' sanırım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden yaa neydi o Ayşegül sevdası? Ben de çok severdim. Hatta içindeki resimler kartpostal gibi gelirdi. Şimdi değişmiş demek, üzüldüm. Ya zaten eski olan her şeyi güncellemesinler mümkünse. Bazı değerler eskisi gibi kalmalı ki değeri belli olsun.
      Dediğiniz çok doğru, gözümüzde büyütmek..

      Sil
  5. mutluluklar da hüzünler de üzüntüler de yaşanıldığı an büyük geliyor gerçekten..
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O an büyük geliyor, sonrasında normalleşiyor. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. Merhaba Nesli, bloğumda biraz yayınlarıma bakıyordum. Oradan bir tıkla sana geldim. Bakalım kızım ne yazmış? diyerek.
    Okudum, ilkokul öğretmenin ile ilgili hayalin en etkileyeni oldu. Çok sevdiğin için şatolarda oturmaya layık gördüğün kişi :)
    Ben de küçükken, yeni bir yere gideceğimiz zaman(tabii o zamanlar böyle kaynaklar yok) hayal ederdim gideceğim yeri. Aynısı çıkar mı? Elbette hayır. Hayallerimiz neyi ve nasıl istersek kurarken biz, en azından ruhumuza iyi geliyor.
    Güzel bir yazıydı, sevgiler kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ece Ablacım.
      Hoş geldiniz :)
      Küçükken ne çok hayal kurardık değil mi? Yıkılsalar bile vazgeçmezdik yenisini kurmaktan.. Kesinlikle ruha iyi gelen bir şey.

      Sil
  7. Yazınız tatlı esinti gibi, ruhumu okşadı. Teşekkürler kaleminize sağlık... Ve ben gözümde büyüttüklerimi hatırladım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir tasvir. Ben teşekkür ederim böyle bir benzetmeye layık gördüğünüz için.

      Sil
  8. Beklediğimiz gibi çıkmayan şeylerin yarattığı hayalkırıklığı, hayatlarımızda büyük önem sahibi oluyor bazen. Eskiden daha çok kafamızda canlandırırdık çoğu şeyi. Şimdi ise direkt görsellerden gördüğümüz kadarıyla devamını kendimiz getirerek hayal ediyoruz. Sosyal medyada gördüğümüz hayatlar, mekanlar, ortamlar küçücük bir kare ile sınırlı. Sanıyoruz ki muhteşem bir ortam. Çoğu fotoğraf, hatta çoğu an kurmaca. Hayalkırıklıklarımız çoğalıyor böylece.
    Mesela beni en hayalkırıklığına uğratan şey Muğla-Selimiye olmuştur. Sanırsınız ki öyle bir cennet ki herkes oraya gitme derdinde. Çok fazla abartılan, tamamen küçük karelerin büyüttüğü bir izlenimi var sosyal medyada. Gittiğimizde eşim de ben de "nasıl yani" olmuştuk. Beklentiler de farklı tabi. Merkez bankası örneğiniz bana o anı hatırlattı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selimiye'nin methini ben de çok duydum. Özellikle de sosyal medyada takip ettiğim kişilerin anlatımından baya etkilenmiştim. Geçtiğimiz yaz giden bir tanıdığım hiç de abartılacak bir yer olmadığını söyledi senin gibi. Ben bunu biraz da şuna bağlıyorum. Sosyal medyada takipçi sayısı çok olan kişilerin tavsiyeleri bazen fazla önemseniyor. Beklentiyle doğru orantılı olduğunda da hayal kırıklığı yaşanabiliyor devamında.
      Umarım eşinizle birlikte bolca spontane mutluluk yaşarsınız :)

      Sil
  9. Ne güzel bir yazı olmuş, yeni keşfettim ancak artık sizi takipteyim, bize de bekleriz,
    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bloğunuzu biraz inceledim de ne tatlı bir blog o öyle :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler bimukabele

      Sil
  10. Gonlumuz genis ondan herseyi guzel gorup dusunuyoruz tatlim.
    Ozlemisim blog okumayi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudukların da seni özledi. Açma arayı bu kadar.

      Sil
  11. Merhaba ;

    Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için %50 Komisyon ile İnstaKitap Setine Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ? https://goo.gl/iLiflK

    İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

    Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...