19 Ocak 2016 Salı

Kakaolu Cup Kek ve Renkli Hayatlar

Yeni yıla tatlı ve renkli bir başlangıçla gireyim istedim. Malum havalar soğuk, ülke karışık, gözyaşlarına devam ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Devam eden hayatı kendimize ve çevremize zehir etmeden yaşamak lazım. Mutluluk bir enerjiyse ve yayılan bir şeyse bunu etrafa saçmak lazım. “Lazım” derken bu bir zorunluluk değil ama mutlu olmayı tercih etmek en faydalısı.

Zor zamanlarda herkes kendi tutunacağı yeri bilir. Bilmiyorsa da zamanla öğrenir. Zamana bırakacak kadar zaman yoksa da kendimizi iyi hissettirecek şeylerden en az birisi doğuştan bünyeye kodlanmıştır. Bu yazmak olur, okumak olur, dua etmek olur, film izlemek olur, yemek yapmak olur, olur da olur.. Yazmak bana doğuştan mı kodlandı, yoksa zamanla mı öğrendim bilmiyorum ama eskiden beri bana iyi geliyor. İzlediğim bir filmde etkilendiğim bir sözü, okuduğum bir kitapta hoşuma giden cümleleri not ederim. Her ne kadar teknolojiyi günlük hayatımda kullansam ve nimetlerinden faydalansam da kağıt, kalem, defter vazgeçilmezim.

Yeni yıl gelmeden kendime çeşit çeşit defterler, ajandalar ve renk renk kalemler aldım. Çoğunu da instagram sayesinde gördüm. Instagrama yeri geliyor kızıyorum, senin yüzünden bloglar ihmal ediliyor, bir fotoğraf ve iki cümle ile alıp yürüyorsun, reva mı bu yaptığın diyorum. Ama nasıl ki şair, “Herkesin bir hikayesi vardır ama herkesin bir şiiri yoktur” dediyse ben de “herkesin bir instagramı vardır ama herkesin bir bloğu yoktur” diyerek kendimi avutuyorum.

Instagrama haksızlık etmeyeyim. Onun sayesinde öyle tatlı insanlar tanıdım, öyle ufkumu açanlar oldu ki. Bunlardan birisi Gamze Tavukçuoğlu. Bana göre çok yetenekli bir illüstratör. Sayesinde ilk instagram alışverişini yaptım. Güne onun sayfasına bakarak başlamak, canım sıkıldığında paylaşımlarını, evini hayran hayran izlemek bana huzur veriyor. 2016 yılının boyama takvimini boyamak ve her yeni ayı iple çekmek öyle keyifli ki. Yapılacak işler defteri sayesinde işlerim daha planlı programlı ve renk renk defterleri sayesinde yazdıklarım daha bir anlamlı. Kızımın teyzesine ilk yeni yıl hediyesi de bu defterlerden oldu. 


Daha önceden tanıdığım ama instagram sayesinde sevdiğim bir diğer kişi de Ceyda Düvenci. Düne kadar kendisini dizilerde oynayan birisi sanırdım. Kızıyla çıktığı hayat yolculuğuna tanık olduğumda kendisine bakışım tamamen değişti. O artık benim için dizilerde oynayan biri değil; güçlü ve sevgi dolu bir anne, erkenden büyümüş bir çocuk, her ne olursa olsun asla pes etmeyen, bakımlı, güzel, başarılı ve ayakta alkışlanacak bir kadın oldu. Binlerce öyle kadın, öyle hayatlar var ve keşke hepsi onun kadar maddi-manevi şanslı olabilse.


Bilenler bilir. Ceyda Düvenci bir ajanda çıkardı. “Sevmeli ve Değiştirmeli Dünyayı”. Nam-ı diğer MeliMelek Ajandası. Bu ajandanın siparişini verirken bile heyecan duyduysam varın elime geçtiği günü siz tahmin edin. Yıllardır kazulet gibi sıkıcı ajandaları taşımaktan yorulanlar için tasarlanmış, hem kullanışlı hem de sevgi dolu bir ajanda. Bu yılki hedeflerimi yazarken öyle gaza geldim ki, 2017 hedeflerimden bazıları bile hazır. Ben www.lidyana.com dan aldım. Başka yerlerde de satışı var sanırım. Hayatına renk katmak isteyenler bu ajanda ile başlayabilirler bence. 


Yazmak kadar beni mutlu eden bir diğer şey de yemek yapmak. Her ne kadar yemek yerine pastaları, kurabiyeleri pişirmeyi tercih etsem de mis gibi kokan kurabiyelerin, keklerin önüne geçemiyorum napiyim.

Bu cup kekler de onlardan biri. Tadı bana çocukluğumun pastanelerinde yediğim kekleri hatırlattı. Kek olarak da pasta olarak da harika bir lezzet. 


