4 Aralık 2012 Salı

İtalyan Kurabiye Kursu (Biscotti) ve Peperoncino


Eğer Ankara'da yaşıyorsanız ve İtalyan mutfağına merakınız varsa, gideceğiniz tek yer Peperoncino olmalı. İster yemek yemek için, isterse İtalyan mutfağını öğrenmek için.

Bu aralar İtalyan mutfağına merak sarmış olan ben, Elif'in tavsiyesiyle hafta sonu Biscotti (İtalyanların meşhur kurabiyeleri oluyor) kursuna gittim. Ablam, Elif ve Dilara ile acayip eğlenceli hale gelen kurs, İtalyan şefimizle daha da keyifli oldu.

Öncelikle restorandan biraz bahsedeyim..

İçeri girer girmez lüks ama sevimli bir atmosferin içine dalıyorsunuz. Bir duvar komple İtalyan şarapları ile dekore edilmiş. Duvarlarda İtalya'nın meşhur yerlerinin resimleri, Sophia Loren'den tutun da Monica Bellucci'ye varana kadar ünlü İtalyan yıldızlarının fotoğrafları var. Duvarda Madonna'nın fotoğrafını görünce ne alaka dedim. Meğer babası İtalyan asıllıymış. Kursun başlama saatinden önce gittiğimiz için etrafı detaylı inceleme ve merak ettiklerimi çalışanlara sorma şansım oldu.


Restoranın sahibi olan şef Milano'lu Daniel Evangelista. Çok sempatik ve mutfağını okula çevirmiş birisi. Farklı ülkelerde, farklı kültürlerin mutfaklarında edindiği yirmi yılı aşkın bir tecrübesi var. 11 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve gayet güzel Türkçe konuşuyor. 


Futbol oynarken ayağını kırdığı için şimdilik ayağı alçıda ve geçici olarak tekerlekli sandalye kullanıyor. Buna rağmen enerjisi ve neşesi yerinde..



Daniel şef, Pazar günleri sabah saat 11:30'da TRT Music kanalında Daniel'in Ritmi isimli programı yapıyormuş. Henüz izlemedim ama izlenmeli ve eğlenmeli bence :) Ayrıca restoranında da gitar çalıp şarkı söylediği duyumlarımız arasında..


Gelelim biscotti kursuna..


Kurs için çok ferah ve rahat kullanım alanı olan bir yeri ayırmışlar. Malzemeler, mutfaktaki çalışanlar tarafından gramajlarına göre hazırlanıp hepimize ayrı ayrı dağıtıldı. Şefimiz kurabiyelerde tereyağı kullanıyor. Yemeklerde ise zeytinyağı.


Dört çeşit kurabiye yaptık. Kakaolu, limonlu, bademli ve kahveli. Kurabiyelerin tariflerini şimdi vermeyeceğim. Tekrar yapıp hatta belki kendimden de birşeyler katıp tariflerini öyle vereceğim. Ama şunu söyleyebilirim. Daha önce bu kadar lezzetli kurabiyeler yememiştim. 


Ders bittikten sonra bize kendi yaptıkları makarnadan ve İtalya'dan özel gelen şaraplarından ikram ettiler. Fotoğrafta gördüğünüz Leon, benim tarif defterim oluyor :)


Peperoncino'nun çalışanları ise, işini çok iyi yapan ve canayakın kişiler. Bu arada işyerimizin karşısında olan ve çok sık gittiğimiz bir cafe var. Oranın yemeklerine bayılırdım. Hatta mutfağa inip aşçısıyla tanışmıştım. Merve adında çok genç ve yetenekli bir aşçıydı. Sonrasında duyduk ki bir İtalyan restoranında çalışmaya başlamış. Meğer orası burasıymış.


Çok eğlenceli bir kurs, lezzetli makarna ile şarap ve sempatik şefimizle çok güzel bir gün geçirdik. Şefe, mutfağında hiç para almadan çalışmak istediğimi söylediğimde çalışanlardan biri hemen atlayıp, sırada bekleyen 140 tane stajyer olduğunu söyledi.


Eve gelir gelmez kurabiyelerimizi cam kavanoza doldurup hayran hayran seyrettim. Ertesi gün evde çalışmak zorunda olduğumdan makarna sosları kursuna gidemedim ve ablamı gönderdim. O da çok güzel geçmiş. Sırada ekmek yapımı var.


