Ne zamandır bir çok yerde görüyordum bu pastayı. Şık ve pratik tariflere bayılıyorum. Hafta sonu gelen misafirlerim için kolayca hazırladığım bu pastanın önce görüntüsüne sonra da tadına vuruldum. Tarifte kendimce ufak tefek değişiklikler yaptım. Bir tek dilimi bile kalmayan bu pastayı gecenin ilerleyen saatlerinde aşermeye başladım. O kadar çok beğenildi ki, doğum günü siparişi olarak bile verildi.
Fazla söze gerek yok. Yanardağ pastası ile lezzet patlaması yaşayabilirsiniz.
1 adet kakaolu pastaban
1 paket vanilyalı Creme Ole
1 paket krem şanti
3 adet muz
1 paket negro bisküvi
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet üçü bir arada neskafe
4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
1 adet ahududu-çilekli sos
1 su bardağı vişne (dondurulmuş olabilir)
YAPILIŞI:
- Pastabanın üst parçasını 8 eşit parçaya bölün. Parçalardan bir dilimi ayırıp tek parçayı küp küp doğrayın.
- Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Üzerine 2 su bardağı sütü ve Creme Ole'yi ilave edip çırpmaya devam edin.
- Koyu kıvama gelen kremanın içerisine küp küp doğradığınız kekin parçalarını, bir kaç parçaya bölünmüş negro bisküvileri, damla çikolatayı ve doğranmış muzu ilave edip kaşıkla karıştırın.
- 1 su bardağı sütü üçü bir arada neskafe ile karıştırın. Pastabanın altını sütlü neskafenin yarısı ile ıslatın.
- Kremayı pastanın ortasına kenarlar boş kalacak şekilde tepeleme doldurun.
- Neskafenin yarısı ile 7 parça keki ıslatıp pastanın üzerine aralarda boşluk kalacak şekilde yan yana dizin. (Çok bastırmadan)
- Aralara vişnelerden yerleştirip buzdolabında dinlendirin.
- Servis yapmadan önce meyveli sosu tarifine göre pişirip soğutun. Pastanın üzerinden ve aralardan akacak şekilde dökün.
Hafta sonu pıtırcanların doğum gününe iki tane yapıp bol bol yiyeceğim. Hatta bu sefer bir tanesinin içine ananas koymayı düşünüyorum.
Afiyet şeker olsun..
harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBenimde arkadaşalrım gelicek haftaya neler yapabilirim diye düşünüyorum, arıyorum Neslim. Pastan harika olmuş tarifini iyice okudum inşallah yapabilirim.
YanıtlaSilTadı görüntüsü kadar muhteşemse bitirir insanı bu pasta :) ellerine emeğine sağlık canım benim.
Ama bu haksızlıkkk ! Çok lezzetli gözüküyor :)
YanıtlaSilBir süredir yoğunum , sizleri ziyaret edemiyorum. Bu güzelliği biraz geç gördüm . Harika olmuş Neslim , ellerine , emeğine sağlık .
YanıtlaSilÇok öpüyorum , hünerli arkadaşım benim .
Sevgiler.
Canım bende yaptım. Senin de linkini verdim.
YanıtlaSilSevgilerle
Teşekkür ederim Sevdacım
YanıtlaSilAslım; arkadaşlarına yaparsan emin ol hem tadını hem de görüntüsünü çok beğenecekler. En güzelini yaparsın sen tatlım benim
YanıtlaSilZeynep Girgin; o zaman hemen yapıyorsunuz :)
YanıtlaSilZeynepcim; uzun süreli ayrılık ve özlem yaşatma yeter bize. Çok öpüyorum seni..
YanıtlaSilNilaycım; gördüm çok beğendim harika yapmışsın canım. Senin de ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görüntü. En kisa surede deneyecegim.sevgiler.
YanıtlaSil^yazdım bi kenaraaa harika görünüyor :)
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilİnsanın hayal gücü ve zekası ile ortaya koyduğu bu "Yanardağ Pastası"nın en çok adının ilgimi çektiğini itiraf etmeliyim. Çok lezzetli ve enfes bir pasta olduğu da muhakkaktır. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
Özgür Tatlar; umarım yapmış ve beğenmişsindir..
YanıtlaSilD!mple Rock; yaz bakalım ama yap da :)
YanıtlaSilRecep Altun; büyülü yorumunuz emeğime ve gönlüme güzellik katıyor emin olun. Siz de sağlıcakla kalın..
YanıtlaSilMyTaste; tamamdır.
YanıtlaSilThis cake looks delicious!
YanıtlaSilBeauty Follower; thanks :)
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine sağlık tam bir yanardağı andırıyor.
YanıtlaSilZeymuran Lkop; teşekkür ederim beğenmene sevindim :)
YanıtlaSilGörüntüsü çok güzel. Krema malzemeleri de kulağa güzel geliyor sade krem şanti kullanmayı sevmediğim için. Lezzetli olmalı, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeniz; sade krem şantiyi ben de pek sevmiyorum, hatta hiç sevmiyorum diyebilirim. Dün sade krem şantili bir parfe yaptım ama bundan sonra orman meyveli krem şanti kullanıcam. Teşekkür ederim :)
YanıtlaSil