10 Aralık 2013 Salı

Çikolatalı, Damla Sakızlı, Orman Meyveli Pasta ve Hoşgelesin Kış


Yaşadığınız yerde mevsim ne ya da bulunduğunuz yerde kışı nasıl yaşıyorsunuz bilemiyorum ama Ankara kışa zıpkın gibi giriverdi. Önce lapa lapa kar, ardından seyirlik kış manzaraları, sonrasında da buz ve ayaz. Hep derim yaz çocuğuyum ben. Sıcak havaları severim diye. Ama insanın içinde içini ısıtan bir sebebi varsa kış da güzelmiş, kar da, ayaz da..

Bu pasta, bir kaç ay önce hepi topu dört saatte mutfaktan hiç çıkmadan yapılmış, her malzeme hakkını sonuna kadar vermiş, yormuş ama değmiş bir pastadır.

Hava soğuksa, evden çıkmayacaksanız, malzemeler de varsa; sıcak evin hakkını verip girin mutfağa bu pastayı yapın derim. 

Herkese soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva ve içini sevgiyle ısıtan bir mevsim diliyorum..

MALZEMELER:

Pandispanyası İçin:
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı karbonat
½ limon suyu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
½ paket bitter çikolata

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket damla sakızlı vanilya veya damla sakızı

Üzeri İçin:
1 paket orman meyveli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Siyah üzüm veya böğürtlen



YAPILIŞI:
  • Öncelikle pandispanya malzemelerinden yumurtaları ve toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın.
  • Önce sütü ve sıvı yağı, sonra da kakaoyu, çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. 
  • Unu, kabartma tozunu ve karbonatı da koyduktan sonra karbonatın üzerine yarım limonun suyunu dökün. 
  • Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema malzemelerini (vanilya hariç) bir tencerede karıştırıp pişirin.
  • En son damla sakızlı vanilyayı (veya damla sakızını) koyup iyice karıştırın. 
  • Krema ılıkken pandispanyanın arasına ve üzerine kremayı yedirin. 
  • Biraz dinlendirip, pandispanya kremayı çektikten sonra krem şantiyi hazırlayıp pastanın üzerine ve kenarlarına yayın. 
  • Siyah üzümle veya böğürtlen ile süsleyip servis yapın. 
Afiyet şeker olsun..

16 yorum:

  1. Pembe pembe pek güzel görünüyor pasta. Ellerine sağlık.
    İstanbul'da da bugün başladı kar. Dizlerde sıcak tutacak birşeylerle geçiricez bakalım kışı :)

    YanıtlaSil
  2. hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Her şeyden önce iyi olmana çok sevindim Neslim.
    İstanbul her an karın yağmasını bekliyor diyeyim, en azından ben bekliyorum :) senin aksine bende kış mevsimini çok seviyorum canım ya :(
    Pastan nefis olmuş, gerçekten o dört saatin hakkını vermişsin. Ellerine sağlık.
    Dileğinede yürekten katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Denizcim; teşekkür ederim. Evet görüyoruz haberlerden İstanbul'un durumunu. Güzel ve sıcak bir kış geçirirsiniz umarım..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :) Pasta nefis gorunuyor. Elinize emeginize saglik. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  6. Ankara soğuğunu iyi bilirim canım kendine dikkat et. Nefis bir pasta ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Aslım; senden yazarak da olsa bir ses duyunca mutlu oluyorum. İstanbul beyaza bürünmüştür artık. Sen her mevsimin insanısın. Her mevsimde sıcaklığın var..

    YanıtlaSil
  8. Mutfağımdan esintiler; teşekkür ederim. Gelirim tabi :)

    YanıtlaSil
  9. Ferayım; özlemişim seni.. Sen de dikkat et soğuklara

    YanıtlaSil
  10. merhaba canım pasta çok güzel görünüyor tam benlik.sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  11. Eminece tarifleri; teşekkür ederim, gelirim

    YanıtlaSil
  12. Neslim canım, mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Aslım; canımıniçi ben de sana, ailene, sevdiklerine sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. nefisss, enfess görünüyor....ellerinize sağlık...güzel ziyaretiniz içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Akdeniz Kızı; asıl ben teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...