Bugüne kadar hep, küçük bir cafem olsun, mutfağında ben çalışayım, diğer çalışanlar da arkadaşlarım olsun isterdim. Daniel şefi ve restoranını tanıdıktan sonra öyle imrendimki, dilerim birgün benim de mutfağımı okula çevirdiğim bir restoranım olur..

84 yorum:

  1. Nasıl özendim anlatamam :) İlk fırsatta böyle bir organizasyona katılmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Fırsatınız olursa mutlaka katılın. Hem farklı kültürlerin mutfağını tanımış oluyorsunuz hem de eğleniyorsunuz (:

    YanıtlaSil
  3. Çok şık ve bir o kadar da neşeyle geçen bu harika mekanda paylaştığın güzellikler için teşekkür ediyorum. Ne yazık ki İzmir deyim ama yolum düşerse bir gün mutlaka senin bu tatlı,hoş an'ını hatırlatırım sevgili şefine:)ve lütfen selam sevgilerimi ilet..
    Canım,senin bu çoşkuna,azmine hayranım güzel yüreğine ellerine sağlık olsun..Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hikayelerdir geriye kalan; yolunuz Ankara'ya düşerse ve eğer isterseniz birlikte gideriz. Şefime sevgilerinizi ileteceğim. Söz konusu yemek olunca, coşkum ve azmim katlanarak artıyor. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza..

    YanıtlaSil
  5. aynen kıskandım valla ne güzel yaaa böyle şeyleri seviyorum ve se çok şanslısın keyfini sür:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Reçelim; ben de çok seviyorum böyle şeyleri. Rastlarsan sen de git bence (:

    YanıtlaSil
  7. Neslim böyle farklı mutfaklarda çalışmak harika olmalı. Bu biraz da insanın kendine duyduğu özgüvenle ilgili.
    Mekana bayıldım ve İtalya Şef çok şeker :) Trt1 de böyle bir program olduğunu bilmiyordum. Bu Pazar kesin izlicem.

    Kurabiyelerin tadının nefis olduğunu söylüyorsun, öyle güzel görünüyorlarki eminim tadının nefis olduğuna :) ellerinize sağlık.

    Dilerim çok istediğin o mekanı bir gün mutlaka açarsın canım benim.

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    bayıldım paylaştıklarına. Teşekkür ederim bunun için.
    Ellerinize sağlık hepinizin kurabiyeler için. Missler gibi olmuş. Kavanozu bende severek izledim.
    Ustanın enerjisine bayıldım. Geçmişler olsun.
    Dilerim seninde bu güzel enerjin hiç bitmesin, istediğin o yeri açıp çoook mutlu olursun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Aslım; kesinlikle dediğin gibi farklı kültürlerin mutfaklarında çalışmak özgüven ile alakalı. Şefimizde de bu oldukça gelişmiş. Harika birsey gerçekten.

    Mekana ben de bayıldım. Bakarsın bir gün Ankara'ya gelirsin ve birlikte gideriz. Program TRT Music kanalında. Ben de çok merak ediyorum.

    Kurabiyeler lezzetli oldu gerçekten. Teşekkür ederim canım benim.

    Umarım Aslım.. Umarım o mekanı bir gün açarım..

    YanıtlaSil
  10. Bülbülün yeri; asıl ben teşekkür ederim ortak olduğunuz için. Şefimizin enerjisi bitecek gibi değil maşallah (: Bir an önce iyileşir umarım. Dilekleriniz için çok mutlu oldum Birgül Ablacım. Bir gün çok mutlu olacağım o mekanı açarsam eğer, sizi misafir etmekten gurur duyarım..

    YanıtlaSil
  11. İşte budur ya. Ben bedava çalışmak değil, üzerine para bile veririm. Zaten İtalyan mutfağı ve yemek kültürünü her zaman tek geçerim. Harika bir etkinlik olmuş. Ama tarifleri de lütfen. Bir rica daha. Kendimden de kattıklarımla demişsin ya, katılmamış halini de yazarsan sevinirim. Çünkü İtalyan yemek kültüründe bazı "ya bu olmaz burada " dediğimşiz şey aslında mutlaka gerekli bir şry oluyor. İfade edemedim galiba, daha fazla saçmalamadan bitireyim. :))

