17 Şubat 2013 Pazar

Neslice Yapımı Lezzet Çiçekleri ve İyiki Doğdun Elifim


Herşeyin bir ilki vardır derler. O ilk, ya sizin umduğunuz mutluluğunuz ya da ummadığınız hayal kırıklığınız olur. Mutluluğunuz olursa, çığ gibi çoğalır ve etrafınızı da içine alır. Hayal kırıklığınız olur ise, bir daha hatırlamak istemediğiniz bir anı olarak hafızalarda silinmeyi bekler.

Bu saksı da benim hazırladığım bir ilk oldu. Sonuç mu? 

Mutluluk...

Bugün Elifimin doğum günü. Nam-ı diğer Hayata Dair Sözler'in sahibi.

Elif'le yıllardır aynı yerde çalışıyoruz. İş arkadaşım demek istemiyorum çünkü o tanımlamanın bana göre arkadaşlığa biraz mesafe koyduğuna inanıyorum. Elif benim içimi açtığım, birlikte gülüp ağladığım, fikirlerine güvendiğim, zor zamanlarımda her zaman desteğini gördüğüm, kalbimin gözyaşlarını silen canım arkadaşım...

Eskiden sevdiklerimin doğum günü yaklaştığında ne alsam diye düşünürdüm, şimdilerde ise ne yapsam diye düşünür oldum. Çoğunuz, son yıllarda oldukça rağbet gören lezzet çiçeklerini biliyorsunuzdur. Acaba yapabilir miyim diye düşünürken, kendimi internette yapılışlarını araştırırken buldum. Bulduğum tarifler öyle kolay anlatmıştıki, ohooo çok kolaymış yapılır bu dedim. Yapılmasına yapılıyor da karşılaşılabilecek istenmeyen durumlardan haberdar olmanız lazım. Mesela bazı toplarım çubukların üzerine sabitlenmedi. Ya da saksının içine yerleştirdiğim köpük strafor kekler dizilince dibe çöktü. Ben bunlardan bihaberdim. O yüzden köpük strafordan küçük parçalar koparıp saksının içini besleyin. Çubuktan düşen kekler de sizi korkutmasın, onları da kürdan ile sabitleyebilirsiniz.


İlk olarak nelere ihtiyacım olduğunu belirledim. Tabi burdaki ihtiyaç listesi sizin hayal gücünüze göre değişiklik gösterebilir. Ben ne kullandıysam aynen yazıyorum. Baştan söyleyeyim biraz uğraştırıcı birşey. Ancak sevdiğiniz birine ve severek yaparsanız yorgunluk pek hissedilmiyor.

MALZEMELER:

Lolipop Kek İçin Malzemeler: (Yaklaşık 50 adet çıkıyor)
2 adet kakaolu kek (Ben her zaman yaptığım pandispanyamı yaptım. Bildiğiniz her hangi bir keki yapabilir veya hazır kek de kullanabilirsiniz.)
2 paket orman meyveli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
300 gr. fındık, ceviz ya da badem (yaklaşık 3 avuç dolusu kadar)

Keklerin Dışını Kaplamak İçin:
3 paket bitter çikolata 
Hindistan cevizi
Renkli pasta süsü (Dr. Oetker Sprinkles)

Kekleri Süslemek İçin:
½ kg. çilek
Kağıt kek kalıpları (truff büyüklüğünde)

Diğer Malzemeler:
1 adet orta boy saksı (Koçtaş'ta ya da benzeri yerlerde bulabilirsiniz)
Köpük strafor (Onu da Koçtaş ya da benzeri yerlerde bulabilirsiniz. Beyaz eşya satan yerlerden de temin edilebilir. Köpüğünüz farklı boyutlarda ve yeterli miktarda olsun.)
1 adet maket bıçağı
1 paket ahşap çöp şiş (Migros'ta mangal ürünleri satan yerden buldum. Bir paketin içinde 100 tane var)
Kürdan
Renkli ince kurdelalar

Paketlemek İçin:
2 adet jelatin kaplama kağıdı (kırtasiyelerde bulabilirsiniz)
1 metre kalın simli kurdela
Zımba
Arkası yapışkanlı ve keçe uğur böcekleri (tuhafiyelerde var)


