Eğer Ankara'da yaşıyorsanız ve İtalyan mutfağına merakınız varsa, gideceğiniz tek yer Peperoncino olmalı. İster yemek yemek için, isterse İtalyan mutfağını öğrenmek için.
Bu aralar İtalyan mutfağına merak sarmış olan ben, Elif'in tavsiyesiyle hafta sonu Biscotti (İtalyanların meşhur kurabiyeleri oluyor) kursuna gittim. Ablam, Elif ve Dilara ile acayip eğlenceli hale gelen kurs, İtalyan şefimizle daha da keyifli oldu.
Öncelikle restorandan biraz bahsedeyim..
İçeri girer girmez lüks ama sevimli bir atmosferin içine dalıyorsunuz. Bir duvar komple İtalyan şarapları ile dekore edilmiş. Duvarlarda İtalya'nın meşhur yerlerinin resimleri, Sophia Loren'den tutun da Monica Bellucci'ye varana kadar ünlü İtalyan yıldızlarının fotoğrafları var. Duvarda Madonna'nın fotoğrafını görünce ne alaka dedim. Meğer babası İtalyan asıllıymış. Kursun başlama saatinden önce gittiğimiz için etrafı detaylı inceleme ve merak ettiklerimi çalışanlara sorma şansım oldu.
İçeri girer girmez lüks ama sevimli bir atmosferin içine dalıyorsunuz. Bir duvar komple İtalyan şarapları ile dekore edilmiş. Duvarlarda İtalya'nın meşhur yerlerinin resimleri, Sophia Loren'den tutun da Monica Bellucci'ye varana kadar ünlü İtalyan yıldızlarının fotoğrafları var. Duvarda Madonna'nın fotoğrafını görünce ne alaka dedim. Meğer babası İtalyan asıllıymış. Kursun başlama saatinden önce gittiğimiz için etrafı detaylı inceleme ve merak ettiklerimi çalışanlara sorma şansım oldu.
Restoranın sahibi olan şef Milano'lu Daniel Evangelista. Çok sempatik ve mutfağını okula çevirmiş birisi. Farklı ülkelerde, farklı kültürlerin mutfaklarında edindiği yirmi yılı aşkın bir tecrübesi var. 11 yıldır Türkiye'de yaşıyor ve gayet güzel Türkçe konuşuyor.
Futbol oynarken ayağını kırdığı için şimdilik ayağı alçıda ve geçici olarak tekerlekli sandalye kullanıyor. Buna rağmen enerjisi ve neşesi yerinde..
Daniel şef, Pazar günleri sabah saat 11:30'da TRT Music kanalında Daniel'in Ritmi isimli programı yapıyormuş. Henüz izlemedim ama izlenmeli ve eğlenmeli bence :) Ayrıca restoranında da gitar çalıp şarkı söylediği duyumlarımız arasında..
Gelelim biscotti kursuna..
Kurs için çok ferah ve rahat kullanım alanı olan bir yeri ayırmışlar. Malzemeler, mutfaktaki çalışanlar tarafından gramajlarına göre hazırlanıp hepimize ayrı ayrı dağıtıldı. Şefimiz kurabiyelerde tereyağı kullanıyor. Yemeklerde ise zeytinyağı.
Dört çeşit kurabiye yaptık. Kakaolu, limonlu, bademli ve kahveli. Kurabiyelerin tariflerini şimdi vermeyeceğim. Tekrar yapıp hatta belki kendimden de birşeyler katıp tariflerini öyle vereceğim. Ama şunu söyleyebilirim. Daha önce bu kadar lezzetli kurabiyeler yememiştim.
