Yazın gittiğim el yapımı çikolata kursunda öğrendiğim belki de en faydalı şey krokan yapmak oldu.
Yapımı kolay olan ancak birazcık dikkat isteyen krokanlar, bir oturuşta miğdeye inecek kadar lezzetli oluyor. Evde toz şeker, badem ve fındık varsa üşenmeyin hemen yapın derim.
1 su bardağı toz şeker
1 kase badem ve fındık
1 paket bitter ya da sütlü çikolata (çikolata kursunda kuvartür çikolata kullandık ama şart değil)
YAPILIŞI:
- Toz şekeri tabanı kalın çelik bir tavada, altın sarısı rengi olana kadar eritin. (Kısık ateşte ve yavaş yavaş karıştırarak)
- Karamel olan şekerin içine bütün halinde badem ve fındık ekleyin.
- İyice karıştırıp, karamelin her yerini kaplamasını sağlayın.
- Varsa silikon bir kesme tahtasına, yoksa üç kat yağlı kağıdın üzerine döküp elinizle düzeltin.
- Sonra merdaneyle ezmeden aynı kalınlığa getirin.
- Soğumadan, bıçakla küçük kareler şeklinde kesin.
- Çikolatayı benmari usulü eritip krokan parçalarına batırıp yağlı kağıt ya da kesme tahtası üzerinde soğumaya bırakın.
Hazırladığınız krokanları çikolataya batırmadan daha küçük parçalara ayırarak ya da rondodan birkaç saniye geçirerek kavanozda saklayıp pastalarınızda da kullanabilirsiniz.
Bir sonraki tarifim "Krokanlı Pasta" olacak :)
Afiyet şeker olsun..
Ellerinize sağlık,nefis :))
YanıtlaSilnefissss.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçikolatalı da ayrı bir güzellik. Eller,ne sağlık Neslim..
YanıtlaSilGörünümü çok güzel ellerine sağlık..Sevgiler
YanıtlaSilnasılda tatlı krizimi depreştiriyorlarr..ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBirincisin; teşekkürler :)
YanıtlaSilMutfağa buyrun; teşekkür ederim tatlım.
YanıtlaSilFerayım; çikolatanın olduğu her yer güzel. Sağol canım benim.
YanıtlaSilHikayelerdir geriye kalan; umarım size yazdığım cevabı okursunuz. Çünkü bloğunuzdaki paylaşımları okuyorum ama yorum yazamıyorum. Yorum yaz butonunu kaldırmışsınız sanırım. Bu arada beğeniniz için teşekkür ederim. Sevgiler..
YanıtlaSilGülhan Miray; tatlı krizinize yol açtığım için üzgünüm ama dediğim gibi malzemeler mevcutsa hemen yapabilirsiniz :)
YanıtlaSilNesli şefim, ellerine sağlık :) Tabi ki bu hemen yapılır :) Hele ki zaten bugünlerde iyice iştahım açılmışken :))
YanıtlaSilAhum; şefim diyen dillerini yerim ben. Yap yap valla. Benim de bu aralar iştahım pek kabarık. Olsun boşver :))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Gözümü ekrandan alamadım. Beni ye diyorlar.
Sevgiyle kal.
Bana şurdan en çikolatalısından uzatıversen birkaç tane..:))
YanıtlaSilNefiss görünüyorlar canım..
Ellerine sağlık.
merhaba ne güzel bir blog öyle zevkle takip edeceğim sizi ellerinize sağlık sevgiler :)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilcok lezzetlii....enfes .....olsa da yesek.... ya da yapsak da yesek=)))
YanıtlaSilellerine sağlık.....
Nesliiiiii harika olmuşlar :) Bunları aynı boyda yapıp pastanın etrafına dizeceksin ne hoş olur ;)
YanıtlaSilOkudum:)paylaşımlarımı takip ettiğin için çok teşekkür ediyorum "yorum yaz" butonunu bir süre daha kapalı kalacak sanırım..Sevgiler
YanıtlaSilmmmmmm
YanıtlaSilıstah acıcı:)
Aman aman, hemencecik mideye indirilmez mi bu kıtırlar. Ellerine sağlık Nesli'm, harika olmuşlar. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilNeslicim selam....evet biraz sitemkar bir post yazdım aslında 30 dan sonra bunuda bıraktım ama yine dayanamadım yazdım.senide çok merak etmiştim uzun ara vermiştin yorumdada belirtmiştim....krokana bayılırım geçen kış bende yaptım hala kavanozda dururlar hiç bir şey olmuyor...Ama pastaya gelince geçen yıl özsütün yarışmasına katılmak için pasta yapmıştım içinde krokan vardı ama tatdı hiçde tahmin ettiğim gibi olmadı sende bi dene bakalım....