YAPILIŞI:
  • Öncelikle keklerinizi ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirin. 
  • Krem şantileri soğuk süt ile çırpıp karışımın içine ekleyin. 
  • Hamur gibi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  • 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Ahşap çubuklarınızın yarısını ortadan ikiye bölün. Kıymıkları makasla temizleyin. 
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. 
  • Geniş ve düz bir kapta hindistan cevizi ile 1 yemek kaşığı renkli pasta süsünü harmanlayın.
  • Çubukların ucunu önce çikolataya sonra da hazırladığınız toplara batırarak ister çikolataya bulayıp, isterseniz hindistan cevizli karışıma bulayıp köpük straforun üzerine saplayın. (Çubukları önce çikolataya batırmak kek ile çubuğun sabitleşmesini kolaylaştırıyor.) Burada önemli bir ayrıntı var. Bu işlemi yapmama rağmen toplarımın bazıları çubuktan kaydı ya da parçalandı. O yüzden çubuktan düşenleri saksıya kürdanla sabitledim ve yer kalmadığı için saksının üstüne kat çıkmak zorunda kaldım.
  • Bu işlemi gece yaptıysanız çikolataların donması biraz zaman alacağından saksıya yerleştirme işlemini sabah yapın.
  • Çubuklara topların bittiği yerden, kürdanların da en tepesine renkli kurdelalar ile fiyonk yapın. İsterseniz kağıt kek kalıbı da giydirebilirsiniz. 
  • Maket bıçağı ile, saksınızın ağzı büyüklüğünde ve ondan biraz küçük 2 adet yuvarlak köpük strafor kesin.
  • İçi köpük strafor ile beslenmiş saksınızın içine büyük olan köpük straforu yerleştirip kekleri ve çilekleri dizin.
  • Üst katın dengesini sağlamak için ahşap çubukların uzun olanları ile katı sağlamlaştırın. Çikolatalı keklerin üzerine kürdan saplayıp çilekleri şapka gibi giydirin. 

Jelatin kaplama kağıtlarını birbirine zımbalayıp oldukça büyük bir paket kağıdı elde edin. Saksınızı dikkatli bir şekilde paketleyip kalın simli kurdela ile fiyonk yapın. 


Bundan sonrası paketi sevdiğiniz kişiye hediye ettiğinizde yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk ile bütünleşiyor. Biz Elif'in doğum gününü dün akşam kutladık. Bolca eğlendiğimiz yerde afiyetle hapur hupur yedik. 


İlk defa Elif için yaptığım bu armağan, beni öyle mutlu ettiki, dilerim yeni yaşında yaşayacağı ilkler de Elifimi hep mutlu eder. İyiki doğdun canım... 

52 yorum:

  1. amanınn ne tatlı şeyler bunlar böyle nazlıcann:)
    ellerine sağlık:)
    bu arada sorunu cevapladım blogda:))

    YanıtlaSil
  2. Yeterki birini sevelim onun içten ve samimi olduğuna inanalım, her şeyi yaparız. Bu ister Lezzet Çiçekleri olur, ister başka bir şey. İlk defa denediğin bu çiçekler çok sevdiğin birine hediye ve o da bunun değerini biliyor. İşte mutluluk iki taraflı Neslim.
    Televizyon'da bir program var bende yapılışını ilk orda izlemiştim. Aman çok zordu canım ya, çok emek istiyor ki sen zaten yaşayarak görmüşsün.
    Çok beğendim ne diyebilirim, Elif'in yüzündeki o mutluluk gülümseme zaten anlatıyor her şeyi.
    Arkadaşının doğum gününü yürekten kutlar seninde ellerine emeğine sağlık derim.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı çileklerle çikolata kahvesi nasıl yakışıyor birbirine. Çok lezzetli görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Vayy be!
    Arkadaşın olmak varmış:))
    Canıma rkadaşına sağlıklı ve mtlu nice yaşlar diliyorum .
    Hediyelerin en lezzetlisi ve güzeli bu çiçekler olmuş.
    Emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Denizcan; teşekkür ederim canım. Cevabını gördüm de dediğin yere gidip soramadım henüz.