Ders bittikten sonra bize kendi yaptıkları makarnadan ve İtalya'dan özel gelen şaraplarından ikram ettiler. Fotoğrafta gördüğünüz Leon, benim tarif defterim oluyor :)
Peperoncino'nun çalışanları ise, işini çok iyi yapan ve canayakın kişiler. Bu arada işyerimizin karşısında olan ve çok sık gittiğimiz bir cafe var. Oranın yemeklerine bayılırdım. Hatta mutfağa inip aşçısıyla tanışmıştım. Merve adında çok genç ve yetenekli bir aşçıydı. Sonrasında duyduk ki bir İtalyan restoranında çalışmaya başlamış. Meğer orası burasıymış.
Çok eğlenceli bir kurs, lezzetli makarna ile şarap ve sempatik şefimizle çok güzel bir gün geçirdik. Şefe, mutfağında hiç para almadan çalışmak istediğimi söylediğimde çalışanlardan biri hemen atlayıp, sırada bekleyen 140 tane stajyer olduğunu söyledi.
Eve gelir gelmez kurabiyelerimizi cam kavanoza doldurup hayran hayran seyrettim. Ertesi gün evde çalışmak zorunda olduğumdan makarna sosları kursuna gidemedim ve ablamı gönderdim. O da çok güzel geçmiş. Sırada ekmek yapımı var.
Bugüne kadar hep, küçük bir cafem olsun, mutfağında ben çalışayım, diğer çalışanlar da arkadaşlarım olsun isterdim. Daniel şefi ve restoranını tanıdıktan sonra öyle imrendimki, dilerim birgün benim de mutfağımı okula çevirdiğim bir restoranım olur..
Nasıl özendim anlatamam :) İlk fırsatta böyle bir organizasyona katılmak istiyorum :)
YanıtlaSilFırsatınız olursa mutlaka katılın. Hem farklı kültürlerin mutfağını tanımış oluyorsunuz hem de eğleniyorsunuz (:
YanıtlaSilÇok şık ve bir o kadar da neşeyle geçen bu harika mekanda paylaştığın güzellikler için teşekkür ediyorum. Ne yazık ki İzmir deyim ama yolum düşerse bir gün mutlaka senin bu tatlı,hoş an'ını hatırlatırım sevgili şefine:)ve lütfen selam sevgilerimi ilet..
YanıtlaSilCanım,senin bu çoşkuna,azmine hayranım güzel yüreğine ellerine sağlık olsun..Sevgiler
Hikayelerdir geriye kalan; yolunuz Ankara'ya düşerse ve eğer isterseniz birlikte gideriz. Şefime sevgilerinizi ileteceğim. Söz konusu yemek olunca, coşkum ve azmim katlanarak artıyor. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza..
YanıtlaSilaynen kıskandım valla ne güzel yaaa böyle şeyleri seviyorum ve se çok şanslısın keyfini sür:)
YanıtlaSilsevgiler..
Reçelim; ben de çok seviyorum böyle şeyleri. Rastlarsan sen de git bence (:
YanıtlaSilNeslim böyle farklı mutfaklarda çalışmak harika olmalı. Bu biraz da insanın kendine duyduğu özgüvenle ilgili.
YanıtlaSilMekana bayıldım ve İtalya Şef çok şeker :) Trt1 de böyle bir program olduğunu bilmiyordum. Bu Pazar kesin izlicem.
Kurabiyelerin tadının nefis olduğunu söylüyorsun, öyle güzel görünüyorlarki eminim tadının nefis olduğuna :) ellerinize sağlık.
Dilerim çok istediğin o mekanı bir gün mutlaka açarsın canım benim.
Canım,
YanıtlaSilbayıldım paylaştıklarına. Teşekkür ederim bunun için.
Ellerinize sağlık hepinizin kurabiyeler için. Missler gibi olmuş. Kavanozu bende severek izledim.
Ustanın enerjisine bayıldım. Geçmişler olsun.
Dilerim seninde bu güzel enerjin hiç bitmesin, istediğin o yeri açıp çoook mutlu olursun.
Sevgiyle kal.
Aslım; kesinlikle dediğin gibi farklı kültürlerin mutfaklarında çalışmak özgüven ile alakalı. Şefimizde de bu oldukça gelişmiş. Harika birsey gerçekten.
