2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı kuru reyhan
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
YAPILIŞI:
Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 10 dakika kadar da salçayla kavurun. Bulguru yıkayıp süzün. Soğan ve salçayla birlikte 5 dakika kavurun. Daha sonra reyhanı ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip hızlı ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Pilav göz göz olunca tuzunu ve baharatlarını koyup kısık ateşte yarım saat pişirin.
Afiyet şeker olsun...
ımmmmmmm missssss ellerine sağlık
YanıtlaSil