Bir pastadan minik trufflarım doğdu.. Yanardağ pastam patladı ve tek atımlık yavruları oldu. Hem de en az anne pasta kadar kolay ve lezzetli.
Ama bu trufflar da her yavru gibi kendine özgü aslında. Sadece anne pastadan kremasını aldı. Geri kalanı artık babayı mı çekti bilemem.
Yanardağ pastasından yapmak isterseniz bir miktar kremayı ayırıp bu şık ve sevimli trufflarla da sofranızı renklendirebilirsiniz. Ekstradan malzemeye ihtiyaç yok. Sadece bayatlamış keke ve pastanın kremasının birazına ihtiyacınız var. Ama yok ben pasta yapmadan bu minnaklardan yapmak istiyorum derseniz o zaman buyrun tarifi:
MALZEMELER:
1 adet pastataban kekin yarısı (ya da evde varsa bayatlamış kek de olur)
1 paket petibör bisküvi ya da negro (istediğiniz bir bisküvi de olur ama tatlı olacak)
Yarım paket krem şanti
Yarım paket creme ole (vanilyalı, damla sakızlı, çilekli hangisini isterseniz)
1,5 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Kakao ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Yarım paket krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırpın.
- İçine creme oleyi katıp 1 su bardağı süt ile çırpmaya devam edin. Yoğun kıvamlı bir krema olacak.
- Keki ve bisküvileri rondodan geçirin.
- İçine portakal kabuğu rendesini, tarçını ve kremayı ekleyin.
- Elinizle yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- İster kakaoya isterseniz hindistan cevizine bulayıp servis yapacağınız tabağa dizerek dinlendirin.
Not: Yanardağ pastası ile birlikte yapmak isterseniz pastanın kremasından bir kase kadar ayırarak yapabilirsiniz. (Tabiki içine pastanın diğer malzemelerini katmadan)
Afiyet şeker olsun..
Ellerine sağlık,çok güzel tatlı krizine iyi gelen atıştırmalık ve ikramlıklar nefis görünüyorlar,selamlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar. :)
YanıtlaSilBirsen B; tatlı krizinden önce yapılırsa tadından yenmez :) benden de selamlar..
YanıtlaSilGülşah Meral; teşekkür ederim..
YanıtlaSilellerinize sağlık, tam yemelik olmuşlar;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Evet tek seferlik hüpletmelik bişey :)
Sil