YanıtlaSilMekana ben de bayıldım. Bakarsın bir gün Ankara'ya gelirsin ve birlikte gideriz. Program TRT Music kanalında. Ben de çok merak ediyorum.
Kurabiyeler lezzetli oldu gerçekten. Teşekkür ederim canım benim.
Umarım Aslım.. Umarım o mekanı bir gün açarım..
Bülbülün yeri; asıl ben teşekkür ederim ortak olduğunuz için. Şefimizin enerjisi bitecek gibi değil maşallah (: Bir an önce iyileşir umarım. Dilekleriniz için çok mutlu oldum Birgül Ablacım. Bir gün çok mutlu olacağım o mekanı açarsam eğer, sizi misafir etmekten gurur duyarım..
YanıtlaSilİşte budur ya. Ben bedava çalışmak değil, üzerine para bile veririm. Zaten İtalyan mutfağı ve yemek kültürünü her zaman tek geçerim. Harika bir etkinlik olmuş. Ama tarifleri de lütfen. Bir rica daha. Kendimden de kattıklarımla demişsin ya, katılmamış halini de yazarsan sevinirim. Çünkü İtalyan yemek kültüründe bazı "ya bu olmaz burada " dediğimşiz şey aslında mutlaka gerekli bir şry oluyor. İfade edemedim galiba, daha fazla saçmalamadan bitireyim. :))
YanıtlaSilİlhan Bey; gayet güzel ifade etmişsiniz. Sizi çok iyi anladım. İtalyan mutfağı gerçekten tek geçilecek mutfaklardan. Ve sanıldığının aksine pizza ve makarnadan oluşmuyor. Tarifleri öğrendiğim gibi vericem. Kendimden katacaklarımdan kastım ufak süslemeler ya da kakaoya azıcık tarçın katmaktan ibaret olacak. Yoksa orijinal tarife sadık kalacağımdan emin olabilirsiniz.
YanıtlaSilNeslicim harika bir gün geçirdiğinizden eminim:)
YanıtlaSilBu kurslar,hem öğretici,hem eğlenceli oluyor değil mi?
Ben de, İst.gittiğim de denk gelirse kaçırmıyorum:)
Tarifleri de heyecanla tüm arkadaşlar gibi ben de bekliyorum:)
Sevgiler...
Seval Hanım; İtalyan mutfağını çok sevdiğimden belki de, ben çok eğlendim. Çok da şey öğrendim. Tarifleri yapmak ve paylaşmak için inanın ben de sabırsızlanıyorum. Çok sağolun..
YanıtlaSilGERÇEKTEN KISKANDIM
YanıtlaSilASLINDA İSTENBULDA DA ÇOK VARMIŞ AMA HENÜZ FALİYETE GEÇEMEDİM
HAYIRLI AKŞAMLAR
4GÖZLE TARİFLERİ BEKLİYORUZ:)
Seyyah Gül; İstanbul'da daha fazla ve daha farklı imkanlar vardır. Teşekkür ediyorum. Size de iyi haftalar..
YanıtlaSilsefan olsun kuzm.
YanıtlaSilharika bir gün olmus:)
Canım hepsi harika bende pastacılık
YanıtlaSilkursu istiyorum:)))Sevgiler...
Bir kase lezzet; sefam oldu valla (: Teşekkürler canım.
YanıtlaSilDerya Sezgin; bulunduğun yerde mutlaka vardır. Varsa mutlaka katıl bence. Sevgiler benden..
YanıtlaSilÖnce tarif defterine sonra şefe ve de yapılanlara bayıldım.
YanıtlaSilHarika bir etkinlik olmuş
Sevgiler.
Tarif defteri gerçekten nereden ?
Nilaycım; beğenmene çok sevindim. Tarif defterimi D&R'dan aldım. Bir çok ünlü filmin kapaklarının olduğu defterler yapmışlar.