    YanıtlaSil
  12. İlhan Bey; gayet güzel ifade etmişsiniz. Sizi çok iyi anladım. İtalyan mutfağı gerçekten tek geçilecek mutfaklardan. Ve sanıldığının aksine pizza ve makarnadan oluşmuyor. Tarifleri öğrendiğim gibi vericem. Kendimden katacaklarımdan kastım ufak süslemeler ya da kakaoya azıcık tarçın katmaktan ibaret olacak. Yoksa orijinal tarife sadık kalacağımdan emin olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. Neslicim harika bir gün geçirdiğinizden eminim:)
    Bu kurslar,hem öğretici,hem eğlenceli oluyor değil mi?
    Ben de, İst.gittiğim de denk gelirse kaçırmıyorum:)
    Tarifleri de heyecanla tüm arkadaşlar gibi ben de bekliyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Seval Hanım; İtalyan mutfağını çok sevdiğimden belki de, ben çok eğlendim. Çok da şey öğrendim. Tarifleri yapmak ve paylaşmak için inanın ben de sabırsızlanıyorum. Çok sağolun..

    YanıtlaSil
  15. GERÇEKTEN KISKANDIM
    ASLINDA İSTENBULDA DA ÇOK VARMIŞ AMA HENÜZ FALİYETE GEÇEMEDİM
    HAYIRLI AKŞAMLAR
    4GÖZLE TARİFLERİ BEKLİYORUZ:)

    YanıtlaSil
  16. Seyyah Gül; İstanbul'da daha fazla ve daha farklı imkanlar vardır. Teşekkür ediyorum. Size de iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  17. sefan olsun kuzm.
    harika bir gün olmus:)

    YanıtlaSil
  18. Canım hepsi harika bende pastacılık
    kursu istiyorum:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Bir kase lezzet; sefam oldu valla (: Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  20. Derya Sezgin; bulunduğun yerde mutlaka vardır. Varsa mutlaka katıl bence. Sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  21. Önce tarif defterine sonra şefe ve de yapılanlara bayıldım.
    Harika bir etkinlik olmuş
    Sevgiler.
    Tarif defteri gerçekten nereden ?

    YanıtlaSil
  22. Nilaycım; beğenmene çok sevindim. Tarif defterimi D&R'dan aldım. Bir çok ünlü filmin kapaklarının olduğu defterler yapmışlar.

    YanıtlaSil
  23. Şef pek eğlenceli imiş anlaşılan:)

    YanıtlaSil
  24. Gorunum harika! Tarifleri heyecanla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  25. Kuzu ekmek kursu ne zaman. Bir iki gün önceden haber verirmisin.. Gününe imrendim. Şahane geçmiş..Ellerine sağlık.. Sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  26. Şule; teşekkür ederim. Ben de yapmak için heyecanlanıyorum.

    YanıtlaSil
  27. Vuslatcım; ekmek kursu 8 Aralık'ta saat 12:00'da. İmkanın olursa gel mutlaka. Ama önceden arayıp kayıt yaptırman lazım. Çünkü yer dolabiliyor. Tel: 447 10 62
    Ben de sana sevgilerimi gönderiyorum. (Gelirsen tanışırız çok sevinirim) (:

    YanıtlaSil
  28. çok cici çok güzel çoooooooooookkkkkk keyifli Neslican adına çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  29. Neslican da Denizcan'ı burda gördüğüne çok sevindi (:

    YanıtlaSil
  30. tümüyle nefis bir post.
    :)

    YanıtlaSil
  31. Deeptone; sen öyle diyorsan öyledir. Teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil
  32. Aaa burayı bilmiyorum, bir gün şans vereceğim mutlaka:)

    YanıtlaSil
  33. Ne güzel,bende kavanozu görünce aynen hayranlıkla seyrettim.Biscotti özellikle bademli ve kakaolu antepfıstık yapıyorum,bayılıyorum.Elinize sağlık.Ben limonlunun şekline bayıldım.

    YanıtlaSil
  34. umarım bir gün siz de hayalinize kavuşursunuz..
    ne güzel bir etkinliğe katılmışsın.. bravo..işte yaşamı,çalışmayı güzelleştirmek, neşeli hale getirmek ne kadar güzel.
    bir kaç gün sonra ankarada olacağım.burası lüks bir yere benziyor.fiyatları da lükstür büyük ihtimalle.. :))
    neyse siz bir mekan açtığınızda oraya geliriz artık.. :)

    YanıtlaSil
  35. Zeynep'in Evi; GOP'ta. Mutlaka gitmelisin.

