Kırmızı
pancarı çoğumuz biliriz. Hem tadı çok güzel, hem de rengi. Bir gün dedim ki, madem pancarın bu
kadar güzel koyu kırmızı bir rengi var, neden ben bundan kek yapmayayım ve kekimin rengi
kıpkırmızı olmasın.
Pancarı bir
güzel haşladım. Rondodan geçirdim. Malzemeler ile birleştirdim. Harika bir görüntü.
Buraya kadar
her şey çok güzel. Tam hayal ettiğim gibi. Hatta muffin kalıplarına
koyana kadar bile hayal ettiğim gibi. Kıpkırmızı bir kek hamuru. Ama işte bazen gerçekler hayaller kadar
renkli olamayabiliyor. Çünkü o kıpkırmızı hamurun rengi, fırında uçtu gitti. Vanilyalı
kek hamuru rengine döndü.
Özetle şunu
söyleyeyim, kırmızı pancardan kek yaparsanız tadı muhteşem oluyor ama rengi
kırmızı değil. Benden söylemesi.
MALZEMELER:
3 yumurta
4 adet kırmızı
pancar
2 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı
ayçiçek yağı (ya da zeytinyağı)
3 su bardağı
un
2 çay kaşığı
karbonat
2 çay kaşığı
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Yarım çay
kaşığı tuz
Süslemek İçin:
Beyaz çikolata
Kalpli süsleme şekeri
YAPILIŞI:
- Pancarları haşlayıp kabuklarını soyarak rendeleyin ya da rondodan geçirin.
- Yumurtayı, sıvıyağı, şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın.
- Başka bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın.
- Sıvı karışımın içine unlu karışımı eleyerek ekleyin.
- En son rendelenmiş kırmızı pancarı koyup spatula ile karıştırın.
- Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayıp, unlayın. Fazla unu silkeleyin.
- Kek hamurunu muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 50 dakika pişirin.
- Muffinler piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 10 dakika kadar fırının içinde dinlendirin.
- Soğuduktan sonra beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, muffinlerin üzerini süsleyin.
Fikir sahibi oldum teşekkür ederim.
YanıtlaSilRica ederim.
SilYarın kek kalıbında deneyeceğim
YanıtlaSilİçi nasıl ne renk oluyor merak ettim doğrusu
Kek hamuru pişmeden önce çok güzel kırmızı bir rengi var. Ama dediğim gibi piştikten sonra o renk gidiyor. Normal vanilyalı kek renginde oluyor.
SilBeyaz nasıl görünüyor onu çözemedim
YanıtlaSilValla ben de çözemedim. Elden bile zor çıkan kırmızı pancar rengi, fırında buhar olup uçtu :)
Silkırmızı pancar tadı nasıl etkiliyor acaba ?
YanıtlaSilHafif ekşi bir tat ama baskın bir tat değil.
SilTadının güzel olması da önemli tabi.Keşke rengini de muhafaza etseymiş :)
YanıtlaSilKeşke :)
SilMerhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilÇok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim :)
Sil