MALZEMELER:
1,5 kilo patlıcan
Yarım kilo dana kuşbaşı et
3 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 diş sarmısak
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
Soğanları soyup rondodan geçirin. Zeytinyağı koyduğunuz tavada pembeleşene kadar kavurun. Salçaları da ekleyip biraz çevirin. Kuşbaşı etleri yıkayıp üzerine dökün. Etlerin rengi değişene kadar karıştırın. Domatesleri de koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişmeye yakın maydanozları ve baharatları ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirip ağzını kapatın.
Patlıcanları közleyin. Közlendikten sonra kolay soyulması için poşetin içinde bekletin. Közlenmiş patlıcanları soyup limonlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları süzüp ince ince kıyın. Tavada çok az yağ ve 2 yemek kaşığı unu hafifçe kavurun. Patlıcanları ekleyin. Biraz çevirin. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Sarmısakları ezip, tuzunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Servis tabağına patlıcanı dökün, üzerine eti koyup sıcak olarak servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
nesli kuş yapmış hünkarda bağenmiş ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba Neslihan,hoşgeldin.Hünkar beğendiyi sevmeyen var mıdır acaba? Nefis görünüyor.Ellerine sağlık!
YanıtlaSilKeyifli paylaşımlar diliyorum :)
selaaam:)
YanıtlaSilsadece Hünkar mı beğendi bende beğendim ellerine sağlık kardeşim
sevgiler
Gördüğüm en sade ve içeriği verimli yemek bloglarından biri. Ellerinize sağlık! Tebrik ederim.
YanıtlaSilhttp://intrustweeat.blogspot.com/