Gelelim tarife:

MALZEMELER:
220 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1 kutu 200 ml. sıvı krema (oda sıcaklığında)
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat


YAPILIŞI:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri mikserle 3 dakika kadar çırpın. 
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. (Bir yumurtayı kırdıktan sonra karışımla bütünleştirip yumurtanın diğerini ilave edin.)
  • Sıvı kremayı ekleyin. 2 dakika kadar daha çırpın.
  • Geniş bir kabın içinde unu, kakaoyu, karbonatı ve kabartma tozunu birlikte eleyip sıvı karışımın içine ilave edin.
  • Tereyağı ile yağlanmış cup kek kalıplarının içine bir parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içleri pişene kadar pişirin.

Not: Bu malzemelerle 24 adet cup kek çıkıyor.

Afiyet şeker olsun..


2016'nın ülkemize barış ve sevgi, kendimize ve sevdiklerimize sağlık ve huzur, evlerimize bereket ve mutluluk, işlerimize başarı, ceplerimize ise hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum..

26 yorum:

  1. Defterler ne tatlı öyle :)
    Kaleminizden mutlu anılar eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlılar di mi? :) Ay ne güzel bir dilek o öyle. Amin teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhabalar,
    Elinize sağlık, kakaolu kakaolu ne güzeller öyle:))
    Ben de sayfama beklerim lütfen, güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...
    SİHİRLİ YEMEK KUTUSU... SEVGİLER
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Gelirim tabi :)

      Sil
  3. Toplumların medeniyet yolculuğunda, bir dilin korunması ve gelişiminde, yazmak ve okumak nekadar önemliyse aynı durum bireyler için de geçerlidir. Yazan insanın hafızası ve düşünceleri daha berraktır, daha kolay öğrenir ve daha zor unutur. Daha planlı programlıdır, sorunları daha iyi görür ve çözüm yollarını bulur. Kısaca sayısız faydası vardır.
    Şimdi aklıma geldi, merhum Vehbi Koç demiş ki:"Beynimi eskiteceğime, kağıtları eskitirim." :)
    Cup kekler nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru tespitler. Ve ne kadar doğru bir söz ""Beynimi eskiteceğime, kağıtları eskitirim." Teşekkür ederim güzel yorumunuza..

      Sil
  4. Kekler harika gözüküyor. Elinize sağlık. Ceyda Düvenci yi ben de çok severim. Ama kızının problemini bilmiyordum. O sanırım görmeyen annesi için hikaye seslendirmisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Ben de öyle bir şey duymuştum annesi için hazırladığı.

      Sil
  5. ceyda düvenci nin ajandası yılın ilk gününden beri çantamda her sabah illa birkaç bisey karalarım resmen huzur veren bir ajanda yapmış. bUarada kekler de harika görünüyor ;) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden huzur veren bir ajanda. Önerdiği kitapları okumaya, olmayanları da sipariş vermeye başladım bile. Umarım karaladıkların gülümseyerek hatırladıkların olur Gülşahcım. Kekleri beğenmene de çok sevindim :)

      Sil
  6. harika olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor kekin.
    Ceyda DÜVENCİ'yi ben de zevkle takip ediyorum.Hayata bakışını, kızıyla kurduğu mutluluğu yakından izliyorum. Yaşamda mutsuzluklara ne güzel baktığını görmek motive ediyor beni. Dualarım o ve kızına.
    Benim küçük kızımın yaşamda ki en büyük zevki kalemler, kağıtlar o pırıltılı dünya onun mutlu olmasına yetiyor. Senin de onlarla mutlu olduğunu görmek çok hoşuma gidiyor.
    Her şeye rağmen mutluluğunun anahtarını seviyor ve seni zevkle izliyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Birgül Ablacım nasıl mutlu oldum yazdıklarını okuyunca. Böyle bir gururlanma, duygulanma oldu içimde.. Ben de seni çok seviyorum inan.. Kızınla ne güzel ortak yanlarımız varmış. O pırıltılı dünyasında ışığı hiç sönmez dilerim.. Ceyda Düvenci ve kızı da ibret olunacak türden.. Ben de aklıma geldikçe dua ediyorum.. Öpüyorum seni Birgül Ablacım..

      Sil
  8. mis mis cup cup cupcake ler , cikolatalisi vanilyalisi meyvelisi hmmm limonlusu en bi sevdiimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi sen limonlu falan deyince burnuma kokusu geldi :)

      Sil
  9. Mayıs Yağmuru'nun topluluğunda paylaştığınız son yazınızla bloğunuza, oradan bu yayınınıza geldim.Merhabalar ;)
    Kek yapmak için yarın uğruycam tekrar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz ama mayıs yağmuru topluluğunu çıkaramadım.

      Sil
    2. Yanlışım mı var diye baktım şimdi Abdullah Özer paylaşmış yazınızı toplulukta.Sevgilerimle;)

      Sil
    3. Çok şaşırdım doğrusu. Görmek isterim ben de :)

      Sil
  10. Durun... o paylaşımı yapan benim 😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım yapanı çözdüm de paylaşım yapılan yer merak konusu :)

      Sil
    2. Merakınızı giderelim hemen :))

      https://plus.google.com/u/0/communities/101970849431881829038

      bu toplulukta paylaşmıştım ama yayın baya aşağılara düşmüş.

      Sil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...