YanıtlaSildenicem :)
YanıtlaSilBülbülün yeri; çok teşekkürler. İsterseniz daha güzellerini yaparsınız siz (:
YanıtlaSilHayat Cafe Tarifleri; en çikolatalısı senin olsun canım benim. Özledim bu arada..
YanıtlaSilOlsa da yesek suzan; çok teşekkür ederim. Takip ederseniz mutlu edersiniz..
YanıtlaSilBal anne; dediğim gibi yapımı kolay. Yapıp yersiniz bence.
YanıtlaSilLeylacım; beğenmene çok ama çok sevindim. Ben birazını rondodan geçirip kavanoza kaldırmıştım. Krokanlı pasta yaptığımda kullandım. Dediğin gibi aynı boy kesip pastanın etrafı da süslenebilir.
YanıtlaSilHikayelerdir geriye kalan; okumuş olmanıza sevindim. Beğeni ile takip ediyorum paylaşımlarınızı. Keşke yorum da yazabilsek ama siz nasıl isterseniz öyle olsun.
YanıtlaSilÖykü; hoşgeldin bloğuma. Senin yorumunu görmek ayrı bir mutluluk..
YanıtlaSilBeyaz Hanımeli; valla aynen öyle oldu. Eğitime giderken arkadaşlarıma yapıp götürmüştüm bunları. Anında miğdelere indi (: çok sağol canımsın..
YanıtlaSilPozitif pembe; selam canım. Sitem sevgiden doğarmış. Haklısın sitem etmekte. Ben de bazen istediğim sıklıkta paylaşım yapamıyorum. Merakta bırakıyorum arkadaşlarımı ama artık kış geldi. Daha çok birlikte oluruz. Krokanların bir kısmını çok az rondodan geçirip kavanozda sakladım ben de. Pastamda kullandım. Krokanı çok sevdiğimden belki de, bayıla bayıla yedim(k)
YanıtlaSilCicileydi; sevinirim (:
YanıtlaSilNesli ben buna bayilirim gecenlerde kabuklu fistigin yenilmemesi sonucu ziyan olmasin diye ayikladim, ve erittigim sekerde krakon haline getirdim ve dedigin gibi de afiyetlen 1 oturusta yedik:))) Krokanli pasta tarifini bekliyorum..onu mutlaka denemek isterim..sevgiler :)
YanıtlaSilDost bahçesinden lezzetler; iyi yapmışsın canım afiyet şeker olsun (: krokanlı pastamı da umarım beğenirsin.
YanıtlaSilNeslim çok yedim ama hiç denemedim, senin bu tarifinden sonra neden bende yapmayayım ki dedim :) denicem belki becerebilirim.
YanıtlaSilÇok beğendim çok güzel görünüyor canım benim ellerine sağlık.
Aslım; sen yaparsan daha da güzel olur eminim. Yaptıklarının yanında bu hiçbirşey kalır inan bana. Beğenmene çok sevindim canım, çok sağol..
YanıtlaSilellerine sağlık canım kurslarda değişik bi şeyler öğreniyoruz
YanıtlaSilbende pastacılık kursuna gittim şimdi aşçılığa gidiyorum
sevgiler
Sofra keyfim müjgan; teşekkür ederim. Ben de farklı mutfakların kursuna gidicem. Bakalım onlarda işler nasılmış? (:
YanıtlaSilallam ya ben sürekli krokan yerim pek severim. eh çikolata ve muz da en sevdiğim iki şetydir. onlarla beslenirim. bunu denerim, sanırım hepsini yer bitiririm tek başıma.
YanıtlaSil:)
Deeptone; sürekli krokan mı yenir yahu?? Çikolatayı ve muzu sevdiğini biliyorum da başka besinler de alsan diyorum (:
YanıtlaSiltatlım müthiş görünüyorlar ellerine sağlık :) muhteşem bir lezzet :)
YanıtlaSilPasta Köşesi; çok teşekkürler canım benim. Beğenmiş olman ne güzel (:
YanıtlaSilHepsi muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık! :) ben de sizi beklerim bloğuma, sevgiler.. :)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
Neslicim,bunlar beni de ye diye beni çağırıyorlar:)Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSevgiler...
Deniz Çağlar; teşekkür ederim, sağolun.
YanıtlaSilSeval Hanım; çok lezzetliler inanın. Denemelisiniz. Çok sağolun.
YanıtlaSilsayfanız gerçekten dopdolu muhteşem her telden bir şeyler var tebrik ederim severek takip edeceğim...
YanıtlaSilsizde beni takibe alırsanız çoooook sevinirim:))
Merinin mutfağından; çok sevindim güzel ve değerli düşünceleriniz için. Seve seve..
YanıtlaSil