3 Şubat 2014 Pazartesi

Yanardağ Pastası

Ne zamandır bir çok yerde görüyordum bu pastayı. Şık ve pratik tariflere bayılıyorum. Hafta sonu gelen misafirlerim için kolayca hazırladığım bu pastanın önce görüntüsüne sonra da tadına vuruldum. Tarifte kendimce ufak tefek değişiklikler yaptım. Bir tek dilimi bile kalmayan bu pastayı gecenin ilerleyen saatlerinde aşermeye başladım. O kadar çok beğenildi ki, doğum günü siparişi olarak bile verildi. 

Fazla söze gerek yok. Yanardağ pastası ile lezzet patlaması yaşayabilirsiniz.  

MALZEMELER:
1 adet kakaolu pastaban
1 paket vanilyalı Creme Ole
1 paket krem şanti
3 adet muz
1 paket negro bisküvi
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet üçü bir arada neskafe
4 su bardağı süt

Üzeri İçin:
1 adet ahududu-çilekli sos
1 su bardağı vişne (dondurulmuş olabilir)


YAPILIŞI:

  • Pastabanın üst parçasını 8 eşit parçaya bölün. Parçalardan bir dilimi ayırıp tek parçayı küp küp doğrayın. 
  • Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Üzerine 2 su bardağı sütü ve Creme Ole'yi ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Koyu kıvama gelen kremanın içerisine küp küp doğradığınız kekin parçalarını, bir kaç parçaya bölünmüş negro bisküvileri, damla çikolatayı ve doğranmış muzu ilave edip kaşıkla karıştırın. 
  • 1 su bardağı sütü üçü bir arada neskafe ile karıştırın. Pastabanın altını sütlü neskafenin yarısı ile ıslatın. 
  • Kremayı pastanın ortasına kenarlar boş kalacak şekilde tepeleme doldurun. 
  • Neskafenin yarısı ile 7 parça keki ıslatıp pastanın üzerine aralarda boşluk kalacak şekilde yan yana dizin. (Çok bastırmadan) 
  • Aralara vişnelerden yerleştirip buzdolabında dinlendirin. 
  • Servis yapmadan önce meyveli sosu tarifine göre pişirip soğutun. Pastanın üzerinden ve aralardan akacak şekilde dökün. 
Hafta sonu pıtırcanların doğum gününe iki tane yapıp  bol bol yiyeceğim. Hatta bu sefer bir tanesinin içine ananas koymayı düşünüyorum. 

Afiyet şeker olsun..

23 yorum:

  1. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Benimde arkadaşalrım gelicek haftaya neler yapabilirim diye düşünüyorum, arıyorum Neslim. Pastan harika olmuş tarifini iyice okudum inşallah yapabilirim.
    Tadı görüntüsü kadar muhteşemse bitirir insanı bu pasta :) ellerine emeğine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  3. Ama bu haksızlıkkk ! Çok lezzetli gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bir süredir yoğunum , sizleri ziyaret edemiyorum. Bu güzelliği biraz geç gördüm . Harika olmuş Neslim , ellerine , emeğine sağlık .
    Çok öpüyorum , hünerli arkadaşım benim .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım bende yaptım. Senin de linkini verdim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. Aslım; arkadaşlarına yaparsan emin ol hem tadını hem de görüntüsünü çok beğenecekler. En güzelini yaparsın sen tatlım benim

    YanıtlaSil
  7. Zeynep Girgin; o zaman hemen yapıyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  8. Zeynepcim; uzun süreli ayrılık ve özlem yaşatma yeter bize. Çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  9. Nilaycım; gördüm çok beğendim harika yapmışsın canım. Senin de ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görüntü. En kisa surede deneyecegim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ^yazdım bi kenaraaa harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.

    İnsanın hayal gücü ve zekası ile ortaya koyduğu bu "Yanardağ Pastası"nın en çok adının ilgimi çektiğini itiraf etmeliyim. Çok lezzetli ve enfes bir pasta olduğu da muhakkaktır. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  13. Özgür Tatlar; umarım yapmış ve beğenmişsindir..

    YanıtlaSil
  14. D!mple Rock; yaz bakalım ama yap da :)

    YanıtlaSil
  15. Recep Altun; büyülü yorumunuz emeğime ve gönlüme güzellik katıyor emin olun. Siz de sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  16. nefis görünüyor canım ellerine sağlık tam bir yanardağı andırıyor.

    YanıtlaSil
  17. Zeymuran Lkop; teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  18. Görüntüsü çok güzel. Krema malzemeleri de kulağa güzel geliyor sade krem şanti kullanmayı sevmediğim için. Lezzetli olmalı, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Deniz; sade krem şantiyi ben de pek sevmiyorum, hatta hiç sevmiyorum diyebilirim. Dün sade krem şantili bir parfe yaptım ama bundan sonra orman meyveli krem şanti kullanıcam. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...