27 Temmuz 2015 Pazartesi

Dondurmamsı Tiramisu

Tiramisuyu bilmem ama dondurmayı sevmeyen yoktur her halde. Yok ben her ikisine de bayılırım diyorsanız beri gelin. Size yapımı çok kolay ve süpersonik bir tatlıdan bahsedeceğim. 

Tiramisu yıllardır yaptığım bir tatlıdır. İlk başlarda pasta taban ile yaparken, son zamanlarda kedidili bisküvi ile yapmaya başladım ve sanki bana daha bir lezzetli gelmeye başladı. Adaşımın sitesinde de dondurma halini görünce işte aradığım yaz tatlısı budur dedim. Her zaman yaptığım tiramisu kreması ile yapsam olur mu acaba derken oldu valla. Derin dondurucudan çıkınca sunumu kolay olsun diye de porsiyonluk kek kalıplarına koydum. Yarım paket kedi dili bisküvi ile 12 adet çıktı. İsterseniz baton kek kalıbı ile yapıp çakma viennetta havası da verebilirsiniz.

Yazın bayıla bayıla yerken (sıcaktan değil tadından bayılırken) beni anmanız yeterli :)


MALZEMELER: 
Yarım paket kedidili bisküvi (Baton kalıpta yapacaksanız 1 paket)
1 su bardağı süt + 1 yemek kaşığı neskafe (Yarım çay bardağı konyak ya da Baileys Irish Cream de olabilir)

Kreması İçin:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket labne peyniri

YAPILIŞI:
  • Kremanın malzemelerini labne peyniri ve tereyağı hariç tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
  • İçine tereyağı ve labne peyniri ekleyerek iyice karıştırın. 
  • Kedi dili bisküvileri bıçakla 3 eşit parçaya bölün. 
  • İster sütlü neskafe ile isterseniz konyak ya da Baileys ile ıslatın.
  • Küçük kek kalıpları ile yapacaksanız kalıpların içine 1 yemek kaşığı kadar kremadan koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvilerden yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun. 
  • Baton kalıp ile yapacaksanız, kalıbın altına krema koyun. Üzerine ıslattığınız kedi dili bisküvileri bütün halde yerleştirin. Üzerine tekrar krema koyun. Krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Derin dondurucuya koymadan önce üzerlerini streç film ile kaplayın. 
  • Donduktan sonra servis yapmadan 15 dakika önce çıkarıp üzerine kakao serperek servis yapın.
Afiyet şeker olsun..

3 yorum:

  1. Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

    Nesli hanım merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Tiramisu bayıldığım bir tat, elinize sağlık, farklı bir sunum olmuş. Ben de bunun tarifini sayfamda paylaşmıştım. Harika bir şey bu:)))))
    Ben de yeni sayılırım, destek ve ziyaretlerinizi beklerim lütfen.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fulya,
      Tiramisunun her hali beni cezbeder :) evet farklı ve serin b,r sunum oldu bu. Hayırlı olsun blog dünyan :) seve seve gelirim

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...