    YanıtlaSil
  6. Aslım; ne de güzel anlatmışsın. İşte karşılıklı sevgi budur. İçtenlik ve samimiyet inandırıcı olduğu sürece yapmayacağım şey yoktur. Elif'e ileticem dileklerini. Ben de seni çok öpüyorum Aslım.

    YanıtlaSil
  7. Pembe Camekan; çikolata ve çilek uyumunu ben de çok beğenirim. Tatlarını da çok yakıştırırım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Hayat Cafe Tarifleri; teşekkür ederim Melihacım. İnsanın kendi yaptığı birşeyi hediye etmesi güzelmiş gerçekten. Elif'e gönderdiğin dileklerin için de teşekkürler. İleticem.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşına nice seneler dilerim.Popcake lerin harika görünüyor.Sunumu çok hoş Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. emekle sevgiyle hazırlanmış çok cici bir hediye eminim arkadaşın çok mutlu olmuştur ellerine sağlık :) ben de bir gün sevdiğim bir arkadaşıma yapmak için alıyorum tarifi :)

    YanıtlaSil
  11. Neslim şaka yapıyorsun herhalde. Tarif vermişsin ama bunu yapabilecek senin gibi insan sayısı sandığından çok daha az tatlişkom :) Gerçekten çok ama çok beğendim. Arkadaşına mutlu seneler diliyorum. Ayrıca mizah yazılarına devam :) Ben biliyorsun blogdan da her zaman yazarım, senin yorumlarına çok gülüyorum. Bence yazılarını yorumlar şeklinde yazabilirsin. Nesli yorumluyor :) Çok iyi olur. Beni dinle :) Çok öptüm seni..

    YanıtlaSil
  12. Yasemin Keskin Çelik; çok teşekkür ederim. Arkadaşım ve kendim adına...

    YanıtlaSil
  13. Boşnak Kızı; sevgiyle hazırladım gerçekten. Sen de yaptığında anlayacaksın. Elif, ya kızım amma yorulmuşsundur bunu yaparken dese de yorgunluğu hissetmedim bile. Çok mutlu olduğundan eminim. Defalarca dile getirdi çünkü.

    YanıtlaSil
  14. Ahum; :) şaka değil gerçek. Ay canım benim vardır mutlaka benim gibiler. Çok teşekkür ederim böyle düşündüğün için. Çok memnun oldum. Mizah yazılarına sen devam. Ben araya sıkıştırıyorum sadece. Yorumlarımı yazı dizisi haline getirme fikri de gayet güzelmiş :)) Ama o an yapıyorum yorumu, ait olduğu yerde kalması daha güzel sanki. Tamam, aklımın bir köşesine yazdım. Ben de çok öptüm seni. İyi haftalar...

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    öncelikle Elif'in doğum günü kutlu olsun. Sağlıkla, neşeyle, huzurla, bolluk bereketle geçireceği bir yıl olsun inşAllah. Senin gibi bir arkadaşı, dostu olduğu için ne mutlu ona. Eminim bu ikiniz içinde geçerli.
    Ellerine ve emeğine sağlık. Nefis hazırlamışsın. Ayrıntılı anlatman ve püf noktaları için çok teşekkürler. Galiba en kısa zaman da kuzumun doğum günü hediyesi için böyle bir çalışma yapmam gerekecek.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. ooy ooy oooy ben resmen bblara aşık oldum :))
    çok güzeller...
    çok da güzel yapıp süslemişsin :)
    ellerine emeklerine sağlık...
    süper süper...

    Elif Hanımında doğum günüsü kutlu olsun....

    YanıtlaSil
  17. Bülbülünyeri; çok teşekkürler Birgül Ablacım. Amin. Karşılıklı sevgiler en güzeli gerçekten. Beğenmenize çok sevindim. Yaparsanız çok beğenileceğinden şimdiden emin olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Gurme Şirine; :) çok teşekkür ederim. Aşık olunacak kadar sevimliler cidden.

    teşekkürler. İleticem.