    YanıtlaSil
  36. Ihlamurcum; teşekkür ederim. Benim favorim limonlu biscotti oldu. Şeklini yapmak çok kolay. Elinizde yuvarladığınız hamuru, iki ucundan kulak yapar gibi hafifçe çekiyorsunuz. Sonra da çatalla üzerine delikler yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  37. Shirin Serkan; umarım...
    Etkinlik çok güzel ve faydalıydı. İş yaşamını keyifli hale getirmek kendi elimizde ve başarırsak mutlu oluyoruz. Evet restoran ve fiyatları birazcık lüks ama inanın değiyor (:
    Olur da ben bir yer açarsam, size hesaplar benden (:

    YanıtlaSil
  38. İnşaalah Nesli'm, Allah gönlüne göre versin.
    Ne güzel görüntüler, ne güzle bir zaman geçirmişsiniz. Ellerinize sağlık hepinizin. Çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  39. Beyaz Hanımeli'm; inşallah canım hepimizin gönlüne göre olsun. Ben de seni çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  40. Merhaba bende biraz önce 22 Aralık - Başlangıç, Ara Sıcak, Ana Yemek, Tatlı kursunu aldım:))Tariflerini heyecanla bekliyorum.Acaba makarna kursunada mı gitsem?Makarna kursuna giden bloger bulamadım daha:)

    www.pofudugum.com

    YanıtlaSil
  41. Nesli selam senin için ne güzel bir deneyim olmuş....merakla bekliyorum tarifleri....ben senden gittiğin çikolata kursunun ismini ve adresini yazarmısın ankaraya bende kursa gitmeyi düşünüyorum uyarsa onada giderim sevgiler.

    YanıtlaSil
  42. Sunshie of life; merhaba. hoşgeldin :) makarna kursuna ben de gitmek istiyorum ama tarihleri bana uymadı. Belki başka sefere. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  43. Pozitif Pembe; selam canım. Ben çikolata kursuna Cook in Class diye bir yere gitmiştim. Adres: Büklüm Sok. 105/A Kavaklıdere/Ankara
    Telefon: 0312 466 04 46

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  44. Olur Neslim olur :) Sende bu aşk varken illa ki olur. Hem de en şıkı. En güzeli :) O kurabiyelerin tarifini istiyorummmmmm. Benim gibi kurabiye canavarına yapılır mı bu ? Göster tarifi verme :) Demek yediğin en güzel kurabiyelerdi. Hadi taarif taaaarifff :)))

    YanıtlaSil
  45. Ahum; inşallah olur be güzelim. Canımsın benim (: O kurabiyelerin tarifi gelecek ama ne zaman ben de bilmiyorum. Söz veriyorum gelecek... (:

    YanıtlaSil
  46. Canim nefis bir paylasim olmus, ve harika biscotti ler ben bayilirim..ve evdede yaparim arada sirada..restaurant a bayildim hele sef bir baska olay bekarmiydi acaba heheheh saka saka...keyif aldigim bir yazi olmus tesekkur ediyorum insallah bir gun kendi rest.ini acarsin ve ben oraya gelip seni ziyaret ederim ve guzel tariflerini deneme firsatini bulurum.....sevgiler..

    YanıtlaSil
  47. oooo ne hoş bir yermiş bayıldım

    YanıtlaSil
  48. Dost bahçesinden lezzetler; restorana ben de bayıldım. şefimiz evli üzgünüm (: keyif alarak okumana inan çok sevindim. inşallah canım inşallah.. Ah bir açayım da sen hep gel..

    YanıtlaSil
  49. Mine Tozanlıoğlu; çok hoş bir yer. Yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka gidin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  50. o kurabiye kavanozunu alıp gitmek istiyorum:))

    YanıtlaSil
  51. Zencefil; kurabiye kavanozunun tamamı senin olsun ama gitme (:

    YanıtlaSil
  52. merhaba ..iyi ki paylaşmışsın bu adresi.şimdi internet sitesine gidip kaydettim hemen.bana uygun bir zamanda özellikle ekmek kursuna gitmeyi çok istiyorum..geçen yıl çalışmıyorken çok araştırıp bulamamıştım.şans işte..sevgiler..

    YanıtlaSil
  53. Aslım canım benim, iyiyim iyiyim. Sadece işler anormal derecede yoğun. Yazamıyorum, sizleri okuyamıyorum. Merak edip sorduğun için çok sağol Aslım.

    YanıtlaSil
  54. Sihirli Oklava; merhaba. Ekmek kursuna ben katılamadım. Bir dahaki sefere inşallah. İşinize yarar bir paylaşım olduğuna çok sevindim.