YanıtlaSilŞef pek eğlenceli imiş anlaşılan:)
YanıtlaSilNarince; aynen öyle (:
YanıtlaSilGorunum harika! Tarifleri heyecanla bekliyoruz.
YanıtlaSilKuzu ekmek kursu ne zaman. Bir iki gün önceden haber verirmisin.. Gününe imrendim. Şahane geçmiş..Ellerine sağlık.. Sevgilerimi bırakıyorum..
YanıtlaSilŞule; teşekkür ederim. Ben de yapmak için heyecanlanıyorum.
YanıtlaSilVuslatcım; ekmek kursu 8 Aralık'ta saat 12:00'da. İmkanın olursa gel mutlaka. Ama önceden arayıp kayıt yaptırman lazım. Çünkü yer dolabiliyor. Tel: 447 10 62
YanıtlaSilBen de sana sevgilerimi gönderiyorum. (Gelirsen tanışırız çok sevinirim) (:
çok cici çok güzel çoooooooooookkkkkk keyifli Neslican adına çok sevindim :)
YanıtlaSilNeslican da Denizcan'ı burda gördüğüne çok sevindi (:
YanıtlaSiltümüyle nefis bir post.
YanıtlaSil:)
Deeptone; sen öyle diyorsan öyledir. Teşekkür ederim (:
YanıtlaSilAaa burayı bilmiyorum, bir gün şans vereceğim mutlaka:)
YanıtlaSilNe güzel,bende kavanozu görünce aynen hayranlıkla seyrettim.Biscotti özellikle bademli ve kakaolu antepfıstık yapıyorum,bayılıyorum.Elinize sağlık.Ben limonlunun şekline bayıldım.
YanıtlaSilumarım bir gün siz de hayalinize kavuşursunuz..
YanıtlaSilne güzel bir etkinliğe katılmışsın.. bravo..işte yaşamı,çalışmayı güzelleştirmek, neşeli hale getirmek ne kadar güzel.
bir kaç gün sonra ankarada olacağım.burası lüks bir yere benziyor.fiyatları da lükstür büyük ihtimalle.. :))
neyse siz bir mekan açtığınızda oraya geliriz artık.. :)
Zeynep'in Evi; GOP'ta. Mutlaka gitmelisin.
YanıtlaSilIhlamurcum; teşekkür ederim. Benim favorim limonlu biscotti oldu. Şeklini yapmak çok kolay. Elinizde yuvarladığınız hamuru, iki ucundan kulak yapar gibi hafifçe çekiyorsunuz. Sonra da çatalla üzerine delikler yapıyorsunuz.
YanıtlaSilShirin Serkan; umarım...
YanıtlaSilEtkinlik çok güzel ve faydalıydı. İş yaşamını keyifli hale getirmek kendi elimizde ve başarırsak mutlu oluyoruz. Evet restoran ve fiyatları birazcık lüks ama inanın değiyor (:
Olur da ben bir yer açarsam, size hesaplar benden (:
İnşaalah Nesli'm, Allah gönlüne göre versin.
YanıtlaSilNe güzel görüntüler, ne güzle bir zaman geçirmişsiniz. Ellerinize sağlık hepinizin. Çok öpüyorum, sevgiler.
Beyaz Hanımeli'm; inşallah canım hepimizin gönlüne göre olsun. Ben de seni çok öpüyorum
YanıtlaSilMerhaba bende biraz önce 22 Aralık - Başlangıç, Ara Sıcak, Ana Yemek, Tatlı kursunu aldım:))Tariflerini heyecanla bekliyorum.Acaba makarna kursunada mı gitsem?Makarna kursuna giden bloger bulamadım daha:)
YanıtlaSilwww.pofudugum.com
Nesli selam senin için ne güzel bir deneyim olmuş....merakla bekliyorum tarifleri....ben senden gittiğin çikolata kursunun ismini ve adresini yazarmısın ankaraya bende kursa gitmeyi düşünüyorum uyarsa onada giderim sevgiler.
