23 Şubat 2022 Çarşamba

Çikolatalı ve Hindistan Cevizli Kurabiye

 

Bizim evde damak tatlarının çıtasını baya yükselttiğim bir zümre var. Öyle her şeyi beğenmezler. Önlerine ne koyulursa yemezler. Yeni yapılan bir çok lezzeti acımasızca eleştirebilirler. O yüzden onların onayından geçen her tarif, rüştünü ispat etmiş demektir. Bu çikolatalı ve hindistan cevizli kurabiye de onlardan biri. İçindeki taze hindistan cevizi, beyaz çikolata ve ceviz müthiş bir uyum sağladı. En iddialı cafelerde yiyebileceğiniz türden bir kurabiye oldu diyebilirim. Ve uygun saklama koşullarında uzun süre dayanabiliyor. Ama tabi siz yemeden dayanabilirseniz.

Malzemeler: 

2 yumurta

300 gr (2 su bardağı) un

30 gr (çeyrek su bardağı) kakao

1 tatlı kaşığı karbonat

Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

250 gr (1 su bardağı) tereyağı, oda sıcaklığında

150 gr (1 su bardağından iki parmak eksik) esmer şeker

100 gr (Yarım su bardağı) toz şeker

1 çay kaşığı vanilya esansı (yoksa toz vanilin)

250 gr beyaz çikolata (rendelenmiş veya damla çikolata)

175 gr (1,5 su bardağı) hindistan cevizi

180 gr (1,5 su bardağı) ceviz, irice çekilmiş



Yapılışı:

  • Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.
  • Tereyağını, şekerleri ve vanilyayı ayrı bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. 
  • Yumurtaları birer birer ekleyin ve düşük ayarda çırpmaya devam edin. 
  • Daha sonra azar azar unlu karışımı ekleyin. Çikolata, hindistan cevizi ve cevizi de ekleyip iyice karıştırın. 
  • Dondurma kepçesi ile ya da yemek kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 5 cm boşluk olacak şekilde dizin. (Fazla yaklaştırmayın, pişerken yayılıyorlar.) 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fanlı 14 dakika pişirin. 
  • Fırın tepsisinde 2-3 dakika dinlendirdikten sonra ister çayla, ister sütle, isterseniz kahve ile afiyetle yiyin.

Not: Bu malzemelerle 35-40 adet çıkıyor.

2 yorum:

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...