31 Ocak 2012 Salı

Hayatımın En Güzel Metro Yolculuğu...

Bu akşam iş çıkışı tutturdum "dirseğe kadar parmaksız eldiven alacam" diye. Hava soğuk, işten çıkmışım yorulmuşum ama bir taraftan da o eldivenleri kafaya takmışım. Arkadaşımla beraber satılabilecek bir sürü dükkan dolaştık ama yok. En son bir yerde buldum ama fiyatı pahalı geldi. Pazarlık yaptım ama bir kuruş inmedi adam. Uyuz oldum almadım ben de. İyiki de almamışım, birkaç dükkan yanında aynı eldiveni istediğim fiyata buldum ve aldım. 

Soğuktan donmuş bir şekilde metroya indik. İstasyondaki metro dolu, ayakta gitmeyelim diye diğerini bekledik. Metro geldi, hemen bindik. Karşımızdaki koltuklara üç tane genç çocuk oturdu. İkisinin gitarı var. Gitarları kılıflarının içinde. Gençler, metro daha hareket etmezken gitarın kılıfını aralayıp tellerini tıngırdatmaya başladılar. Ben de içimden "herhalde çalmayı yeni öğreniyorlar o yüzden pek hevesliler" diyorum. Bu arada vagon tıklım tıklım doldu. Yerimi bir amcaya verip ayakta kaldım.

Tam metro hareket ettiki o gençler bir anda gitarlarını çıkarıp şarkı söylemeye başladılar. Yolcularda önce bi şaşkınlık, sonra da gülümseme. Öyle güzel çalıp, öyle güzel söyledilerki, önce tuhaf tuhaf bakanların bile sonradan hoşuna gitti. Gençler ilk şarkılarını bitirdikten sonra vagonda büyük bir alkış koptu. Çocuklardan biri gayet saygılı bir şekilde "rahatsız olan var mı?" diye sordu. Herkes halinden gayet memnun. Müzikten, hele hele metroda çalan canlı bir müzikten kim rahatsız olabilirdi ki?? 

Gençler yol boyu şarkılarına devam ettiler. Bir anda kendimi onlarla birlikte "Sana bennn, şiirler sözler büyüttüm, sana ben baharlar yazlar büyüttüm, sana ben hummalı gizler büyüttümm, söyyyyleeeyeeemedimm" derken buldum.
Seda benden bir durak önce inecek olmasına rağmen, boşver inmeyelim dedi. Ben de inmedim ve son istasyona kadar şarkı söyleyerek ve gitar dinleyerek gittik. Sonra da hiç inmeden gerisin geri döndük :) 

Bir ara Seda'ya dönüp: "Kızım bu çocuklar hayatta aç kalmazlar" dedim. Doğru valla dedi. Hem sesleri güzel, hem müzik aleti çalıyorlar, hem de medeni cesaretleri var. Helal olsun valla dedik.

Gençler son istasyona kadar 6-7 şarkı söyledi. Vagondaki yolcular çocukları tebrik edip üç beş para verdi. Ben de bizim taraftaki yolcuların paralarını toplayıp çocukların önündeki gitar çantasının üzerine bıraktım. Hasılat fena sayılmazdı :)



Belki de bu soğukta "tırım tırım dirseğe kadar parmaksız eldiven" aramasaydım, pazarlık yaptığım adam eldivenleri istediğim fiyattan vermemek için direnmeseydi, ben illa o eldivenleri bulucam diye inat etmeseydim, oturalım diye istasyondaki metronun yenisini beklemeseydik ve en önemlisi o vagonda olmasaydık böyle bir anı yaşayamayacaktık.

Bazı şehirlerde yaşayanlar böyle şeylere alışkınlardır belki. Sokak çalgıcılarını da çok görmüşüzdür ama ben neredeyse hergün metroya biniyorum ama ilk defa Ankara metrosunda canlı müzik eşliğinde keyifli bir yolculuk yaptım. 

Not: Sedacım senin beğendiğin şarkıyı Orhan Ölmez söylüyormuş. Şarkının adı da Bensiz Aşka Doyma.

31 yorum:

  1. Herşeyde bir hayr vardır.. :) Sebebsiz hiç bir şey olmaz şu alemi mahlukatta. Istanbul'da yaşamanın güzellikleri.. Bizim insanlarımız öyle sakin, öyle mütevazi ki.. Istanbul'u seviyorum insanlarınıda.. ;)

    YanıtlaSil
  2. Ama ama siz Ankaradaymmışsınız.. :)Farketmedm ben..

    YanıtlaSil
  3. Çok da iyi olmuş günün tüm sıkıntılarını unutturmuş sana.
    Eldivenlerini iyi günlerde kullan canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. a çok hoş yaaa:))
    neslican çok şanslısın:))
    film gibi:)

    YanıtlaSil
  5. Neslicim sayende şahane bir akşam geçerdim buz gibi soğuk havada iyiki uzun eldiven diye tutturdun. O vagonda seninle birlikte inanılmaz güzel vakit geçirdim.Metrodaki bütün yolcuların duyguları, hüzünleri ve sevinçleri gözlerinden okunuyordu ne kadar güzeldi....
    veee o şarkıya gelince hemen araştırıp bulacağını tahmin ettim akşam yatarken nesli şarkıyı bulur sabah işyerinde dinlerim diye düşündüm canımm teşekkürler hemen şimdi dinliyorum

    YanıtlaSil
  6. Kalb-i Mecruh; kesinlikle herşeyde bir hayır var. Ben de artık Ankara'nın insanlarını seviyorum :)

    Ferayım iyi oldu valla. Teşekkür ederim canım :)

    Denizcanım gerçekten filmlerdeki gibiydi.

