Hayatımda bu kadar az malzemeyle bu kadar lezzetli bir başlangıç yememiştim. İtalyanların başlangıç yemeği olan bruschetta (bruşetta) soğuk servis ediliyor ama bizim için bu sefer nefis ötesi bir kahvaltılık oldu. Aslında orjinal reçetede taze fesleğen ve mozzarella peyniri kullanılıyor ama evde yeşil soğan, maydanoz ve kaşar peyniri olduğu için kendimce uyarladım. Hazırlaması oldukça kolay ve çok şık bir yiyecek. Bayılarak yedik diyebilirim. Malzemelerinizi ekmek miktarınıza göre ayarlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
8 adet domates
2 dal yeşil soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
14 dilim ekmek
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Domatesleri küp küp doğrayın. 2 dal yeşil soğanı ve yarım demet maydanozu incecik kıyın. 2 diş sarımsağı ezip, domatesli ve yeşillikli karışıma zeytinyağı ile ekleyin. Ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tavada iki yönünü de ızgara edin. Ekmekleri sıcakken fırın tepsisine dizip domatesli karışımı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar fırınlayın. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet şeker olsun..
Ekmek üstü çok yönlü, doyumluk, tadımlık nefis bir ikram. Çekirdeği çıkarılmış birkaç zeytin tanesi de renk uyumunu tamamlar herhalde.
YanıtlaSilElinize sağlık.