17 Nisan 2010 Cumartesi

Meyve Şekerli Köstebek Pasta

Aslında amacım köstebek pasta yapmak değildi. Ameliyat olan bi arkadaşımı ziyarete giderken ona kek götürecektim. Son günlerde kalıplarımdan istediğim sonuçları alamıyorum. Aldığım 5.kek kalıbı da beni yarı yolda bırakınca kek bi okus pokusla pastaya dönüştü. Belki de gerçekten kalıplarım aralarında rekabete girip isyan çıkarmış olabilirler. Azaltıcam söz :)

MALZEMELER:

(Kek İçin)
3 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı meyve şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Keki yaparken önce yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütü ve yağı ekliyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekte eleyip malzemelerin içine katıyoruz. Meyve şekerinin içine ben kuru üzüm de kattım. 5 dakika hepsini suda haşladım. Süzüp kuruttuktan sonra una bulayıp kek hamurunun içine karıştırıyoruz.

Buraya kadar herşey normaldi. Taki ben malzemeleri yeni aldığım kalıbın içine dökene kadar. Yağlayıp şekerlediğim kalıba maalesef malzemem sığmadı. Tart kalıbı görmüştüm geçenlerde eve. Artanı da ona boşaltıp önceden ısıttığım fırına ikisini de koydum.

Keklerim süper kabarmaya başlamışlardı. Sonrasında da inmediler. Ama iş kalıptan çıkarıp servis tabağına koyarken oldu. Bi güzel yağlayıp şekerlediğim kalıplardan zorlukla çıktılar. Tart kalıbı kelepçeli olduğu için kolay çıktı ama onun da altı yapışmıştı. Diğeri de parça pinçik bişey oldu. :(

Napsam napsam diye düşünürken aklıma köstebek pasta geldi. Hatırladığım kadarıyla kekin bi kısmını ufalayıp, arasına da krema koyup pasta yapılan bişeydi.

İnternetten bikaç tarife ve resme baktıktan sonra parça pinçik olan kekimi daha da parça pinçik yapıp ufaladım.
Sonra kremasını hazırladım. Tart kalıbındaki tam da pasta altı kıvamında olduğundan servis tabağının altını kremaladıktan sonra üstüne tart kekimi yerleştirdim. Üstüne krema. Ve üstüne unufak ettiğim keki yaydım. Damla çikolata da ekleyince çok sevimli bi görüntü oldu. Tadına henüz bakmadım ama görüntü iyi gibi. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapılabilir.

Bundan sonra keklerim kalıptan çıkmayınca üzülmiycem. Olur da sizin de başınıza gelirse kızdıran bi kekten sevimli bi pasta elde edebilirsiniz ;)

Afiyet şeker olsun..

6 yorum:

  1. kuzen harika bir lezzet tarifi.gelince guzel ellerinden yiyecegimi umuyorum.harika olmus.ellerine saglik.daha iyilerini kesfedecegine eminim lezzetlerin.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun şeker! Yeni blog sey etmişsin. Çok güzel ve faydalı bi yer olmus. Hadi bakalım...:))) Takipteyim ona göre...:)))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim şekerim. Şimdilik hevesliyim bakalım. Ben de seni takip ediyorum ona göre :)

    YanıtlaSil
  4. Kuzen sen gel, ben ne istersen onu yaparım. Cem'e de paketler götürürsün inanır belki yemek yapabildiğime :))

    YanıtlaSil
  5. :):):) tamam soylerim canim.:):)simdiden istahim kabardi bak.:)))

    YanıtlaSil
  6. spartaküs kek kalıpları...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...