MALZEMELER:
5 adet kabak (yoksa 4 adet patates)
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 demet yeşil soğan
2 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızıbiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabakları (ya da patatesleri) yıkayın, soyup rendeleyin. Suyunu süzün. Maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Rendelenmiş ve suyu süzülmüş kabağa bütün malzemeleri ekleyin. Karışımı çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Ben hem kabak hem patates mücver yaptım. Kabak mücver daha lezzetli oldu. İşyerindeki kızlar da kabaklıyı daha çok beğendi :)
Afiyet şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.