Canınız Hatay’ın biberli ekmeğini
istediyse ve Google’dan arama yapıp bu tarife denk geldiyseniz çok şanslısınız. Çünkü artık başka yerden aramanıza gerek yok. Zaten arasanız da böylesini
bulamazsınız. Nedeniyse kitaplarımdaki birkaç tarifi harmanlayarak harika ötesi
bir lezzet yakalamış olmam. Hatay’da
yediğimiz için gönül rahatlığıyla lezzetinin garantisini verebilirim. Altı
çıtır çıtır, üstü yumuşacık. Bol acılı, çok lezzetli. Yapılışı da çok kolay,
malzemeleri de. İlk fırsatta yapın derim. Bu malzemelerle 14 adet çıktı.
Yarısı da pişer pişmez bitti.
Hamurun Malzemeleri:
500 gr un
250 gr su
5 gr instant maya
Çay kaşığının ucuyla karbonat
1 çay kaşığı tuz
Biberli İç Harcı:
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı zahter (ben kendi
yaptığımız salamurayı kullandım)
100 gr lor peyniri
2 yemek kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur olacak. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
- İç harcın malzemelerini susam hariç rondodan geçirin. En son susamı ekleyip buzdolabında dinlendirin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp merdane ile açın.
- Üzerine biberli harçtan koyup her yerine yayın.
- 200 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirin. Çıtırken afiyetle yiyin.
Afiyet şeker olsun..
Ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz.
SilBaya lezzetli gözküyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilCok da severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilBiberli ekmek sevilmez mi :) teşekkür ediyorum
Sil