2 Ekim 2010 Cumartesi

Peynirli Poğaça

MALZEMELER:

7 su bardağı un
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından biraz az ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
Çörekotu

HARCI İÇİN:
Peynir
Maydanoz
Pul biber

Bütün malzemeleri (harcı hariç) karıştırıp yoğurun. Peynirli maydanozlu harcı hazırlayıp, ceviz büyüklüğünde kopardağınız hamurun içine doldurup yuvarlak toplar yapın. Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp, çörek otu serpin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...