25 Şubat 2022 Cuma

İçli Köfte Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Lezzet Püf Noktası


Arap mutfağına ait olan ve Türkiye’nin de birçok farklı bölgesinde popüler olan içli köfteyi yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Hazırlık aşamasından sunuma kadar olan süreçte dikkat edebileceğiniz bazı detaylar sayesinde daha lezzetli içli köfteler hazırlayabilirsiniz.

1. Bayat Ekmek ve İrmik Kullanmak

Evde içli köfte yapacağınız zaman pişirme aşamasında dağılmaya başlayabilir. Bunu önleyebilmek için bayat ekmek veya irmik kullanabilirsiniz. İçli köfte harcına bir miktar bayat ekmek ya da irmik eklerseniz dağılmanın önüne geçebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda içli köftenize daha pratik bir şekilde biçim verebilmenizi de sağlar.

2. Köftelik Bulgur Seçimi

İçli köfte yapımı için tüm bulgur çeşitleri uygun olmayabilir. Bunun için köftelik bulgur elde etmeniz gerekir. Eğer normal yemeklik bulgur kullanırsanız içli köftenin dağılmasına yol açabilirsiniz. Köftelik bulgur daha sıkı ve lezzetli hamurlar oluşturabilmeniz açısından son derece önemlidir. Haşlama ve kızartma aşamalarında dağılmayacak ve şeklini kaybetmeyecek içli köfteler için köftelik bulgurlar idealdir.

3. İç Harcı Soğutmak

İçli köftenin hazır olması için sabırsızlansanız bile daha iyi sonuçlar elde edebilmek adına biraz sabırlı olmanız faydalı olabilir. Kıyma içeren harcı pişirdikten sonra soğumaya bırakmadan şekillendirdiğiniz hamurun içine doldurmamalısınız. Aksi takdirde hamurun sıcaklık içerisinde bozulmasına yol açabilirsiniz. Bunun yerine harcı soğuttuktan sonra doldurarak yapım aşamasına geçebilirsiniz.

4. Yağı Kızdırmak ve Su Eklemek

İçli köfteyi haşlayarak veya kızartarak pişirebilirsiniz. Ancak içli köftenin yağı çok fazla çekmesini istemiyorsanız kızartma yağının çok iyi kızdırılmış olmasına özen göstermelisiniz. Haşlamak istediğiniz zamanlarda da makarna yaparken olduğu gibi suya bir miktar sıvı yağ eklemelisiniz. Bu yöntem sayesinde haşlama sırasında köftelerin birbirine yapışması gibi sorunları önleyebilirsiniz.

5. Bekletmek

İçli köftenizin hamurunu hazırladıktan sonra şekillendirmek yerine bir süre bekletmeniz daha iyi sonuçlar için uygun olabilir. Ortalama 15 dakika kadar bekletmeniz daha kolay şekil verebilmenizi sağlar. Bu sayede hazırlanan özel hamur kendisini toparlar ve malzemeler de birbirleriyle en iyi şekilde özdeşleşirler. İçli köfte tarifi denerken bu detayı atlamamalısınız.


5 yorum:

  1. hello dear sir/madam
    I read your blog İçli Köfte Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Lezzet Püf NoktasıTürkiye Sağlık Turizmifor a long time. That's why you are requested to add this post to our blog in your portal.
    Verify in our blog this blog.professionalmovers.in . We keep sharing your blog with us from time to time.
    thank you

    This is My Blog:- Packers And Movers Hyderabad

    YanıtlaSil
  2. Beni bu içli köfteyle memleketime götürdünüz çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. oyyyy kendim hiç yapmadım, bir denesem mi :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...