21 Ekim 2010 Perşembe

Soslu Tavuk Kanadı


MALZEMELER:
1 kg. tavuk kanat
1 paket tavuk harcı
2 adet patates
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
Bezelye, havuç ve patates garnitür
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım bardak su
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Tavuk harcını su, zeytinyağı ve salçayla birlikte karıştırın. Tavuk kanatları yıkayıp bu karışıma bulayın. Tencerenin altına dizin. Garnitürü de sosla karıştırıp kanatların üzerine dökün. Patatesleri halka halka doğrayıp  üzerine dizin. Biberleri jülyen doğrayıp üstüne yerleştirin. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
Afiyet şeker olsun...




2 yorum:

  1. neslihan merhaba blogun hayırlı olsun.bu tarifte kullandığın harç hangisidir söylemen mümkünmü .denemk istiyorum..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hayırlı olur inşallah. Sanırım maggi çıtır pane harcıydı. Acılısı da var.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...