19 Eylül 2010 Pazar

Mantar Kurabiye


MALZEMELER:

2 paket buğday nişastası
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 yemek kaşığı kakao + 1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Krema gibi olunca geniş bir kapta nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. En son fındıkları ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Temiz ve kuru bir soda şişesinin ağzını önce kakaolu tarçınlı karışıma, daha sonra kurabiyelerin ortasına batırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.



Afiyet şeker olsun..

2 yorum:

  1. mantar kurabiyelere bayırlırım uzun zamndır yapmamıştım yakın bir tarihde yapmam gerektiğini anladım bu güzel manzarayı görünce emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. canım katılıp destek verdiğin için teşekkür ederim sana. etkinlik 22'sinde son bulacak tekrar katılmak istersin belki. tarifini yayınladım sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...