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten böyle emek isteyen bir şeyi insan ancak bir dostuna yapabilir. O kadar güzel olmuşlar ki siz yerken ki fotoları görünce içim cız etti. O kadar uğraş 1 dakikada tüket. :)) Ama manevi değeri yaşam boyu kalacaktır arkadaşınızda. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. İlhan Bey; ben de paketlemeden önce nasıl yiycez diye bir an düşündüm ama inanın yemek de bir o kadar keyifliydi. Önemli olan da manevi değerinin kalıcı olması zaten. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Neslicim Elif e nice seneler dilersin..yakin arkadasliklar gibisi yok..Bu arada sepet bir harika olmus,ve en guzel hediye, anlamli ve yemesi tatli:) gayette guzel hazirlanmis ve suslenmis..yanliz birsey var..dogum gunumde bende isterim ona gore:))) Resimleriniz cok cok guzel..keyifli eglenceli dostca bir gece olmus..hep boyle dostlarla kutlamalar olsun hayatinda canim..sevgilerimi gonderdim..:)

    YanıtlaSil
  22. ay her bloguna girdiğimce canım birşey istyr neyseki evde çilek var hhehe=)
    güzel yorumun içinde teşekkür ederim=)
    aynen o topuklar rahat ama stres yapmşm heralde sonra tüm gece rüyamda düştüüğümü gördüm kabus gibiydi=(

    öperizz oğluşumlaa

    YanıtlaSil
  23. Neslicim,bu harika lezzetlere yorum bırakmıştım ama sanırım gelmemiş:(
    Bence muhteşem güzellikte lezzetler olmuş,gelmeyen yorumumda da belirttiğim gibi yapacağım zaman yardım almaya sayfana geleceğim:)Ellerine yüreğine sağlık canım:)
    Ayrıca Elif hanıma da birlikte geçireceğiniz nice güzel sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum:)
    Dostluğunuzun daim olması dileklerimle sizlere sevgilerimi bırakıyorum:)
    Dediğin gibi inşallah bir gün bir etkinlikte buluşup tanışmak kısmet olur.Ve bundan büyük bir mutluluk duyarım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Emelcim; dilerim tabi. Yok valla. Beğenmene çok sevindim canım. Sana da yaparım keşke yakın olsak. Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkürler. Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  25. Duygu Şenyürek; dedimya ben korktum fotolara baktıkça. Kabus olması çok normal. Aman dikkat diyim. Çok teşekkürler. Ben de sizi öpüyorum (:

    YanıtlaSil
  26. Seval Hanım; güzel ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de size sevgilerimi gönderiyorum. Birgün karşılaşmak umuduyla...

    YanıtlaSil
  27. muhteşem olmuşlar, bayıldımmmmmmmmm :)

    YanıtlaSil
  28. Neslim hediyelerin en güzeli ve sürpriz senin hediyen olmuştur herhalde. Nasıl bir emek yarabbi ellerine emeğine sağlık canım benim.
    Arkadaşının doğum gününü kutlarım..

    YanıtlaSil
  29. Leyla'nın Kahve Dükkanı; beğenmene çok sevindim üstad (:

    YanıtlaSil
  30. Ferayım; valla onu Elif'e sormak lazım. Çok teşekkürler canım benim.

    YanıtlaSil
  31. Canım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamı yorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim.Arkadaşın çok şanslı
    harika bir hediye olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. müthiş olmuş ya renkler, dizayn harika :)

    YanıtlaSil
  33. Süperrrrrrr harika bir hediye. hatta en güzel hediye. Nice yaşlara sevgili dostuna arkadaşına...

    YanıtlaSil
  34. Derya Sezgin; ne iyi yaptınız. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Damla Başer (Kurabiye Atölyesi); beğenmenize sevindim, sağolun.