    YanıtlaSil
  55. ne.guzel bir.kursmus.eminim cok yararli bilgiler vardir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  56. bi arkadaşın daha gitmiş seninle bu kursa o da yazdı.
    :)

    YanıtlaSil
  57. Canım nerelerdesin kurs bitmedimi daha, öğrendiklerini merakla bekliyorum..Özledim ...

    YanıtlaSil
  58. Özgür Tatlar; hem eğlenceli hem de bilgili bir kurs oldu gerçekten. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  59. Deeptone; evet Elif ile birlikte gittik. Yeni blog canavarı (:

    YanıtlaSil
  60. Ferayım; kurs devam ediyor ama ben gidemiyorum maalesef :( bu sıralar öyle yoğun geçiyorki günler hiçbirşeye vakit ayırmıyorum inan. Ben de çok özledim canım benim. Vakit bulur bulmaz kurabiyelerden yapıp paylaşıcam söz (:

    YanıtlaSil
  61. Çok keyifli bir gün olduğu fotoğraflardan da belli :)

    YanıtlaSil
  62. Canim dilegin gercek olsun insallah kucuk tatli bir cafen olsun bizde tatlio musteriler:)
    Cok guzel yazi olmus ve masallah cok guzel vakit gecirmissin resimler bunu en guzel sekilde soyluyor. Lomonlu biscotti cok sirin bayildim. cocuklar icin eglenceli olur onu yemek. ")
    Ellerinize saglik canim benim..

    YanıtlaSil
  63. Ege; fotoğraflardan fazlasını yaşamak daha da güzel (:

    YanıtlaSil
  64. Mutfak Dili; çok özledim ben seni. Hoşgeldin öncelikle.. İnşallah canım benim. İnşallah dediğin gibi bir cafem olur ve sizler de en değerli konuklarım olursunuz.. Limonlu biscottinin yapılışını da sever çocuklar. Teşekkür ediyorum canımsın..

    YanıtlaSil
  65. Nesli'm, nerelerdesin? Yoksa harıl harıl kurabiye mi yapıyorsun? Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  66. Kursa gitmiş kadar oldum çok eğlenceli geçmiş belli hem öğrenip hem eğlenmek ne güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  67. Beyaz Hanımeli'm; canım buralardayım da bu yıl yoğun bitecek sanırım. Ah keşke kurabiye yapıyor olsam.. Ben de çok öpüyorum seni tatlım (:

    YanıtlaSil
  68. Pembe Kekik; birşeyi öğrenirken eğlenmek en güzeli ve en akılda kalıcı olanı. Benden de sevgiler..

    YanıtlaSil
  69. Neslim, sana sevdiklerinle birlikte mutlu, huzurlu, saglikli, gonlundeki tum dileklerin gerceklesecegi guzel bir yeni yil diliyorum..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  70. Neslicim,merak ettim seni epeydir yoksun.
    İnşallah herşey yolundadır.
    Tüm sevdiklerinle birlikte sağlık huzur başarı ve mutluluklarla dolu bir yıl diliyorum sana:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  71. Dost bahçesinden lezzetler; canım benim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben de sana bir önceki yılı aratmayacak güzellikte bir yıl diliyorum. Sevdiklerinle birlikte sağlıkla ve huzurla..

    YanıtlaSil
  72. Cep aynası; size de mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  73. Seval Hanım; yazamadım uzun zamandır nolur kusuruma bakmayın. Bazı şeyler yolunda ama bazı tatsızlıklar da yok değil. Çok sağolun ilginiz ve o güzel dilekleriniz için. Ben de size ve sevdiklerinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. İyiki varsınız..

    YanıtlaSil
  74. Biscottiyi ehlinden öğrenmişsin.
    Bir de çok keyifli vakit geçirmişsin anlaşılan. Sana hayran oldum.
    Ankara'ya geldiğimde bir fırsatında böyle kurslara katılmak isterim. Yaptığınız kurabiyelere bayıldım. hepsi birbirinden güzel görünüyor.
    Ellerinize sağlık, şefinize de geçmiş olsun, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  75. çok güzel bir gün geçirmişsiniz tarifleri merakla bekliyorum:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  76. Harika , izlemedesin sevgiler, bana da beklerim.. http://www.seviminaskanasi.com

    YanıtlaSil
  77. Lezzetli Sanatlar; dediğiniz gibi biscottiyi ehlinden öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
  78. Yeşim; güzel bir gündü evet. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  79. Berna Sevim; teşekkür ederim. Gelirim..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...