Bu sıcaklarda bolonez soslu makarna mı yenir demeyin. Valla öyle bir yendiki. Normalde bir tabak makarnayı zor yiyen annem tam iki tabak yedi. Göz kararı pişirdiğim bolonez sosum da ilkini aratmadı.
MALZEMELER:
1 paket fırın makarna
300 gr. dana kıyma
2 orta boy soğan
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızıbiber, kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Bir tavaya sıvıyağı koyup rondodan geçirdiğiniz soğanlarla birlikte kavurun. Üzerine dövülmüş sarmısağı ekleyin. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin. Kıymalar pişmeye yakın salçayı ekleyin. Bütün baharatları da koyduktan sonra sosu indirmeye yakın ince kıyılmış maydanozları ekleyin. (Maydanozları geç koyarsanız kararmazlar)
Bir tencerede fırın makarnayı haşlayıp süzün. Makarnayı tekrar tencereye alın. Üzerine bolonez sosu döküp iyice harmanlayın. Tencerede birkaç dakika kısık ateşte çevirin. Derince bir borcama makarnayı dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verin. 15 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
Bence de cok güzel yenir. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım şahane olmuş sevgiler.. Mutlu Haftalar..
YanıtlaSil