    YanıtlaSil
  36. Öncelikle herkese çok ama çok teşekkürler güzel dilekleriniz. için. Görüntüsü süper bu lezzet çiçeğinin tadı da bir harikaydı...Ellerine sağlık ve yürekten teşekkür edilyorum canım arkadaşıma.
    Nesliciğim kelimelerle anlatmam çok zor bu muhteşem hediyeyi gördüğüm an hissettiklerimi. Şaşkınlık, mutluluk, hayret, heyecan ama en çok da gurur biliyor musun böyle muhteşem bir emeği hakettiğimi düşündüğün için... herkes bu lezzet çiçeğini yapamaz... herkes bu emeği hakedemez biliyorum. biz seninle hem çok güzel, hem çok özel hem de ne yazik ki kimi zaman çok da üzüntülü şeyleri paylaşıyoruz. ama ne mutlu ki paylaşıyoruz birbirimize sahibiz. birlikte güçleniyor, birlikte büyüyoruz. canım benim. neler hissettiğimi burada kısa kelimelerle anlatmam mümkün değil. yetersiz kalıyor hepsi. ben fotoğraflarımıza bakıyorum da herşey gözlerimizde zaten.. seni çok ama çok seviyorum. hep benle kal e mi?

    YanıtlaSil
  37. Farklı ve özel yaptığın bu emeklerin için seni kutluyorum:) mutlu bir gün dileği ile sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. canım çok güzel olmuş bunlar bayıldım....insan bunu yapınca mutlu olmaz mı..hele ki en sevdiğine hediye yaptıysan..arkadaşının doğum günü kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  39. canım çok güzel olmuş eline sağlık ilk deneme herzaman özeldir bende bu yıl kızıma cake pops yaptım herkez bayıldı ntabiii bende ama zor oldu helebide herşeyi ben yapınca...buarada arkadaşın kalp krizi geçirmişti nasıl oldu...uzun zamandır gelmediğimden yaptıklarına şöyle bi baktım süper şeyler var kabaklı börek süper olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  40. çok harika bir hediye olmuş ellerinize sağlık.. yapılışını anlatmanızda süper.. görsellik mükemmel.. cigdemdengule.blogspot.com

    YanıtlaSil
  41. Tatlı Nesli'm, nasıl da güzel olmuş. Ellerine, emeklerine sağlık. En üstteki çikolata kaplı ve çilek süslemeli olanlara bayıldım. Eminim arkadaşın çok mutlu olmuştur. Çok şanslısınız ki böyle güzel bir arkadaşlığınız dostluğunuz var. İnşallah bir ömür boyu sürer dostluğunuz. Çok öpüyorum seni, kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  42. Ne güzel bir sürpriz olmuş
    Çok da güzel olmuş gerçekten.
    Ben de bayılıyorum ama senin ki gibi kocaman bir buket hazırlamadım hiç :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  43. Elifcim; paylaştığın senindir biriktirdiğin değil diye bir söz var. Paylaştıklarımız bizi özel yapan. Tekrar nice senelere canım..

    YanıtlaSil
  44. Hikayelerdir geriye kalan; gördüğümde mutlu olduğum yorumunuz için ben de size teşekkür ediyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  45. Disalcim; çok teşekkürler canım. Aynen dediğin gibi..

    YanıtlaSil
  46. Pozitif Pembe; herşeyi kendin yapınca haliyle biraz zor oluyor ama yorulduğuna değiyor insanın.

    Buket'e gelince, hastaneden çıktı çok şükür. Durumu gayet iyi. Evde şu anda. Bir süre ziyaretçi yasağı var ama dün akşam yanındaydım. Gayet iyi maşallah. Herkese çok teşekkür ediyor, duaları için. Çok sağol canım.

    YanıtlaSil
  47. Çiğdem Gül; beğenmenize sevindim. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  48. Beyaz Hanımeli; canım benim çok mutlu oldum yazdıklarına. En üsttekiler herkesin favorisi oldu. İnşallah canım. ben de seni çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  49. Nilay; güzel bir sürpriz oldu gerçekten. Teşekkür ederim canım. Eminim sen daha güzellerini yaparsın..

    YanıtlaSil
  50. oov müthiş olmuş valla bayıldım :)

    YanıtlaSil
  51. Lala; teşekkür ederim beğenmene :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...