    Sedacım; gerçekten çok hoş bir akşam geçirdik birlikte. İyiki inmeyelim dedin. Şarkıyı evde dinliycen artık ;)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Harika... Bu soğukta içimi ısıtan bir hikaye :)

    YanıtlaSil
  9. Zeynepcim sen de olsaydın keşke :)

    YanıtlaSil
  10. Ne hoş bir sürpriz olmuş :) Sıkılan herkesin birazcık nefes almasını sağlamışlar. Öpüyorum neslim.

    YanıtlaSil
  11. Medeni cesaretinden dolayı gençleri tebrik ediyorum:)
    Sizlerin de ne keyifli bir yolculuk yaptığınıza eminim.
    Neslihancım kim sevmez müzikli yolculuğu:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel, bayıldım ve çok imrendim :) Güzel şarkılar eşliğinde yolculuk. Ufacık birşey bile insanı nasıl mutlu ediyor ve ruh halini değiştirebiliyor, ne güzel.
    Bu arada eldivenlerini güle güle kullan Nesli'ciğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel bir sürpriz olmuş:))
    Eldivenlerini güle güle kullan canım...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Hem nasıl hoş bir sürpriz oldu Ahum. Kafamız dağıldı.

    Medeni cesaretlerini ukala bir şekilde sergilemeyen insanları hep takdir etmişimdir Seval Hanım. Bizlere hem keyifli bir yolculuk yaptırdılar, hem de Ankara'ya bir haller oluyor yaşasınnn :) dememizi sağladılar.

    Beyaz Hanımeli; gerçekten o anı yaşamanı çok isterdim canım. Mutluluk ne kadar basit aslında. Eldivenlerimi güle güle kullanıyorum. Şu an elimdeler :)

    Aslıcım senin gelmen de bana güzel bir sürpriz oldu. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. neslicim ben geldi canım
    kendine dikkat et
    karanfil çayı iç yorgunluğa iyi gelir mikropları öldürür
    banada doktorum tavsiye etti.
    ...........
    çooook güzel paylaşımlar canım.

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel yaa,burda hiç yok böyle şeyle ancak İzmir'de görüyorum..
    Yerinde olmak isterdim ama yaa..:))
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  17. Cok hoos,bizler burada her gün karsilasiyoruz.Bir an size her seyi unutturuyor.Bu gencligin cogalmasi umuduyla...sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Bir kase lezzet; teşekkür ederim tavsiyelerin için :) soğuk günlerde daha çok dikkat etmeliyiz haklısın.

    Melihacım ben de Ankara'da ilk defa gördüm. İzmir bi başka zaten.

    Pasta sarayım; ne kadar şanslısınız. Bu gençliğin çoğalmasını ben de istiyorum. 3 çocuk yapılacaksa bunlar yapmalı :)

    YanıtlaSil
  19. ne kadar da iyi olmuş. o gençlerin orda olması kimbilir kaç kişinin bütün gününün yorgunluğunu alıp, evlerine gülümseyerek dönmelerini sağlamıştır. bazen gerekiyor böyle güzellikler.

    YanıtlaSil
  20. Deniz; keşke daha sık olsa böyle güzellikler.

    YanıtlaSil
  21. Bende bu gençleri gördükçe hayran oluyorum.Ne güzel gamsızca gitar çalıp,şarkı söylüyorlar. Bizim İzmir'de de bu sene çok görüyorum.Hepsi üniversite öğrencisi ve harçlıklarını kazanıyorlar. Ne mutlu, hemde bizlere hoşluk yaşatıyorlar.
    Aynı Avrupa'daki gibi, harika...

    YanıtlaSil
  22. Ihlamurcum; bu gençler de öğrenciydi. Kendi harçlıklarını kazanıp bizi de mutlu ettiler.

    YanıtlaSil
  23. canım seninde kandilin mübarek olsun
    :))))))

    YanıtlaSil
  24. Kandiliniz mubarek olsun Duaniz kabul bulsun.. Isterim duanda ismim bulunsun ( cok ihtiyacim var bu gece duaya) Opdum canim yazini ayrica okuyup yorum yazacagim inceleyemedim bu yolculugu fazla..
    Hayirli geceler canim

    YanıtlaSil
  25. Nesliname; senin de kandilin mübarek olsun adaşım.

    Bir kase lezzet; hayırlı kandiller.

    Mutfak dili; bu gece dualarımda sen de olacaksın.

    YanıtlaSil
  26. ne güzel ya o metroda olmak isterdim. acaba ben de karsılaşırmıyım birgün. böyle şeyleri çok severim.Çocukalrı da takdir etmek gerek kolay değil ne tepki vereceğini bilmedikleri bir toplulukta şarkı söylemek.
    sen de çok güzel anlatmışsın cnaım gününü.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. bluestyle; birgün sen de rastlayabilirsin, neden olmasınki? Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  28. Ahh ahh okurken ne çok özlediğimi hissettim metroyu, karanfili, kızılayı! Çocuklar doğduğundan beridir toplu taşıtları kullanmıyorum sanırım 7-8 yıl oldu! evlenmeden önce batıkentte oturuyordum ve hergün biniyordum metroya ama dediğin gibi ne güzel bir anı olmuş benim uyuklayan insanlardan başka hafızamda pekbir anı yok metro ile ilgili.

    YanıtlaSil
  29. Hayatın Tatları; genelde metroda asık suratlı insanları gördüğümüz için böyle birşey çok değişik ve hoş gelmişti :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...