
Pesto sosun olmazsa olmazı taze fesleğen ve parmesan peyniri. Belki parmesan ile eski kaşar yer değiştirebilir ama mutlaka bu peynirlerden birinin girmesi gerek. Ve peynirin kesinlikle toz kıvamında ya da çok iyi rendelenmiş olması lazım. Onun dışında reçetelerde genelde çam fıstığı kullanılıyor. Bence yer fıstığı ya da ceviz de iş görür. Hatta yer fıstığı daha ekonomik ve daha lezzetli yaptı bana göre.
Ben biri çam fıstıklı, biri yer fıstıklı, diğeri de çam fıstığı + yer fıstığı + ceviz karışık üç farklı şekilde yaptım. Hepsi de ayrı lezzetli oldu. Evinizde ceviz varsa cevizle yapın. Yer fıstığı daha ekonomik olur derseniz yer fıstığı ile yapın. Yok ben orjinal reçeteye sadık kalacağım derseniz, çam fıstığı marketlerde minicik paketi ve fahiş fiyatı ile sizi bekliyor olacaktır.
Biz şimdilik pesto sosu makarnada ve tostta kullandık. Hayatımda yediğim en lezzetli tost bununla oldu diyebilirim. Taze fesleğenin mevsimi geçmeden bir kavanoz da olsa yapıp deneyin derim.

Malzemeler:
150 gr taze fesleğen yaprağı
40 gr çam fıstığı (yer fıstığı ya da ceviz de olabilir)
40 gr toz parmesan peyniri (toz kıvamında)
3 diş sarımsak
90 gr zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu (yeşil sosun kararmaması için)
Yapılışı:
- Taze fesleğenlerin yapraklarını bol suda yıkayın. (Mümkün olduğu kadar en yeşil ve en taze yaprakları kullanın.)
- Yaprakları temiz bir havlu ile iyice kurulayın.
- Parmesan peyniri ve limon suyu hariç tüm malzemeleri blendırdan geçirip püre haline getirin. Fıstıkların hafif diri kalması ya da iyice ezilmesi sizin damak zevkinize kalmış.
- Sonrasında parmesan peynirini ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Pesto sosumuz hazır.
Not: Oda sıcaklığında muhafaza etmenizi pek önermem. Buzdolabında 2 aya kadar bekleyebilir.

Mutlaka deneyeceğim Ellerini ze sağlık çok güzel gorunuyor.💞💞
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Denemenizi tavsiye ederim.
Sil