9 Ocak 2014 Perşembe

İmam Sarığı Pastası


Bu pastayı gördüğüm gün yaptım desem. Hem de bir yerlerde kesin falso veririm diye düşünürken ne kekinde, ne kremasında ne de süsleme aşamalarında hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadan. Yaparken de, ikram ederken de yerken de acayip keyif aldım. Tarife birebir bağlı kaldım. Sadece kremasına ekstradan damla sakızlı vanilya koydum. Tadı muhteşem oldu. Görüntü zaten meydanda. Gerisi size kalmış..

Kaynak: Disalce

MALZEMELER:
Keki İçin:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket damla sakızlı vanilya

Kenarları İçin:
Hindistan cevizi

Üzeri İçin:
1 paket bitter çikolata


YAPILIŞI:
Kekin Yapılışı:
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. 
  • Kekin diğer malzemelerini ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı yayın. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 
  • Kek soğuduktan sonra (ılıkken) kenarlardan başlayarak bardakla yuvarlaklar kesin. Tahmini olarak 20 yuvarlak çıkıyor.
Kremanın Yapılışı:
Krema malzemelerini tencerede önce iyice karıştırın, sonra pişirin. Kremayı ılınmaya bırakın.


HAZIRLANIŞI:
  • Kekin yuvarlaklarından birini alıp arasına krema koyun. 
  • Diğer yuvarlağı üzerine kapatın. Etrafına kremadan sürüp hindistan cevizine bulayın. 
  • Bütün yuvarlakları bu şekilde hazırladıktan sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritip keklerin üzerine dökün. 

Not: Kekin artan parçalarını kaselere veya kuplara paylaştırıp üzerine krema dökerek değerlendirebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun..

27 yorum:

  1. Çok güzel bir pasta gerçekten. Sunum olarak da çok hoş oluyor. Elinize sağlık. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  2. Mutfağımdan esintiler; önce sunumu cezbediyor sonra da tadı. Teşekkür ederim, siz de sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Selda'nın mutfak defteri; merhaba :) teşekkürler.. Ben de seve seve aldım.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir sunum ellerine sağlık tarifi alıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım elllerıne sağlık...tarıfı not aldım...canım sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş.dediğin gibi çok zevkli bir pasta her yönüyle.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Yapılası bir pasta olmuş Neslim ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. bende ilk gördüğümde hemen mutfağa koşup denedim :)yakında yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem görünüyor Nesli'm , emeğine sağlık . Denemek için tarifi not ediyorum , mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  10. çook lezzetli duruyor.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Görünümü harika tadını öyle merak ediyorum ki ilk fırsatta denemek istiyorum Neslim. Bak yapıcam mutlaka demiyorum, denicem inşallah yapabilirim :)
    Ellerine sağlık ve lütfen kendini fazla yorma olur mu?

    YanıtlaSil
  12. Boşnak Kızı; yaparsın sen misafirlerine :)

    YanıtlaSil
  13. Pınar; teşekkürler. Benden de sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Eminece Tarifleri; kesinlikle yapması çok eğlenceli bir pasta. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. Ferayım; yaparsın o zaman sen ;)

    YanıtlaSil
  16. Lezzeti harikalar mutfağı; bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  17. Zeynebim; teşekkür ediyorum canım. Yaparsan güzel fotoları ile bakmaya doyamayız. Ben de sana güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  18. Esra'dan; teşekkür ederim sağolun.

    YanıtlaSil
  19. Aslım; inanki tadı da süperdi. Ya yaparsın sen alasını yaparsın hatta. Tamam canım yormam :)

    YanıtlaSil
  20. Of of offf neslim, şahane ama buuu :)) Çok da zor değilmiş. Tamam bunu yaparım ben. 15 tatilde programıma aldım :) Çok öperim seni. SİZİ :)))

    YanıtlaSil
  21. Yaparsın tabi Ahum :) cidden zor değil. Ben de çok öpüyorum Pıtırcanla ikinizi..

    YanıtlaSil
  22. Değişik bir tarif ariyordum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. Bak Bu Harika; umarım yapar ve beğenirsiniz. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar.

    Kırk yıl düşünsem aklıma böyle bir şey gelemezdi. Ama söz konusu pastanızın görüntüsü ne kadar da ismiyle uygun. "İmam Bayıldı" olur da "İmam Sarığı Pastası" neden olmasın ki?

    Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. İmamlar ağızlarının tatlarını bilirler, bu pastayı görmesinler; eğer görürlerse, bırakın sarığı, başınızı kurtaramazsınız.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Recep Bey; gülümseten ve içten yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi "neden olmasın?" :)
    Ben de size selam ve sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  26. Ellerinize sağlık.Gerçekten çok güzel görünüyor :) Kekin içinde yağ olmaması dikkatimi çekti..Yarın deneyeceğim tarifi :)

    YanıtlaSil
  27. Makyaj Maceraları; siz söyleyince fark ettim yağ olmadığını :) teşekkür ederim. Umarım yapınca da beğenirsiniz.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...