21 Ekim 2015 Çarşamba

Minik Bir Kızın Doğum Günü Hikayesi


Kızımın doğum günü yaklaştığında pek heyecanlanmıştım. İlk doğum günü olacaktı. Nerede olmalıydı? Nasıl bir doğum günü olmalıydı? Bunları günlerce ailelerimizle konuştuk. Hatta birkaç mekan bile baktık. Aylar öncesinden şeker hamurlu kurabiye yapımı kursuna gittim. İnternetten keskin kenarlı pasta yapımı ile ilgili videoları yaladım yuttum. Şaşalı bir doğum günü olmasını istemiyorduk ama özel de olsun istiyorduk. 

Belli renklerle, kahramanlarla ya da temalarla hazırlanmış bir doğum günü olsun istemiyordum. İlerde bizim afacan belki de en sevdiği çizgi film kahramanının kostümünü giymek isteyecek ya da ne bileyim pastasını öyle isteyecek ama ben şimdilik öyle bir şey istemiyordum. 

Sonra kendi çocukluğumdaki doğum günlerim geldi aklıma. Fotoğraflarıma baktım. Annemin petibör bisküviden yaptığı ve çelik tepsinin üzerine koyduğu çikolatalı pastanın üzerindeki mumları üflerken ne kadar mutlu olduğumu hatırladım. Beni mutlu eden tek şey vardı o zamanlar. Yanımdakiler.. 

Herkesin evinde en az bir tane vardır o fotoğraftan. Evin salonunda yemek masasının önünde sandalyenin üzerine çıkarılmış bir çocuk, bir yanında annesi bir yanında babası üçlü üflenen bir doğum günü pastası fotoğrafı. O günleri hatırlayınca kızımın doğum gününün evimizde olmasına ve pastasını kendim yapmaya karar verdim. Belki ileride şeker hamurlu bir pasta da yaparım kızıma ama ilk doğum günü tam da eski fotoğraflardaki gibi olmalıydı. 

Evimizi kendimiz süsledik, pastalarını ve kurabiyelerini ben yaptım, geri kalanı da imece usulü hazırladık. 80 metrekarelik evimize tüm sevdiklerimizi sığdırdık. 


Misafirlerimize günün hatırası olsun diye sabunlar yapıp paketledim. Üzerine seramikten süsler hazırlayıp kızımın adını ve o günün tarihini yazdım. 
Kızım ilk doğum gününü hatırlamayacak belki ama fotoğraflarda ve anılarda hep o güzellik kalacak..

İyi ki doğmuş benim kara böceğim.. Allah'ım nazarlardan korusun. Hep iyilerle karşılaştırsın. Sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömrü olsun yavrumun. Tüm yavrularla birlikte..

Not: Geçenlerde bir yazı okudum. Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı bir doktor, çocuklara yapılan abartılı doğum günlerinde kantarın topuzunun kaçtığından bahsediyordu. Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

12 yorum:

  1. En guzel ve en ozel olani yapmissiniz...minik kus buyuyor yaw:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimize sindi çok şükür Emel Ablacım. Büyüyor valla ya :)

      Sil
  2. çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle enn güzelini yapmışsınız canım, nice güzel yaşları olsun minnak' ın..
    hep birlikte sıcacık yuvanızda yan yana olun, sevgi dolun inşallah (aaamin)

    YanıtlaSil
  4. Şahane düşünmüşsün canım..Sabunlar da ne şahane olmuş.Nice güzel yaşlar kuzuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Reyhancım. Sabunları ben de çok sevdim :) Amin inşallah canım.

      Sil
  5. Tarifleriniz çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. hihi, tümüyle hepsi çok cici yaaaa. duygulu da amaa :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...