Bir pasta yapmalıydım. Kolay olmalıydı, hafif olmalıydı, yerken ekşi sonra da farklı bir tat bırakmalıydı. En önemlisi ilk defa yapılan özel bir pasta olmalıydı. Ne zamandır cheesecakede gözüm vardı. Ama o pasta mıydı acaba? Ya da "özel" pasta olabilir miydi? İnternette o kadar çok cheesecake tarifi vardı ki, ben dolgusunda süzme yoğurt da olsun istiyordum, kalıp gibi kesilsin istiyordum (bunun için jelatin şartmış, maalesef markette bulamadım), üzeri limon soslu olsun istiyordum. Falan filan.. Sonunda
Kolay oldu mu? Olmadı..
Hafif oldu mu? Eh..
Farklı bir tat bıraktı mı? Muhtemelen..
Özel bir pasta oldu mu? Kesinlikle evet!..
MALZEMELER:
Tabanı:
Hafif oldu mu? Eh..
Farklı bir tat bıraktı mı? Muhtemelen..
Özel bir pasta oldu mu? Kesinlikle evet!..
MALZEMELER:
Tabanı
İçin:
2 paket
burçak bisküvi
1 avuç
badem
1 yemek
kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Dolgu Kreması İçin:
1 paket Muratbey labne peynir
1 su
bardağı Muratbey süzme yoğurt
1 paket
krema (200 ml)
½ su
bardağı toz şeker
2
yumurta
1 paket
vanilya
2 limon
kabuğu rendesi
2 yemek
kaşığı limon suyu
Sosu İçin:
½ su
bardağı su
1 limon
suyu
1 limon
kabuğu rendesi
Tabanı:
- Bisküvileri ve bademi rondodan geçirip erimiş tereyağını ekleyin.
- Kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yerleştirin.
- Derin dondurucuya kaldırın.
- Bir kapta labne peyniri, yoğurdu, kremayı ve şekeri mikserle iyice çırpın.
- Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. (Yumurtaları çırparak koymanız daha kolay karışmasını sağlıyor)
- Sonra vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğunu ekleyerek hafifçe karıştırın. (Hafifçe karıştırın ki sönmesin)
Sosu:
- Sos malzemelerini bir tencerede kıvamlı olana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra malzemenin üzerine kaşıkla yayarak yedirin.
Sos ile ilgili bir ayrıntıdan bahsetmeliyim. Bazı tariflerde limon sosunu yumurta sarısı ile birlikte benmari usulü pişirmişlerdi. Önce onu denedim. Yumurta kokusu gitmedi, o yüzden o sosu döküp, nişasta ile yaptım. Bence daha hafif ve lezzetli.
Soğuduktan
sonra buzdolabında dinlendirin. 1 gece kalsa daha iyi. Limonla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun..
Cheesecaken limonlusuna bayılırım ellerinize sağlık...sevgiler.
YanıtlaSillimonlu olan herşeye bayılırım müthiş görünüyor ellerine sağlık...bende beklerim...sevgiler:)
YanıtlaSilelinize sağlık, çok hoşşşşşş... :)
YanıtlaSilNursen Aksoy; en güzeli de limonlusu bence. Teşekkür ederim benden de selamlar..
YanıtlaSilVerda Varlı; ben de çok seviyorum limonu. Kokusu bile yeter. Çok sağolun. Geliyorum hemen..
YanıtlaSilSwotpisces; çok mersiiiiii :)
YanıtlaSilNefis olmuş Neslim , ellerine sağlık . İzninle bir dilim alıyorum , limon kokusu buraya kadar geldi . Fotoğrafı da çok beğendim canım , sevgiler.
YanıtlaSilWow! Nefis olmuş bu. Limonlu limonlu. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil
YanıtlaSilEllerine sağlık Neslicim:)Görüntü muhteşem,lezzetin de muhteşem olduğundan eminim:)
Benim de cheesecake de tercihim,freş bir tat bıraktığı için limon'lusundan yanadır:)
(Cheesecake'nin serteşmesi için jelatin yerine limonlu jel de ayni işi görüyor)
Sevgilerimle...
merhaba :)
YanıtlaSilayy süper görüNüyo caNım eLiNe emeğiNe sağLık :)
afiyet baL şeker oLsuN :)
eN kısa zamaNda deNemeLiyim saNırım :)
Zeynebim; çok sağol canım benim :) istediğin kadarı senin olsun.
YanıtlaSilDenizcim; seninkiler gibi olmasa da idare eder işte :)
YanıtlaSilSeval Hanım; limonlu jeli öğrendiğim çok iyi oldu. Çünkü jelatin her markette bulunmuyor. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
YanıtlaSilSaklı Bahçem; merhaba :) ay çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyim bence de.
YanıtlaSilsende ne çok sey istemişsin be Neslican :)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlımm :)
Denizcan; çok şey istemişim dimi :) sağol canım benim..
YanıtlaSilEllerine sağlık.görüntü harika...
YanıtlaSilÖzgür Tatlar; teşekkür ederim :)
YanıtlaSilGörüntüsü yeter zaten :) Ellerine sağlık neslim.
YanıtlaSilAhum; teşekkür ederim sarı şekerim benim :)
YanıtlaSil