YanıtlaSilSunshie of life; merhaba. hoşgeldin :) makarna kursuna ben de gitmek istiyorum ama tarihleri bana uymadı. Belki başka sefere. Sevgiler..
YanıtlaSilPozitif Pembe; selam canım. Ben çikolata kursuna Cook in Class diye bir yere gitmiştim. Adres: Büklüm Sok. 105/A Kavaklıdere/Ankara
YanıtlaSilTelefon: 0312 466 04 46
Sevgiler..
Olur Neslim olur :) Sende bu aşk varken illa ki olur. Hem de en şıkı. En güzeli :) O kurabiyelerin tarifini istiyorummmmmm. Benim gibi kurabiye canavarına yapılır mı bu ? Göster tarifi verme :) Demek yediğin en güzel kurabiyelerdi. Hadi taarif taaaarifff :)))
YanıtlaSilAhum; inşallah olur be güzelim. Canımsın benim (: O kurabiyelerin tarifi gelecek ama ne zaman ben de bilmiyorum. Söz veriyorum gelecek... (:
YanıtlaSilCanim nefis bir paylasim olmus, ve harika biscotti ler ben bayilirim..ve evdede yaparim arada sirada..restaurant a bayildim hele sef bir baska olay bekarmiydi acaba heheheh saka saka...keyif aldigim bir yazi olmus tesekkur ediyorum insallah bir gun kendi rest.ini acarsin ve ben oraya gelip seni ziyaret ederim ve guzel tariflerini deneme firsatini bulurum.....sevgiler..
YanıtlaSiloooo ne hoş bir yermiş bayıldım
YanıtlaSilDost bahçesinden lezzetler; restorana ben de bayıldım. şefimiz evli üzgünüm (: keyif alarak okumana inan çok sevindim. inşallah canım inşallah.. Ah bir açayım da sen hep gel..
YanıtlaSilMine Tozanlıoğlu; çok hoş bir yer. Yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka gidin. Sevgiler..
YanıtlaSilo kurabiye kavanozunu alıp gitmek istiyorum:))
YanıtlaSilZencefil; kurabiye kavanozunun tamamı senin olsun ama gitme (:
YanıtlaSilÇok özendim ^^
YanıtlaSilKleinn Klein; deneyebilirsin (:
YanıtlaSilNeslim iyisin dimi?
YanıtlaSilmerhaba ..iyi ki paylaşmışsın bu adresi.şimdi internet sitesine gidip kaydettim hemen.bana uygun bir zamanda özellikle ekmek kursuna gitmeyi çok istiyorum..geçen yıl çalışmıyorken çok araştırıp bulamamıştım.şans işte..sevgiler..
YanıtlaSilAslım canım benim, iyiyim iyiyim. Sadece işler anormal derecede yoğun. Yazamıyorum, sizleri okuyamıyorum. Merak edip sorduğun için çok sağol Aslım.
YanıtlaSilSihirli Oklava; merhaba. Ekmek kursuna ben katılamadım. Bir dahaki sefere inşallah. İşinize yarar bir paylaşım olduğuna çok sevindim.
YanıtlaSilne.guzel bir.kursmus.eminim cok yararli bilgiler vardir.sevgiler.
YanıtlaSilbi arkadaşın daha gitmiş seninle bu kursa o da yazdı.
YanıtlaSil:)
Canım nerelerdesin kurs bitmedimi daha, öğrendiklerini merakla bekliyorum..Özledim ...
YanıtlaSilÖzgür Tatlar; hem eğlenceli hem de bilgili bir kurs oldu gerçekten. Sevgiler..
YanıtlaSilDeeptone; evet Elif ile birlikte gittik. Yeni blog canavarı (:
YanıtlaSilFerayım; kurs devam ediyor ama ben gidemiyorum maalesef :( bu sıralar öyle yoğun geçiyorki günler hiçbirşeye vakit ayırmıyorum inan. Ben de çok özledim canım benim. Vakit bulur bulmaz kurabiyelerden yapıp paylaşıcam söz (:
YanıtlaSilÇok keyifli bir gün olduğu fotoğraflardan da belli :)
YanıtlaSilCanim dilegin gercek olsun insallah kucuk tatli bir cafen olsun bizde tatlio musteriler:)
YanıtlaSilCok guzel yazi olmus ve masallah cok guzel vakit gecirmissin resimler bunu en guzel sekilde soyluyor. Lomonlu biscotti cok sirin bayildim. cocuklar icin eglenceli olur onu yemek. ")
Ellerinize saglik canim benim..
Ege; fotoğraflardan fazlasını yaşamak daha da güzel (:
YanıtlaSilMutfak Dili; çok özledim ben seni. Hoşgeldin öncelikle.. İnşallah canım benim. İnşallah dediğin gibi bir cafem olur ve sizler de en değerli konuklarım olursunuz.. Limonlu biscottinin yapılışını da sever çocuklar. Teşekkür ediyorum canımsın..
YanıtlaSilNesli'm, nerelerdesin? Yoksa harıl harıl kurabiye mi yapıyorsun? Çok öpüyorum seni.
YanıtlaSilKursa gitmiş kadar oldum çok eğlenceli geçmiş belli hem öğrenip hem eğlenmek ne güzel. Sevgiler.
YanıtlaSilBeyaz Hanımeli'm; canım buralardayım da bu yıl yoğun bitecek sanırım. Ah keşke kurabiye yapıyor olsam.. Ben de çok öpüyorum seni tatlım (:
YanıtlaSilPembe Kekik; birşeyi öğrenirken eğlenmek en güzeli ve en akılda kalıcı olanı. Benden de sevgiler..
YanıtlaSilNeslim, sana sevdiklerinle birlikte mutlu, huzurlu, saglikli, gonlundeki tum dileklerin gerceklesecegi guzel bir yeni yil diliyorum..sevgiler :)
YanıtlaSilmutlu yıllar:)
YanıtlaSilNeslicim,merak ettim seni epeydir yoksun.
YanıtlaSilİnşallah herşey yolundadır.
Tüm sevdiklerinle birlikte sağlık huzur başarı ve mutluluklarla dolu bir yıl diliyorum sana:)
Sevgiler...
Dost bahçesinden lezzetler; canım benim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben de sana bir önceki yılı aratmayacak güzellikte bir yıl diliyorum. Sevdiklerinle birlikte sağlıkla ve huzurla..
YanıtlaSilCep aynası; size de mutlu yıllar..
YanıtlaSilSeval Hanım; yazamadım uzun zamandır nolur kusuruma bakmayın. Bazı şeyler yolunda ama bazı tatsızlıklar da yok değil. Çok sağolun ilginiz ve o güzel dilekleriniz için. Ben de size ve sevdiklerinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. İyiki varsınız..
YanıtlaSilBiscottiyi ehlinden öğrenmişsin.
YanıtlaSilBir de çok keyifli vakit geçirmişsin anlaşılan. Sana hayran oldum.
Ankara'ya geldiğimde bir fırsatında böyle kurslara katılmak isterim. Yaptığınız kurabiyelere bayıldım. hepsi birbirinden güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık, şefinize de geçmiş olsun, sevgiler, Pırıl.
çok güzel bir gün geçirmişsiniz tarifleri merakla bekliyorum:)sevgiler...
YanıtlaSilHarika , izlemedesin sevgiler, bana da beklerim.. http://www.seviminaskanasi.com
YanıtlaSilLezzetli Sanatlar; dediğiniz gibi biscottiyi ehlinden öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ediyorum size.
YanıtlaSilYeşim; güzel bir gündü evet. Sevgiler..
YanıtlaSilBerna Sevim; teşekkür ederim. Gelirim..
YanıtlaSil